www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

digitalni podpis e pošte

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 07, 2007 12:25 pm    Naslov sporočila:  digitalni podpis e pošte Odgovori s citatom

Imam digitalno potrdilo za Klik NLB. S tem naj bi menda lahko podpisoval tudi varno e pošto, vendar mi, vsaj v Outlook Express-u ne uspe. V možnostih/digitalni IDji mi lepo pokaže moje potrdilo, vendar ko odprem lastnosti računa, varnost in hočem izbrati certifikat, je seznam prazen. Če hočem digitalno podpisati pošto zateži da nimam certifikata...
A kdo obvlada to da mi lahko malce razloži?
THX
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 07, 2007 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm... A certifikat uporabljaš s Firefoxom (za dostop do Klik-a) ali z Internet Explorerjem. Ker če uporabljaš IE, bi moral biti certifikat na voljo tudi tam (v OE). Če pa ne, poglej kje je možnost uvoza certifikata. Če je ni v OE, ga uvozi v IE pa potem poizkusi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 07, 2007 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

certifikat imam uvožen povsod - in v OE in v firefoxu, od povsod tudi pridem v klik. Zanimivo je da ko v nastavitvah OE kliknem "digitalni IDji" se tam odpre okno, v njem je pa moj certifikat. Če hočem poslati podpisano pošto, moram menda najprej v računi/varnost izbrati certifikat, tam se pa odpre okno, kjer ni nič. Tudi če odkljukam digitalno podpiši in hočem poslati, mi zateži da ni našel nobenega certifikata... da ni to nekaj v zvezi z javnim ključem ? (v lastnostih mojega certifikata piše da imam zasebni ključ, ki odgovarja potrdilu, saj brez teg ne bi mogel poslovati s klikom).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2007 7:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem kako je z NLB-jevim, vendar princip je isti. Email naslov MORA biti do potankosti isti kot tisti, ki je zapisan v certifikatu. In prejemnik MORA imeti tvoj javni ključ.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2007 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

svaka čast!
Hvala za tole info.
Problem je namreč ker je certifikat še iz časa, ko sem bil pri Siol-u, zdaj sem pa pri T2. Ko sem kreiral poštni račun in vnesel stari naslov, mi je certifikat videl.
No, rešitve po moje ni, razen drug certifikat...saj mi l.2009 poteče Twisted Evil in upam da bodo takrat upoštevali moj novi email naslov...
Hvala za tole---zdaj vsaj vem, zakaj mi ne dela, ker mi ni šlo v glavo...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni