www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Novoletne lučke

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
smart
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Feb 2007 16:02
Aktiv.: 0.37
Kraj: okolica Grosuplja

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 10:16 pm    Naslov sporočila:  Novoletne lučke Odgovori s citatom

Pozdravljeni !
Potreboval bi načrt 3 ali 4 kanalnih letečih luči 230V, ki bi se jim svetilnost oz moč spreminjala od min do max in nazaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 12:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ali ni to najceneje in najhitreje kar kupiti ?
Do novega leta itak ne boš končal projekta
Nazaj na vrh
smart
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Feb 2007 16:02
Aktiv.: 0.37
Kraj: okolica Grosuplja

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za podporo psevdonim!
Leteče luči sem že naredil, le to mi manjka, da se mi svetilnost spreminja po kanalu od nule do max in nazaj.
Nazaj na vrh
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.71
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Načeloma ne razumem kaj točno bi rad naredil. Štirje kanali se preklapljajo, svetijo enakomerno,....?

Sicer pa boš za to potreboval PWM, o njem veliko napisanega na forumu, tako da uporabi kar iskanje. Glede na to, da verjetno želiš preklapljati programe ipd., bo najbolje če uporabiš mikrokrmilik. Ker pa si z njimi verjetno nisi domač hmmmm. Analogna zadevica je po moje kar zapletena, sicer zelo odvisno od potreb. Povej točen "program", bo lažje kaj več povedati in priporočat.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2007 9:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

po moje smart misli v tem smislu da prva žarnica počasi povečuje svetinost do max, potem počasi nazaj inko ugasne, začne druga enako itd... tako dobiš gladke bežeče luči in ne skakajoče.
Tudi jaz mislim da bo najbolje kupiti, ker je malce prepozno. Mikrokontroler bi to gotovo najbolje naredil, če pa si tako kot jaz tuj z njimi, pa Sad Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni