|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70765.46
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 1:32 am Naslov sporočila: Kaj delam narobe (izdelava TIV brez fotopostopka)? |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Opis: |
Priprava vsega: predloga, očiščena ploščica, ogret laminator... |
|
Velikost datoteke: |
104.52 KB |
Pogledana: |
18 krat |

|
Papir je sam odstopil, odtis je videti OK. |
|
179.18 KB |
34 krat |

|
Vse potrebno za jedkanje: HCl, H2O2, H2O, rokavice, brizga za odmerjanje količine, plastična posoda |
|
83.97 KB |
7 krat |

|
Tike pred koncem jedkanja je na pogled vse OK |
|
173.5 KB |
10 krat |

|
Žal pa je po čiščenju tonerja povsem drugačna slika :( |
|
263.94 KB |
12 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 1:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam občutek, da imaš premočno koncentracijo kemikalij. Se je kadilo in "vrelo" pri jedkanju?
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 1:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Po mojih izkušnjah z nepredelano breskvico je kriva prenizka temperatura. Zato se toner pri prenosu ni dovolj oprijel bakra (če je dovolj vroč se kar stopi-razlije). V tiste mikro pore ne dovolj segretega tonerja potem pride kislina in rezultat vidiš na tvojem izdelku ...
Če boš postopek ponovil po enakem načinu in spustil ploščico čez laminator najmanj 8x bo rezultat gotovo boljši.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 2:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Se pridružijem iztokovemu mnenju, dodal bi le še to da je zaželjeno uporabljati čimtanjši papir, potem se toner lažje zapeče na ploščico.
Jaz recimo uporabljam tiskovine vendar, ko jih printam dam dva sloja, ker drugače jih printer težko požre (so pretenke) rdeče barve se je pa za izogibat.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 2:06 am Naslov sporočila: |
|
|
V tem primeru je mogoče bolje uporabit "spar" papir, kajti poleg tonerja se prenese tudi barva s papirja. Sam uporabljam "spar" papir ter nepredelano breskvico. Takih težav še nisem imel.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 6:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo. Opazil sem da je tvoja breskvica fenomen. Sam imam doma tudi nepredelano, pa se list s tonerjem niti ne prime bakra.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi dodal termostat od likalnika.Kar je Iztok napisal,je lahko premalo vroč,Poskusi skozi laminator 6krat ali več.Tako da se bolje prime.Mene zanima kakšen tip "breskvice",je "Peach"?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz skozi predelanega spustim 3x, 4x.
Uporabim pa nalepke.
lp
_________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Sej se prav vidi na sliki, da imaš premočno raztopino s katero jedkaš. Tako nagrbančeno je zato, ker je odvisno od plasti, ki je "nalepljena" na ploščico, ter jo počasi razjeda. Priporočam manj močno raztopino, pa bi moralo biti vse ok.
_________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam tudi problemček .
Ko printam na papir od nalepk se mi toner razpaca in pride iz tiskalnika kot nitke .
V čem je štos . Nastavi sem da printam na folijo pa ne pomaga . Po moje je problem v hitrosti tiska .
Kje se to nastavi ?
Ko sem jaz prvič delal z nepredelanim Rexom sem moral ploščico spustit 15 do 16 krat da se je prijel toner.
_________________ Lp. Traflc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam tudi nepredelano in moram spustiti skoz najmajn desetkrat ali več, da mi v redu prime toner na ploščico.
LP Srečko
_________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjay Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07 Prispevkov: 537 Aktiv.: 2.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na mojem sadju se oba valja ne grejeta enako in zato prvič valjam tako, da je potiskan papir spodaj. Potem še parkrat ponovim in obračam ploščičo. Valjam cca 5x. Do sedaj je bil najboljši papir od tuša. Se lepo raztopi v vodi.
Jedkam z Seno kristali, ki se dobijo pri conrad. Res so malo dražji, ampak jedka se lepo počasi in tisk zdrži. Zato imam dva akvarija z grelcem in toplo vodo. Seno kristali morajo imeti 40-50 stopinj.
LP
Matjay
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mataj, ne mantraj se tako, naredi tako kot jas, staro malo alu posodico, daj noter raztopino, ter kar na plin, če ti pride skoraj do vretja nebo nič takrat ugasni plin, ter jedkaj dalje. Večja je temperatura, hitreje zjedka. Priporočam, da dvigneš piosodico, ter jo malo guncaš, da "voda" "žburklja", da se lažje odnaša baker. ( taki majčken nasvetek ) ( sem tudi sam probaval z grelci, pa tisto pa ono, pa se je še najbolj obneslo tole, ni toliko dela ter stvari in umazanije. )
_________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mravlcax Član

Pridružen-a: Sre 21 Feb 2007 19:19 Prispevkov: 299 Aktiv.: 1.34 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 1:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali so mogoče probal namesto breskvice uporabiti likalnik? Jaz namreč uporabljam star likalnik za prenos tonerja in pa papir iz quelle kataloga. Toner je tako obstojen da tudi pri zelo močni kislini pri kateri vre in že šprica naokoli ne žačne najedati tonerja! Uporabljam pa tiskalnik Canon LBP2900.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2007 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Imam občutek, da imaš premočno koncentracijo kemikalij. Se je kadilo in "vrelo" pri jedkanju? |
Včasih ko se mi mudi z izdelavo naredim namerno močnejšo koncentracijo in ves čas jedkanja opazujem kdaj je vse zjedkalo, nato ploščico sperem in pogledam pod močno lučjo skozi ploščico, če so kje majhne luknjice in je ponavadi vse ok.
Koncentracija pa je tako močna, da dobesedno vre. Sicer uporabljam že oslojene ploščice in jih osvetljujem. V veliki večini je kvaliteta jedkanja najbolj odvisna od osvetlitve in razvijanja. Če je premalo osvetljena ni dobro, če pa je predolgo v razvijalcu pa enako ni dobro.
Tako, da v tem primeru tudi mislim, da se toner ni dobro prenesel in je bila pretanka plast tonerja na vezicah in padih.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni