www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

XP SP3
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2008 1:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem tudi B.P. namestil. Po namestitvi sem celo opazil da se mi je cel sistem malce popravil - ker sem imel že malce problemov (XP dela že dobre pol leta, kar je blizu maximuma pri meni) in je podaljšal delovanje za cca 2 tedna. No, včeraj sem kljub temu izvedel c:format, spet namestil SP3 in za sedaj dela brez problema. Tudi posodobitev ni bilo nič (no, celi dve), prej jih je bilo na tone takoj po instalaciji. Je pa res da tale SP3 kljub vsemu NIMA IE7, WMP 11 in Defenderja notri, kar me malo čudi...?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2008 3:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Jaz sem tudi B.P. namestil. Po namestitvi sem celo opazil da se mi je cel sistem malce popravil - ker sem imel že malce problemov (XP dela že dobre pol leta, kar je blizu maximuma pri meni) in je podaljšal delovanje za cca 2 tedna. No, včeraj sem kljub temu izvedel c:format, spet namestil SP3 in za sedaj dela brez problema. Tudi posodobitev ni bilo nič (no, celi dve), prej jih je bilo na tone takoj po instalaciji. Je pa res da tale SP3 kljub vsemu NIMA IE7, WMP 11 in Defenderja notri, kar me malo čudi...?

1: Pravni problemi (z EU).

2: Aleluja, da ne posiljujejo s tem. Jaz super shajam brez vsega nastetega.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2008 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, to že res. Ampak z obzirom da je notri (v XP) itak že IE6, bi se to lahko smatralo kot "posodobitev", kar v resnici je...
sem tudi jaz nekaj časa uporabljal firefox, pa me par stvari zelo moti -- npr najbolj to da ko hočeš spremeniti url naslov, klikneš gor prvič - se izbere cela vrstica (tu je še v redu); klikneš drugič, pri IE lahko držiš, potegneš in je izbrano samo to kar si vlekel - pri firefoxu moraš pa kliknit še tretjič da lahko narediš isto...moti me, ker sem vajen klikniti tik za www in potem izberem ostalo in vpišem drugo. Druga stvar je da priljubljene niso te od windowsow...tako da jaz bi rekel iz dežja pod kap. Tudi nevemkakšna razlika v hitrosti ni.
No, pa dosti o tem---vsak pač po želji. Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DrRogla
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 18:00
Aktiv.: 1.41
Kraj: Hrastnik, Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2008 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
moti me, ker sem vajen klikniti tik za www in potem izberem ostalo in vpišem drugo.

To meni v FFu dela brez problemov. Confused

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2008 4:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm...odvisno kako si vajen - jaz sem vajen takole: prvič kliknem kjerkoli (cela vrstica se izbere); drugič kliknem ZA www in potegnem desno. S tem izberem vse razen http://www. Potem samo pisem naslov. Pri firefoxu to NE GRE. Drugič ko klikneš ne pusti vleči desno - moraš kliknit še tretjič (pa ne prehitro) da lahko vlečeš desno in izbiraš samo kar želiš.
Mogoče kompliciram, ampak tako sem vajen in to me najbolj moti...
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.52
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2008 5:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo ali kakor so Nemci rekli, zakaj bi enostavno, če je lahko zakomplicirano.
Uporabljam Firefox že dolgo časa in v navodilih je kar nekaj pametnih nasvetov in eden med njimi je tudi kako skrajšati razno odvečno vpisovanje kot npr. http://www.nek naslov.com.
Enostavno samo klikneš naslovno vrstico (vse je označeno) vpišeš "nek naslov" pritisneš CTRL ENTER in Firefox sam doda začetek in konec.
Lahko pa probate tudi drugače, kliknite naslovno vrstico, vtipkajte npr.: jae.si ali elektronik.si ali svijet-elektronike.com..... in Firefox bo dodal vse potrebno, tako, da je tisto označevanje besedila za http://www. popolnoma nepotrebno in odveč.

Res je zanimivo, kako smo ponavadi *šlampasti* in se nam nikakor ne da (he, he, beri: nimamo časa) vsaj na hitro preleteti navodila.
Firefox ima veliko bombončkov, ki ti prav lepo olajšajo žeivljenje v virtualnem svetu.

No, pa ni bil moj namen pisati o Firefoxu ali Explorerju, temveč o SP3.
Zanima me namreč, kateri so tisti popravki SP3, kateri naj bi povzročili, da naj bi naše mašince hitreje delale, kajti izjava, na novo sem instaliral Win XP in nato SP3 in sedaj mi strojček dela hitreje, je popolnoma brez pomena.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2008 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

navodila ? kaj je že to Cool (drugače imaš prav, ja)
Da bi z SP3 delal hitreje--neeeee. Kdor to reče, je gotovo imel prej probleme, pa mu je SP3 vsaj za silo to porihtal in mogoče zato res lahko kakšnemu dela hitreje. Ampak SP3 je samo skupek popravkov od SP2 naprej in nič drugega. V bistvu nekateri brez veze paniko zganjajo ker namestiti SP3 ali pa namestiti vse tiste tone posameznih popravkov je eno in isto, samo slednje traja dlje.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.52
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2008 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno to protonček!
Predvsem pa najmanj enkrat mesečno čiščenje vsega nepotrebnega.

Drugače pa velja že od NT 3.5 naprej zlato pravilo, ne instaliraj popravkov za katere ne veš, kaj naj bi popravili!

Sicer pa osebno mislim, da kaj veliko jih ne bo več, saj, kako bodo pa Visto prodajali?

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2008 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hja, jaz poskusim vse živo in napol mrtvo, tako da je pri meni standard na dobre pol leta (res pa da za to uporabljam Acronis image in je instalacija gotova v 10 minutah).
Vista---če mene prašaš je to polom stoletja (no, vsaj desetletja). Nikoli ne bo tako zaživela kot XP. Še IBM in (mislim)Dell raje prodajata XP... mislim da billy pospešeno razvija naslednika viste - kodno ime vienna, če se ne motim...
Nazaj na vrh
DrRogla
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 18:00
Aktiv.: 1.41
Kraj: Hrastnik, Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2008 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz se strinjam da je bila Vista povsem nepotreben korak v nadaljevanju Microsoftovih operacijskih sistemov. Funkcijonalnost je enaka, za nekatere stvari boljša, nekatere slabša.
Vendar meni ni pomemben izgled namizja, le da je uporabno. Zato so mi Vista povsem brezvezni, saj že sami po sebi porabijo ogremno sistemskih sredstev samo zato, da je neka ikonca, neko okence napol prozorno. Totalen polom kar se mene tiče.

Po drugi strani pa sem na začetku imel podobna mišlenja o XPjih. Zakaj moram namestiti povsem nov OS če hočem, da mi neka komponenta dela, ker zanjo ni gonilnikov za 98SE. (Opomba: WinME in Win2000 nisem nikoli imel in o njih nisem tudi nikoli razmišljal, čeprav se mi zdi da so bili Win2000 eden izmed bolj stabilnih sistemov, ki pa so ga XPji hitro prehiteli.)

P.S.: Ko bodo izšli stabilni SP3 za XP jih bom tudi namestil.

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2008 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
pri firefoxu moraš pa kliknit še tretjič da lahko narediš isto...

V Firefoxu je potrebno samo izbrati tekst, brez tistih nepotrebnih korakov, katere si omenjal, tako da je tako pocetje hitrejse (zahteva manj dela) kot v IE.

Citiram:
Druga stvar je da priljubljene niso te od windowsow...

Tega ne razumem - noces uvoziti bliznjic iz IE iz kdovekaksnega razloga in ti to ni vsec ? Confused

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2008 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nenene---problem je ker ko v firefoxu dodajaš zaznamke, se to ne posodablja v priljubljenih...včasih sem jaz dostikrat na link šel po sistemu start-->priljubljene-->željena bližnjica...
Nazaj na vrh
mzeljk
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 27 Nov 2007 12:28
Aktiv.: 0.01
Kraj: Dragatuš

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2008 2:29 pm    Naslov sporočila:  neoriginalni XP-ji Odgovori s citatom

Zdravo,

kaj se zgodi če imaš neorginalne XP-je??

Hval

Lagrange
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Okt 2003 10:07
Aktiv.: 0.69
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2008 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Posuši se ti roka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70622.34

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2008 6:08 pm    Naslov sporočila:  Re: neoriginalni XP-ji Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni