|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6737 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2007 5:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ce me spomin ne vara je programska oprema na vecini POS/ov madzarsko-rusko skropucalo, polno bugov in lukenj. O teh terminalih je na forumu ze bilo govora. Kolikor se spomnim se decimalne pike/vejice ne tipka, Treba pa je pritisnit tudi decimalna mesta (100 bi bil 1EUR) in hitro je kaksna nicla prevec.
Preglejte in pospravite *VSAK* kos papirja, ki pride iz POS terminala. Tudi obvestilo o neuspesni transakciji.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2105 Aktiv.: 8.86 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2007 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
int47-->kako pa namestiš certifikat na ključek? |
Orodja -> Možnosti -> Šifriranje -> Preglej certifikate -> Uvoz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2007 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja...problem je ker očitno zadeva skoči na firefox ki je na disku... ker ko zaženem tale portable in pogledam je certifikat že nameščen... lepo pa bi bilo če bi s tem prišel kamorkoli, vtaknil not ključek in prišel na klik... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravnokar sem pri sebi še enkrat preveril in deluje.
Na ključku imam FF portable + certifikat. FF portable je potrebno zagnati direktno iz ključka. Če si kliknil na ikono v Start meniju, si zagnal FF iz diska. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 4:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na zaslonu sem videl 12.7, kot se mi zdi. Kaj se je dogajalo pri tipkanju PIN kode, pa res ne vem. Gledal sem v tipke, ne zaslon. Možno je torej, da je blagajničarka vtipkala 127 brez decimalke in brez returna, jaz sem pa napačno vtipkal (je bil precej nov PIN) pin kodo: 127abcd, kar je spet za eno mesto preveč... Pa še abcd ni bila moja PIN koda, ampak samo podobno. Kakorkoli razmišljam, zgleda romunsko...
Nauk:
preveriti (vključno z decimalkami), kaj je vpisala blagajničarka,
pri tipkanju pin kode gledati na zaslon, ali izpisuje zvezdice,
preveriti listek (slip).
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
zanimivo...ko sem prejšnjič (pred tem ko sem vprašal) zagnal, mi je samodejno odprl slovenski firefox in sem videl že nameščen certifikat...danes pa mi je le odprl očitno tega na ključku, ker je angleški...in certifikata ni bilo notri..ajd dopuščam možnost da sem imel odprto kako okno preden sem zagnal tega na USBju in je mogoče zato odprl obstoječega...
mi mogoče lahko poveš kako veš da je certifikat na ključku poleg tega da pogledaš v shrambo - mislim ali se kje vidi v raziskovalcu ? In a mogoče veš kako (ne)varno je to nositi okoli in ga mogoče izgubiti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 11:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, kako deluje shramba za certifikate.
Načeloma bi v primeru izgube USB ključka nepošteni najditelj moral vedeti vsaj še gesli za bančno storitev in shrambo certifikatov.
Sam za vsak slučaj uporabljam še enkripcijo - TrueCrypt in pazim, da ne vpnem TrueCrypt diska na računalniku, ki mu ne zaupam.
Zaupam samo računalniku, ki ima samo enega administratorja - mene. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Dec 02, 2007 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
ja, saj...
saj načeloma se bančništvo opravlja doma. Samo nikoli ne veš...včasih bi rabil drugje - tu imajo tisti s kalkulatorjem prednost..
Ena varianta je tudi recimo celo mapo dati v rar file pod geslom...
hvala za info! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni