www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Flowcode
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.13
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2007 11:55 am    Naslov sporočila:  Flowcode Odgovori s citatom

Grafični programski jezik za PICe.
Sestaviš diagram poteka, simuliraš in generiraš C, asm in HEX.
Poglejte sem:
http://www.matrixmultimedia.com/product.php?Prod=Flowcode%20V3

Več o programu:
http://www.matrixmultimedia.com/datasheets/TEFLC-60-3.pdf

Nazadnje urejal/a borber Tor Okt 23, 2007 7:38 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dragoon
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51
Aktiv.: 2.05
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2007 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tega je splet poln: PLC-stil, še nekaj podobnih,...

Za kaj na hitro je vredu, za kaj več pa ne. Sploh za koga, ki se ne spozna tolk na te stvari so take stvari fajn, drugače pa priporočam vsem začetnikom kak normalen programski jezik.

pic1n4001
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 30 Nov 2007 9:52
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 30, 2007 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima če že kdo ta program flowcode3 uporablja?

Sam sem velik začetnik in sem poizkusil demo verzijo, meni se zdi cool Laughing
(mogoče zato ker ne znam veliko programirati)

pa lep pozdrav
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 30, 2007 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam se igram na demo verziji in tudi za moje pojme je "cool". Treba je le sestaviti algoritem in to je skoraj vse. V primerjavi z asemblerjem, Cjem ali basicom je veliko bolj enostaven. Ta "zaresni" programerji ga ne jemljejo resno, ker je preenostaven.
Za informacijo je tu članek iz Elektorja, ki opisuje DCF uro za CET-1 CET in CET+1 narejeno z Flowcode in PIC16F88.
Nazaj na vrh
l0rd
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 14 Mar 2008 23:59
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 15, 2008 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ima kdo mogoče kakšne tutoriale za ta program?
Nazaj na vrh
borber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 15, 2008 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar je, je na http://www.matrixmultimedia.com/LearningCentre/index.php#Flowcourse
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 16, 2008 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem si namestil ta program.
Sem nekaj poskušal pa mi ne uspe,da bi kaj sestavil s tem programom.
Zanima me kako se sploh dela s tem programom, predvsem kako se postavi
elemente v okno programa sedaj ko ga odprem se mi pojavi sledeče okno in potem mi ne uspe nobenega elementa prenesti v okvir.

Pa še to ali podpira res samo nekaj picev, ki so v okviru izberi ciljni mikrokontroler.

Lp Srečko

flowcode.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  31.59 KB
 Pogledana:  27 krat

flowcode.png

Mini.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 17:21
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2008 5:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi uporabljamo ta program v šoli. V drugem letnik [slovenščina je zame španska vas] zeii in smo prvo zacel v tem programu drgac pa uporaba ni težka. Sam res mors p met pojm o progrmairanju kar ga [slovenščina je zame španska vas] zaenkrat se niam. Drgac smo p lansk let delal v dev c++ p microsoft visual studio. C jezik smo se ucil. Deii p [slovenščina je zame španska vas] bi nucu tale program ampak ne najdem download linka. Ve kdoo ke bi najdu to???
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2008 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mini. je napisal/a:
Mi uporabljamo ta program v šoli. V drugem letnik [slovenščina je zame španska vas] zeii in smo prvo zacel v tem programu drgac pa uporaba ni težka. Sam res mors p met pojm o progrmairanju kar ga [slovenščina je zame španska vas] zaenkrat se niam. Drgac smo p lansk let delal v dev c++ p microsoft visual studio. C jezik smo se ucil. Deii p [slovenščina je zame španska vas] bi nucu tale program ampak ne najdem download linka. Ve kdoo ke bi najdu to???

P R A V I L A !!!!!

EDIT: Admin kaj pa sem tule napisal? Ne spomnim se več... Ampak sigurno je bilo nekaj narobe...

Nazadnje urejal/a program_er Sob Dec 20, 2008 1:01 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2008 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstaja kaj takega za AVR-je? Pa da je učinkovito (dokaj)?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2008 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda. Klik
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2008 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly je napisal/a:
Seveda. Klik

Hmm, naložil tole.

Malo čudno je vse skupaj. Sploh ne vem, kje se nastavlja, kateri programator uporabljaš, na voljo pa je samo en čip, ATmega32. Mogoče pa zato, ker uporabljam DEMO verzijo.

borber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2008 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Od oktobra lani je Flowcode precej posodobljen. Sedaj obstajajo tri verzije programa za PICe, AVRje in ARMe. Dodane so nove komponente. Več o vsem najdete na klik.

Če kdo želi prakticirati, so v priponki vsa navodila:
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2008 5:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ga imam že nekaj časa, pa je nekako... čuden! Enostavno mi ne gre programiranje v njem! Za vsako malenkost rabiš svojo Variable (čeprav ne vem čemu)...
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2008 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er je napisal/a:
Ga imam že nekaj časa, pa je nekako... čuden! Enostavno mi ne gre programiranje v njem! Za vsako malenkost rabiš svojo Variable (čeprav ne vem čemu)...

To imaš prav! Ko se navadiš, potem nekako gre. Tudi sam ga ravno testiram, tako da sem prav tako začetnik. Imam ga za AVR različico. Demo verzija omogoča le uporabo ATmege32.

Sam za pomoč zaenkrat uporabljam njegov help.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni