www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

popravljanje narisane tiskanine

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2004 5:52 am    Naslov sporočila:  popravljanje narisane tiskanine Odgovori s citatom

Kako popravite sliko za tiv, ki ima nagrbančene povezave kot npr. primeri iz CD-ja od Sveta Elektronike ali ko skeniraste iz kakšne knjige?

Sam sem se trudil v Windowsovem Slikarju, samo sem potem imel probleme z velikostjo slike. Poskusil sem turi s Corel Draw in Paint shop pro, samo v njih nisem našel ustreznega orodja(ravne črte dločene širine).
[/scroll]
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.38
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2004 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je slika slaba - skenirana iz kake revije ali knjige, je po mojem mnenju bolje da si vzameš nekaj časa in jo narišeš ponovno. O tem je bilo nekaj govora že tukaj na forumu. Uporabi sprint layout in kot predlogo uvozi omenjeno sliko. Natančno dimenzijo lahko nastaviš tako, da položiš gor kak ic naprimer in popravljaš velikost predloge, da se pini pokrijejo. Na ta način lahko prideš razmeroma hitro do kvalitetne predloge za izdelavo tiv.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2004 1:01 pm    Naslov sporočila:  re: Odgovori s citatom

če pri Corelu odpreš sliko v Photo Paintu ,uporabiš za črto v orodjih Rectangle tool (kvadratek in na koncu je line tool) na hitro ga pokličeš s tipko L.

vCorel drawu pa imaš Freehandtool prvi zavihek freehandtool če držiš levi gumb stalno rišeš različne črte za linijo uporabiš kliknit samo na začetku in koncu in določiš še debelino
Lahko uporabiš tudi bezier tool samo moraš op drugem kliko končat ali dvakrat hitro kliknit sicer drugi klik med prvim začetek in tretjim konec naredi krivuljo.

sicer kotso predhodniki rekli najbolje uporabit kot predlogo potem pa prerisat čez z enim CC98 (zame najbolj pregleden), Camtasticom od protela ali Sprint Layout

egomez
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2004 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala obema!

Sem si namestil Sprint layout in si prebral prispevke o njem na forumu. Lušen programček.

lucca brassi:
Sem poskusil po tvojih navodilih in se res da. Ko sem sam iskal, sem se zgubil v množici funkcij... Sem si pa zdaj tudi prebral help, kaj pravi pod "straight line", pa obstaja še nekaj možnosti. Je pa res taka obdelava precej zamudna.

frenki:
Na kakšen način si mislil, da naj uvozim sliko v Sprint Lyout? Če grem pod board/import boards from file omogoča samo končnico lay, drugje pa ne najdem funkcije import.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.82
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2004 5:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V orodni vrstici imaš gumbek "Scanned copy" Odpre se ti menu, ki omogoča uvoz *.BMP formata, katerega lahko postaviš v ozadje mu določiš pravo velikost ter ga nacentriraš na mrežo. Potem enostavno narediš obris vezja podlage.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
egomez
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2004 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, zdaj pa gre.

Hvala.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni