www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj delam narobe (izdelava TIV brez fotopostopka)?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70765.30

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 1:32 am    Naslov sporočila:  Kaj delam narobe (izdelava TIV brez fotopostopka)? Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.

IMG_4495.jpg
 Opis:
Priprava vsega: predloga, očiščena ploščica, ogret laminator...
 Velikost datoteke:  104.52 KB
 Pogledana:  18 krat

IMG_4495.jpg

IMG_4497.jpg
 Opis:
Papir je sam odstopil, odtis je videti OK.
 Velikost datoteke:  179.18 KB
 Pogledana:  34 krat

IMG_4497.jpg

IMG_4498.jpg
 Opis:
Vse potrebno za jedkanje: HCl, H2O2, H2O, rokavice, brizga za odmerjanje količine, plastična posoda
 Velikost datoteke:  83.97 KB
 Pogledana:  7 krat

IMG_4498.jpg

IMG_4500.jpg
 Opis:
Tike pred koncem jedkanja je na pogled vse OK
 Velikost datoteke:  173.5 KB
 Pogledana:  10 krat

IMG_4500.jpg

IMG_4505.jpg
 Opis:
Žal pa je po čiščenju tonerja povsem drugačna slika :(
 Velikost datoteke:  263.94 KB
 Pogledana:  12 krat

IMG_4505.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 1:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam občutek, da imaš premočno koncentracijo kemikalij. Se je kadilo in "vrelo" pri jedkanju?
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 1:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojih izkušnjah z nepredelano breskvico je kriva prenizka temperatura. Zato se toner pri prenosu ni dovolj oprijel bakra (če je dovolj vroč se kar stopi-razlije). V tiste mikro pore ne dovolj segretega tonerja potem pride kislina in rezultat vidiš na tvojem izdelku ... Confused

Če boš postopek ponovil po enakem načinu in spustil ploščico čez laminator najmanj 8x bo rezultat gotovo boljši. Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 2:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pridružijem iztokovemu mnenju, dodal bi le še to da je zaželjeno uporabljati čimtanjši papir, potem se toner lažje zapeče na ploščico.
Jaz recimo uporabljam tiskovine vendar, ko jih printam dam dva sloja, ker drugače jih printer težko požre (so pretenke) rdeče barve se je pa za izogibat.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 2:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V tem primeru je mogoče bolje uporabit "spar" papir, kajti poleg tonerja se prenese tudi barva s papirja. Sam uporabljam "spar" papir ter nepredelano breskvico. Takih težav še nisem imel.
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 6:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo. Opazil sem da je tvoja breskvica fenomen. Sam imam doma tudi nepredelano, pa se list s tonerjem niti ne prime bakra.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 9:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi dodal termostat od likalnika.Kar je Iztok napisal,je lahko premalo vroč,Poskusi skozi laminator 6krat ali več.Tako da se bolje prime.Mene zanima kakšen tip "breskvice",je "Peach"?
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 9:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz skozi predelanega spustim 3x, 4x.
Uporabim pa nalepke.
lp

GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sej se prav vidi na sliki, da imaš premočno raztopino s katero jedkaš. Tako nagrbančeno je zato, ker je odvisno od plasti, ki je "nalepljena" na ploščico, ter jo počasi razjeda. Priporočam manj močno raztopino, pa bi moralo biti vse ok.
Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tudi problemček .
Ko printam na papir od nalepk se mi toner razpaca in pride iz tiskalnika kot nitke .
V čem je štos . Nastavi sem da printam na folijo pa ne pomaga . Po moje je problem v hitrosti tiska .
Kje se to nastavi ?
Ko sem jaz prvič delal z nepredelanim Rexom sem moral ploščico spustit 15 do 16 krat da se je prijel toner.

Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tudi nepredelano in moram spustiti skoz najmajn desetkrat ali več, da mi v redu prime toner na ploščico.

LP Srečko

matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na mojem sadju se oba valja ne grejeta enako in zato prvič valjam tako, da je potiskan papir spodaj. Potem še parkrat ponovim in obračam ploščičo. Valjam cca 5x. Do sedaj je bil najboljši papir od tuša. Se lepo raztopi v vodi.
Jedkam z Seno kristali, ki se dobijo pri conrad. Res so malo dražji, ampak jedka se lepo počasi in tisk zdrži. Zato imam dva akvarija z grelcem in toplo vodo. Seno kristali morajo imeti 40-50 stopinj.

LP
Matjay
Nazaj na vrh
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 1:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mataj, ne mantraj se tako, naredi tako kot jas, staro malo alu posodico, daj noter raztopino, ter kar na plin, če ti pride skoraj do vretja nebo nič takrat ugasni plin, ter jedkaj dalje. Večja je temperatura, hitreje zjedka. Priporočam, da dvigneš piosodico, ter jo malo guncaš, da "voda" "žburklja", da se lažje odnaša baker. ( taki majčken nasvetek ) ( sem tudi sam probaval z grelci, pa tisto pa ono, pa se je še najbolj obneslo tole, ni toliko dela ter stvari in umazanije. )
mravlcax
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Feb 2007 19:19
Aktiv.: 1.34
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali so mogoče probal namesto breskvice uporabiti likalnik? Jaz namreč uporabljam star likalnik za prenos tonerja in pa papir iz quelle kataloga. Toner je tako obstojen da tudi pri zelo močni kislini pri kateri vre in že šprica naokoli ne žačne najedati tonerja! Uporabljam pa tiskalnik Canon LBP2900.

LP
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Imam občutek, da imaš premočno koncentracijo kemikalij. Se je kadilo in "vrelo" pri jedkanju?

Včasih ko se mi mudi z izdelavo naredim namerno močnejšo koncentracijo in ves čas jedkanja opazujem kdaj je vse zjedkalo, nato ploščico sperem in pogledam pod močno lučjo skozi ploščico, če so kje majhne luknjice in je ponavadi vse ok.
Koncentracija pa je tako močna, da dobesedno vre. Sicer uporabljam že oslojene ploščice in jih osvetljujem. V veliki večini je kvaliteta jedkanja najbolj odvisna od osvetlitve in razvijanja. Če je premalo osvetljena ni dobro, če pa je predolgo v razvijalcu pa enako ni dobro.

Tako, da v tem primeru tudi mislim, da se toner ni dobro prenesel in je bila pretanka plast tonerja na vezicah in padih.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni