|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smart Član

Pridružen-a: Sob 03 Feb 2007 16:02 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.37 Kraj: okolica Grosuplja
|
Objavljeno: Tor Dec 18, 2007 10:16 pm Naslov sporočila: Novoletne lučke |
|
|
Pozdravljeni !
Potreboval bi načrt 3 ali 4 kanalnih letečih luči 230V, ki bi se jim svetilnost oz moč spreminjala od min do max in nazaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 12:11 am Naslov sporočila: |
|
|
ali ni to najceneje in najhitreje kar kupiti ?
Do novega leta itak ne boš končal projekta |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smart Član

Pridružen-a: Sob 03 Feb 2007 16:02 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.37 Kraj: okolica Grosuplja
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2007 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za podporo psevdonim!
Leteče luči sem že naredil, le to mi manjka, da se mi svetilnost spreminja po kanalu od nule do max in nazaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.71 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2007 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma ne razumem kaj točno bi rad naredil. Štirje kanali se preklapljajo, svetijo enakomerno,....?
Sicer pa boš za to potreboval PWM, o njem veliko napisanega na forumu, tako da uporabi kar iskanje. Glede na to, da verjetno želiš preklapljati programe ipd., bo najbolje če uporabiš mikrokrmilik. Ker pa si z njimi verjetno nisi domač hmmmm. Analogna zadevica je po moje kar zapletena, sicer zelo odvisno od potreb. Povej točen "program", bo lažje kaj več povedati in priporočat. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.68 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Dec 21, 2007 9:09 am Naslov sporočila: |
|
|
po moje smart misli v tem smislu da prva žarnica počasi povečuje svetinost do max, potem počasi nazaj inko ugasne, začne druga enako itd... tako dobiš gladke bežeče luči in ne skakajoče.
Tudi jaz mislim da bo najbolje kupiti, ker je malce prepozno. Mikrokontroler bi to gotovo najbolje naredil, če pa si tako kot jaz tuj z njimi, pa  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni