www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Testna plošča
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 01, 2004 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj je z 13.5V ? Resnično nimam telepatskih sposobnosti ter na taka nepopolna vprašanja ne bom več odgovarjal.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2005 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me kje se da dobiti ta DIN konektor na testni plošči (DIN41612 tip B) in pa SIL konektor (16-way) za LCD display?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2005 6:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Konektor za displej je običajna letvica. Drugi konektor pa mislim, da dobiš v HTE-ju-. Tale ni niti nujno potreben. Lahko uporabiš tudi običajne ženske letvice.
NUFAN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2005 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V HTE-ju sem gledal in imajo se mi zdi vse druge tipe razen B tipa ne Very Happy. Bom pa uporabil kar navadno letvico.
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2005 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi ABC tip, s tem da kontakte A in C vrstice zavihaš in zaspajkaš na B vrstico.
Sam sem sicer populil odvečne kontakte vrstic A in C, vendar bi bilo bolje narediti tako, kot sem napisal.

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2005 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi lahko pošlješ sliko tvojega predelanega konektorja, da vidim kako si ti naredil.
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2005 5:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Testne plošče nimam več, ker sem jo dal Krokotu, sam pa nove še nisem naredil. Imam pa eno sliko, ki je pred časom bila objavljena na forumu.

lp

Testna.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  86.09 KB
 Pogledana:  140 krat

Testna.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2005 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi zdi da je bolje potem uporabit kar dvojno letvico. Lažja varianta Very Happy
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2005 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tista letvica sploh ni zelo pomembna. Služi za lažji priklop še kake periferije. Če uporabiš tako s tremi vrstami kontaktov še bolje. Kontakte spodaj pospajkaj skupaj - odvečne pine pa poščipaj.
NUFAN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2005 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še nekaj...kako se imenujejo ti jumperji. Jaz to poznam pod imenom "3-pinski" jumper, ko pa sem gledal na spletni strani HTE-ja pa tam piše "jumper kratki zaprt", "jumper kratki odprt", "jumper dolgi zaprt" in "jumper dolgi odprt". Zraven pa ni nobene slike, da bi si lahko ogledal kako izgledajo.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2005 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"Jumper" ni nič drugega kot moška letvica na katero natakneš kratkostičnik. Veliko jih najdeš na kakih starih računalniških ploščah.
servisant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Okt 2005 16:05
Aktiv.: 0.13
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 17, 2005 12:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav.
Zanima me če ima kdo še kako elektronsko predlogo tiskanega vezja testne plošče za PIC MCU

LP J.
Nazaj na vrh
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 09, 2006 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstaja kaka USB verzija testne plošče ? Oba moja računalnika sta namreč brez rs232 priklopa.

EDIT: Bi zadeva delovala preko USB->RS232 vmesnika ?

egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 10, 2006 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sulc je napisal/a:
Obstaja kaka USB verzija testne plošče ? Oba moja računalnika sta namreč brez rs232 priklopa.

Če ti ni ravno do tega, da si sam izdelaš testno ploščo, si poglej npr. EasyPic4. Ima usb programator. Sicer ni ravno poceni, vendar po moje je vredna tistega denarja.
Sam sem z njo zelo zadovoljen.

Sicer sem si izdelal tudi Elektorjevo testno ploščo...vendar ni tako uporabna.
Nazaj na vrh
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 10, 2006 12:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekako se ukvarjam z elektroniko za hobi, tako da ni poante kupovat narejenih izdelkov. Obstaja kak načrt, preizkušen mogoče ?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni