www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težave z ADSL povezavo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
magus
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 10 Okt 2004 10:31
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 16, 2004 3:41 pm    Naslov sporočila:  Težave z ADSL povezavo Odgovori s citatom

Sem že nekoč poslal sporočilo z podobno vsebino, pa izgleda da me je nekdo izbrisal dol... izbrisani.

No, šalo na stran. Imam ADSL, že dobro leto in pol. Kakšno leto je delovalo vse normalno. Nato je prišel dvo-dnevni mrk. Nisem klical na siol, ker sem milslil da je v splošnem na siolu kaj narobe. Naslednji dan sem vseeno klical. Kasneje pride serviser, z novim modemom, zamenja... nič bolje. Kliče v center, tam nekaj prestavijo, nato dela. Ampak samo z 512kbps. To mu omenim, se samo nasmehne, reče nekaj krepkega čez siol, ter gre. Zatem nisem nič klical na prijavo napak, misleč, da so zaradi moje oddaljenosti od bazne postaje, pri nas počasne linije. Pred kratkim sta dobila dva moja soseda ADSL. Dela jima dela z popolnoma normalno hitrostjo.

Tako da, prosil bi, če ima kdo kaj izkušenj s podobnimi težavami, naj mi lepo prosim sporoči kaj in kako, preden se podam na odisejado, od siola do telekoma in nazaj, ter to nevem kolikokrat ponovim, preden se bo komu, oprostite izrazu, dv***il, ter se mu bo zazdelo da bi mogoče pa le popravili napako.

Hvala,

LP
Magus

P.S. pa upam da sem napisal dovolj dobro za objavo na tem forumu
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.52
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 16, 2004 9:02 pm    Naslov sporočila:  Re: Težave z ADSL povezavo Odgovori s citatom

magus je napisal/a:
Sem že nekoč poslal sporočilo z podobno vsebino, pa izgleda da me je nekdo izbrisal dol... izbrisani.
P.S. pa upam da sem napisal dovolj dobro za objavo na tem forumu

Nihče te ni izbrisal. Svoje sporočilo lahko še vedno najdeš - v smeteh! Pravila so jasno napisana, tako da po moje ni nikakršnega razloga za užaljenost. Obravnavan si enako kot vsi ostali obiskovalci foruma.

No, kar pa se težav z ADSL povezavo tiče imam sam kar pozitivne izkušnje. Preden se spraviš na ponudnike, poskusi s priklopom drugega računalnika, če to možnost imaš. Obstaja kar nekaj verjetnosti, da je nekaj narobe s tvojim mlinčkom.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 62.17
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 16, 2004 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je napisal Frenki vzrok je lahko sam PC oz. kaka sumljiva "navlaka" na njemu.
Poglej tale post. V njem sem prilepil en "copy/paste" s foruma Ham Tech kjer so imeli podobno težavo - vzrok je bil parazit na računalniku - program backdor .

magus
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2004 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

em... w-router... 2 notesnika na wireless-lan, ter 2 PC-ja na UTP. Kot sem že rekel, na modemu gori lučka 512. Sem prav siguren da to ni računalnik ali router (Vmes sem zamenjal router, z navadnega na wireless), pa tudi modem ni, ker ga je gospod z telekoma takrat zamenjal. Spomnim se da so takrat nekaj preklapljali na bazni postaji. Bojim se da je to zato, ker ima telekom ukaz priklopiti čim več ADSL-jev praktično brez vlaganja v infrastrukturo. Ker so mi znani primeri ko npr. dvema kmetoma, ki se na stvari nič ne spoznata, 'uturijo' dvojčka, brez njune vednosti, da lahko nekomu drugemu v vasi priklopijo ADSL.

LP
Nazaj na vrh
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 18, 2004 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

magus je napisal/a:
Ker so mi znani primeri ko npr. dvema kmetoma, ki se na stvari nič ne spoznata, 'uturijo' dvojčka, brez njune vednosti, da lahko nekomu drugemu v vasi priklopijo ADSL.

Za takšne piz.....e se moraš takoj pritožiti. Sam bi verjetno stvar prijavil zvezi potrošnikov in verjamem, da bi mi telekomovci takoj popravili. Osebno sem zadovoljen z adsl-jem, sem tudi precej oddaljen od centrale ("na kmetih") in mi 1Mbit/s linija dol daja konstantnih 128KB/s vse kar bi bilo manj bi zahteval popravilo ali pa bi odjavil adsl (ne bi plačeval, kar ne bi dobil).

Tvoja rešitev je edino gnjaviti, gnjaviti, gnjaviti... telekomu, siolu, vsem. Jaz sem gnjavil telekomu, ko mi niso prišli priklopiti adsl-ja skoraj tri mesece potem sem zagnjavil in so prišli v roku enega tedna, če jih ne bi, še zdaj ne bi imel adsl-ja.
Nazaj na vrh
magus
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 20, 2004 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala... odgovor take vrste je edino koristen.

Sej to sem imel tudi jaz v mislih, nisem pa pomislil na zvezo potrošnikov.

Hvala!
Nazaj na vrh
bsuhel
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Nov 2004 10:41
Aktiv.: 0.09
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2005 7:43 pm    Naslov sporočila:  Težavice Odgovori s citatom

DSL je tudi meni delal težave v začetku. Imel sem še računalnik, ki je bil server in NAT za hišno omrežje naenkrat. ETBR( Everage time betven reset) sem dosegel cca 10 dni. telekomovci so povzročili mrk za cca dva dni v mesecu. Mislim, da so jim prebijale plošče v centrali. Potem sem namesto računalnika kupil NAT za 12000 SIT, natežil Telekomu, Siolu pisal grožnje in so mi zamenjali modem, na novo navili kontakte v razdelilni omarici(Ali ste vedeli da žice vežejo tako, da jih olupijo na cca 10 cm in zavijejo). potem mi je crknil 900 MHz procesor na serverju, na srečo v garanciji, tako da sem sedaj spravil ETBR na več kakor 9 mesecev!(po devet mesecev se sploh ne pritaknem računalnika!, če zmanjka elektrike se sam zažene itd) Pomagali so tudi antispam programi, pa odklop microsoftovega f*p programa, ki sem ga zamenjal z nekim free weare programom itd. In pa obvezno server pusti pri miru, upravljaj ga preko remote accessa itd.

Skratka sistem se obnaša kot živ organizem, ki terja nekaj izkušenj in naporov.

bostjan.suhel@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.72

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2005 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo poglej, kako so ti telekomovi serviserji zvezali zadevo. Pri meni je bilo vse tako "levo" zvezano (žice samo ovite skupaj, slabi kontakti, vse je ven viselo, ... ,da je, ko sem vse malo "nadgradil" (spojke, skrajšani kabli, vse ziher) hitrost poskočila z 300kbps na 900kbps! Twisted Evil
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
bsuhel
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Nov 2004 10:41
Aktiv.: 0.09
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 26, 2005 12:44 pm    Naslov sporočila:  Hm Odgovori s citatom

Doma dosegam teoretično plačano hitrost to je 1Mbit/256kbit. V moji omarici zaseda vsa nesnaga , ki jo telekomovci navežejo za oživitev ADSL in ISDN(Ki se ga nikakor ne moremo znebiti!)kar zajeten prostor. V tisto božično drevo ne bom posegal dokler mi stvar deluje O.K.

Sem se pa ob pisanju odgovora spomnil na tole, ali ste že pisno zahtevali od telekoma odklop nepotrebnih ISDN telefonov? Poanta je namreč v tem, da imaš z pisno zavnitvijo(negativni odgovor) pravno podlago za tožbo za povrnitev preveč plačanega. Stvar je namreč v tem, da je vezana trgovina(Saj veste telekom pogojuje priključek ADSL z dvojnom ISDN-om in to celo utemeljuje z tehnično nujo(Kar pa ni več prekršek ampak je kaznjivo dejanje zavajanja). Na odprtem trgu storitev, kapitala in kadrov je vezana trgovina eden od hujših prekrškov in ko bo evropa naučila naše telekomovce kozjih molitev, bomo sigurno lahko zahtevali preveč vplačana sredstva. In saj poznate naslednji korak, zahtevali bodo dokazila, da res nisi hotel obeh storitev(Na njihovi pogodbi boš tak dokaz zaman iskal) in kaj ni boljiši dokaz kot negativi odgovor na tvojo pisno zahtevo.

ISDN-a pa verjetno v kratkem noben, ki ima ADL seveda ne bo potreboval.

Moram pa vseeno malo pohvaliti Telekomovce, da imamo vseeno širokopasovni priklop na medmrežje med cenejšimi v Svetu!!!

bostjan.suhel@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 459 dni