Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Cyberoky Neznanec

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 12:20 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Jan 19, 2008 12:25 pm Naslov sporočila: koaksialni antenski TV kabel 20m? kje ga dobiti? |
|
|
LP!
Zanima me če kdo ve kje bi lahko kupil originalen 20m kabel za TV namreč v večini trgovin imajo najdaljšega 15m pravijo da občasno ampak zelo poredko dobijo na zalogo kakšnega 20m.
priporočajo mi tudi da si naredil kabel po meri in sam zaključim s konektorji tudi to sem že storil vendar je signal katastrofalen tako da to ne pride v poštev!
tretja opcija pa je kupiti kabel 2x10m in ga štukati verjetno vseeno bolje kot pa tisto če dam sam gor konetorje. Sta le tovarniško zaključena kabla
ampak jaz želim originaln 20m če kdo ve kje bi ga dobil se priporočam
HVALA!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sob Jan 19, 2008 1:13 pm Naslov sporočila: Re: koaksialni antenski TV kabel 20m? kje ga dobiti? |
|
|
Cyberoky je napisal/a: |
priporočajo mi tudi da si naredil kabel po meri in sam zaključim s konektorji tudi to sem že storil vendar je signal katastrofalen tako da to ne pride v poštev! |
Kaj bi bila lahko razlika med kupljenim in doma sestavljenim kablom?Si prepričan da je bilo vse povezano pravilno, brez stikov in kvalitetnimi konektorji.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 19, 2008 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Trgovina SATING, na Celovški 291 (nasproti Merkator-hipermarketa) v Ljubljani. Pri njih boš dobil vse, kabel, konektorje, delilnike, ojačevalce, antene.............. tudi televizor, če rabiš.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Sob Jan 19, 2008 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Doma sestavljen podaljšek je brez problema lahko veliko kvalitetnejši kot tista kitajska plastična špaga z nekaj nitkami bakra dvomljive čistosti.
Je pa seveda potrebno imeti nekaj občutka za sestavljanje konektorjev, pa tudi izbiro komponent.
Vseeno skoraj dvomim, da lahko sploh kje kupiš tako slab kabel in konektorje, da bi bil sestavljen občutno slabši od kupljenega kompleta.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Jan 19, 2008 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se pridružujem mnenju, da je doma sestavljen anenski kabel boljši od narejenega v trgovini ...
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sob Jan 19, 2008 5:36 pm Naslov sporočila: Re: koaksialni antenski TV kabel 20m? kje ga dobiti? |
|
|
priporočajo mi tudi da si naredil kabel po meri in sam zaključim s konektorji tudi to sem že storil vendar je signal katastrofalen tako da to ne pride v poštev! |
Si lepo oluscil kabel in pazil kako si stisnil "laske" ?
BDW: jaz jih vcasih tudi zaspajkam na maso,predvsem tiste konektorje,ki so zunaj na vlagi.
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Cyberoky Neznanec

|
Objavljeno: Sob Jan 19, 2008 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
kako spajkanje pobi tega jst še v rokah nikol nism držal
konektorji itq da so kr nek crapp plastičn za 0.5€ kabl je sicer debel ni un tanek tak da kabl po seb je biu ok sam konektorji in spojki so bli pa katastrofa
pač jst bi rad na mašino stisnjen kabl 20m da nimam nobenih problemov
in ga ne najdem nikjer tak dolgega :/
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.55
|
Objavljeno: Sob Jan 19, 2008 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pol pa [slovenščina je zame španska vas] ker un drgac itq [slovenščina je zame španska vas] LOL crapp.
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Sob Jan 19, 2008 9:53 pm Naslov sporočila: Re: koaksialni antenski TV kabel 20m? kje ga dobiti? |
|
|
LP!
Zanima me če kdo ve kje bi lahko kupil originalen 20m kabel za TV namreč v večini trgovin imajo najdaljšega 15m pravijo da občasno ampak zelo poredko dobijo na zalogo kakšnega 20m. |
Kaj pa je to zaena trgovina ?
Meni so nazadnje iz 100metrskega koluta odrezali 70m kabla, da sem povezal hišo in delavnico. Če krožiš kaj po Krškem, imajo v Efektu.
Tale zmazek tik nad mojim sporočilom pa POPRAVI oziroma
Popravi v skladu s prvim pravilom in klikni na UREDI .
Ah, ja - tole NI namenjeno Sokratu, da ne bo pomote!!!
LP,
Igor
Popravek: Površno branje . V Efektu dajo oni gor kakovostne konektorje, ali pa jih dajo zraven, da si jih vsak sam gor da. Kakšna razlika je med tovarniško pritrjenimi in "naredi sam", ne vem. Po 70 metrih imam sliko še povsem čisto in ostro. Preveri usmerjenost antene .
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Cyberoky Neznanec

|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 5:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
itq da majo na kolut kabel od Maribora do Portoroža sam kaj če so pol tisti konektorji slabi pa vezava še bolj slaba in imam takšno sliko:
še enkrat bom povedal kaj želim!
Originalno zapakiran, kvalitetno industrijsko narejen kabel dolžine 20m!
in nič druga! nobenih spajkalnikov, konektorjev, lupilcev kabla ampak že pripravljen za uporabo!
[slovenščina zame NI španska vas]
EDIT:
ni antena ampak digitalni sprejemnik! slika na prvem TV je odlična, slika na mojem tv tunerju je pa takšna kot jo vidite
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
111.17 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
EDIT:
ni antena ampak digitalni sprejemnik! slika na prvem TV je odlična, slika na mojem tv tunerju je pa takšna kot jo vidite |
Digitalni sprejemnik? Če po tem 20m kablu gre satelitski signal, potrebuješ poseben kabel. Če je pa na sprejemniku antenski izhod, je slučajno razdeljen - na dve televiziji?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
še enkrat bom povedal kaj želim!
Originalno zapakiran, kvalitetno industrijsko narejen kabel dolžine 20m!
in nič druga! nobenih spajkalnikov, konektorjev, lupilcev kabla ampak že pripravljen za uporabo! |
Ali mora imeti certifikat prevodnosti ali je lahko navaden ?
ps.: Slovenščina zate ni ..... , zate slovenščina sploh ni.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno če hočeš original zapakiran kabel.po mojem že vedno slaba slika.Mislim da mogoče treba filter ali nekaj drugega(kretnica.....).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Cyberoky Neznanec

|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
jjakob je napisal/a: |
Če je pa na sprejemniku antenski izhod, je slučajno razdeljen - na dve televiziji? |
na antenski vhod sem dodal razdelilec za dodaten TV!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa si ga prav priklopil? Ker čisto slučajno ni vseeno. Ali pa sploh nimaš dvovejnega delilnika, temveč odcepnik, ki ima za tvoje namene preveliko odcepno slsbljenje. Slika na televizorju mi že deluje tako. Pripni še fotografijo in oznako tvojega delilnika.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|