|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tadej.ko2 Član

Pridružen-a: Sre 17 Okt 2007 18:26 Prispevkov: 76 Aktiv.: 0.35 Kraj: sveta trojica
|
Objavljeno: Tor Dec 04, 2007 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
obvestilo s strani http://www.obdev.at/products/avrusb/avrdoper.html:
Release 2007-12-01
* Fixed a serious bug in ISP mode! Reading fuse values and similar commands with avrdude could have unpredictable results on the chip, including chip erase etc. Please upgrade to this version!
* Fixed HVSP mode for ATTiny24, 44 and 84 in circuit: Pins 11, 12 and 13 of the programming socket must be connected to GND.
* HVSP mode is now tested with ATTiny11, 12, 13, 44 and 85.
se da tudi tiny26 programirat s tem programatorjem? ve kdo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 26, 2007 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
tadej.ko2 je napisal/a: |
* Fixed a serious bug in ISP mode! Reading fuse values and similar commands with avrdude could have unpredictable results on the chip, including chip erase etc. Please upgrade to this version! |
Ali sploh kdo pri nas uporablja AVRdude??
Citiram: |
se da tudi tiny26 programirat s tem programatorjem? ve kdo? |
Sam sem ga že parkrat "napekel" z pony prog-om.. brez težav..
Kot sem ugotovil je tak programator na USB-ju kot nalašč za moje potrebe. Še posebej ker je kompatibilen z STK500 in ima dodatno vgrajen še 5V serijsko<->USB pretvornik....
Sem pa pri koncu risanja nove še manjše ploščice.. dimenzij 35x75mm
za HVSP sem dal na sredino vezja berg 10pin tako, da lahko za eventuelno kasnejšo uporabo naredim samo adapter na dodatni ploščici... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
atmega82 Neznanec

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 16:52 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2008 5:04 pm Naslov sporočila: Atmega8 fuse bit copy |
|
|
Oryginal Atmega8 soft kopia na drugi procesor. Jak robi ustawienie zabezpieczenie kopia? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.41
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2008 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
spambot? _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 05, 2008 1:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Ploščica je narejena.
A ko sem gor dal sprogramiran AtMega8 in vse skupaj priključil na USB moj PC
(win XP proffesional SP2) zazna novo USB napravo in odpre novo okno kjer piše
USB Device not recognized
najde le tole
USB Root Hub (2ports)
- - HID-compliant device
- - Unknown Device
USB HID jumper je na off..
Se dobi kakšne posebne driverje za USB??
AVR Studio 4 ne najde tega "ala" STK500 kompatibilnega programatorja..?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Jan 05, 2008 1:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Si poskusil kot AVRISP mkll ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Jan 05, 2008 2:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem malo preštudiral literaturo. Oglej si datoteko avrdoper.inf !! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

|
Objavljeno: Sob Jan 05, 2008 1:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD! HVALA za pomoč vendarle imam še težave..
VolkD je napisal/a: |
Si poskusil kot AVRISP mkll ? |
Če dam to v AVR Studiu mi napiše Connection failed - Select AVR programmer
v bistvu sem preizkusil že vse 4 možnosti v AVR Studiu 4.0
VolkD je napisal/a: |
Sem malo preštudiral literaturo. Oglej si datoteko avrdoper.inf |
Sem si ogledal. Ko mi zazna novo napravo mu rečem, da bom ročno namestil gonilnik in ga usmerim točno na ta inf-file..
Pa mi spet javi...
Izbira naprave
... Na navedenem mestu ni podatkov o vaši strojni opremi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
No po nočnem mozganju sem ugotovil, da je napaka v bistvu banalna. Ena izmed zener diod na vhodu je bila fuč. Ko sem za foro obe zamenjal je stvar začela delovati.
Ko zazna novo napravo pokaženo na tale doper.inf in stvar se naloži na nek virtualni serijski port.
Z AVR studijem (zadnja verzija z obema servisnima popravkoma) deluje, vendar ob zagonu javlja, da je treba STK 500 nadgraditi na novejšo verzijo.
Vseeno vse funkcije delujejo.
Zadeva deluje tudi z ImageCraft C...
Je pa težava, ki je nisem predvideval. Brisanje deluje zelo hitro, programiranje tudi hitro če je .hex majhen, verify in branje (AtMega32) pa je obupno počasno.
Za prebrat 32K rabi cele 2minuti in 20 sekund.
Primerjalno z PonyProg preko serijskega ali paralelnega programatorja je rezultat porazen....
Ima kdo kakšno idejo??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
teslo je napisal/a: |
Si prepričan da ta druga varianta deluje hitreje?? |
Nisem prepričan, ampak bom, če boš prinesel tvojega za primerjavo k meni, ko končam tole.
In če ne bom zadovoljen imam na izbiro še tole in tole _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zmenjeno!
Vmes bom poizkusil če se da kje še kaj pospešit.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo novejša različica: *KLIK* _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
teslo je napisal/a: |
Vmes bom poizkusil če se da kje še kaj pospešit.. |
BINGO
V AVR studiu je na Main oknu..
Programming mode and target Settings
kjer lahko izbiraš hitrost..
ob nastavitvi na najvišjo hitrost 1.843MHz je vse skupaj precej hitrejše.
Vseeno 32K flash-a prebira cca 20 sekund, vendar če v program zavihku odstranimo default postavljeno kljukico verify device after programming
vse skupaj programira res hitro.
Malce je čudno, da programira samo tisti del kjer je koda, pri branju in verify funkciji pa obvezno prebere celotno vsebino flash-a.
Vseeno branja velikokrat ne bom potreboval tako da ... naprava deluje spodobno.
Vseeno je sem pa tja težava ob priklopu saj XP-ji za usb nekaj časa rabijo, da jim potegne, da je stvar priključena.. a tudi to bomo požrli.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni