www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

koaksialni antenski TV kabel 20m? kje ga dobiti?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Cyberoky
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 12:20
Aktiv.: 0.04
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 12:25 pm    Naslov sporočila:  koaksialni antenski TV kabel 20m? kje ga dobiti? Odgovori s citatom

LP!
Zanima me če kdo ve kje bi lahko kupil originalen 20m kabel za TV namreč v večini trgovin imajo najdaljšega 15m pravijo da občasno ampak zelo poredko dobijo na zalogo kakšnega 20m.

priporočajo mi tudi da si naredil kabel po meri in sam zaključim s konektorji tudi to sem že storil vendar je signal katastrofalen tako da to ne pride v poštev!

tretja opcija pa je kupiti kabel 2x10m in ga štukati verjetno vseeno bolje kot pa tisto če dam sam gor konetorje. Sta le tovarniško zaključena kabla

ampak jaz želim originaln 20m če kdo ve kje bi ga dobil se priporočam

HVALA!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 1:13 pm    Naslov sporočila:  Re: koaksialni antenski TV kabel 20m? kje ga dobiti? Odgovori s citatom

Cyberoky je napisal/a:
priporočajo mi tudi da si naredil kabel po meri in sam zaključim s konektorji tudi to sem že storil vendar je signal katastrofalen tako da to ne pride v poštev!

Kaj bi bila lahko razlika med kupljenim in doma sestavljenim kablom?Si prepričan da je bilo vse povezano pravilno, brez stikov in kvalitetnimi konektorji.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 1:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trgovina SATING, na Celovški 291 (nasproti Merkator-hipermarketa) v Ljubljani. Pri njih boš dobil vse, kabel, konektorje, delilnike, ojačevalce, antene.............. tudi televizor, če rabiš.

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Doma sestavljen podaljšek je brez problema lahko veliko kvalitetnejši kot tista kitajska plastična špaga z nekaj nitkami bakra dvomljive čistosti.

Je pa seveda potrebno imeti nekaj občutka za sestavljanje konektorjev, pa tudi izbiro komponent.

Vseeno skoraj dvomim, da lahko sploh kje kupiš tako slab kabel in konektorje, da bi bil sestavljen občutno slabši od kupljenega kompleta.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pridružujem mnenju, da je doma sestavljen anenski kabel boljši od narejenega v trgovini ...
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 5:36 pm    Naslov sporočila:  Re: koaksialni antenski TV kabel 20m? kje ga dobiti? Odgovori s citatom

Cyberoky je napisal/a:

Si lepo oluscil kabel in pazil kako si stisnil "laske" ?
BDW: jaz jih vcasih tudi zaspajkam na maso,predvsem tiste konektorje,ki so zunaj na vlagi.

Cyberoky
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kako spajkanje pobi tega jst še v rokah nikol nism držal Very Happy
konektorji itq da so kr nek crapp plastičn za 0.5€ kabl je sicer debel ni un tanek tak da kabl po seb je biu ok sam konektorji in spojki so bli pa katastrofa

pač jst bi rad na mašino stisnjen kabl 20m da nimam nobenih problemov
in ga ne najdem nikjer tak dolgega :/
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.55

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pol pa [slovenščina je zame španska vas] ker un drgac itq [slovenščina je zame španska vas] LOL crapp.
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 9:53 pm    Naslov sporočila:  Re: koaksialni antenski TV kabel 20m? kje ga dobiti? Odgovori s citatom

Cyberoky je napisal/a:
LP!
Zanima me če kdo ve kje bi lahko kupil originalen 20m kabel za TV namreč v večini trgovin imajo najdaljšega 15m pravijo da občasno ampak zelo poredko dobijo na zalogo kakšnega 20m.
Shocked Kaj pa je to zaena trgovina ?
Meni so nazadnje iz 100metrskega koluta odrezali 70m kabla, da sem povezal hišo in delavnico. Če krožiš kaj po Krškem, imajo v Efektu.

Tale zmazek tik nad mojim sporočilom pa POPRAVI oziroma
Popravi v skladu s prvim pravilom in klikni na UREDI .
Ah, ja - tole NI namenjeno Sokratu, da ne bo pomote!!!
LP,
Igor

Popravek: Površno branje Rolling Eyes . V Efektu dajo oni gor kakovostne konektorje, ali pa jih dajo zraven, da si jih vsak sam gor da. Kakšna razlika je med tovarniško pritrjenimi in "naredi sam", ne vem. Po 70 metrih imam sliko še povsem čisto in ostro. Preveri usmerjenost antene Rolling Eyes .

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Cyberoky
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 20, 2008 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

itq da majo na kolut kabel od Maribora do Portoroža sam kaj če so pol tisti konektorji slabi pa vezava še bolj slaba in imam takšno sliko:

še enkrat bom povedal kaj želim!
Originalno zapakiran, kvalitetno industrijsko narejen kabel dolžine 20m!

in nič druga! nobenih spajkalnikov, konektorjev, lupilcev kabla ampak že pripravljen za uporabo!

[slovenščina zame NI španska vas]

EDIT:
ni antena ampak digitalni sprejemnik! slika na prvem TV je odlična, slika na mojem tv tunerju je pa takšna kot jo vidite

Image_0115-1907(CH-28).jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  111.17 KB
 Pogledana:  4 krat

Image_0115-1907(CH-28).jpg

Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 20, 2008 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cyberoky je napisal/a:

EDIT:
ni antena ampak digitalni sprejemnik! slika na prvem TV je odlična, slika na mojem tv tunerju je pa takšna kot jo vidite

Digitalni sprejemnik? Če po tem 20m kablu gre satelitski signal, potrebuješ poseben kabel. Če je pa na sprejemniku antenski izhod, je slučajno razdeljen - na dve televiziji?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 20, 2008 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cyberoky je napisal/a:
še enkrat bom povedal kaj želim!
Originalno zapakiran, kvalitetno industrijsko narejen kabel dolžine 20m!

in nič druga! nobenih spajkalnikov, konektorjev, lupilcev kabla ampak že pripravljen za uporabo!

Ali mora imeti certifikat prevodnosti ali je lahko navaden ?

ps.: Slovenščina zate ni ..... , zate slovenščina sploh ni.

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 20, 2008 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno če hočeš original zapakiran kabel.po mojem že vedno slaba slika.Mislim da mogoče treba filter ali nekaj drugega(kretnica.....).
Nazaj na vrh
Cyberoky
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 20, 2008 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jjakob je napisal/a:
Če je pa na sprejemniku antenski izhod, je slučajno razdeljen - na dve televiziji?

na antenski vhod sem dodal razdelilec za dodaten TV!
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 20, 2008 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa si ga prav priklopil? Ker čisto slučajno ni vseeno. Ali pa sploh nimaš dvovejnega delilnika, temveč odcepnik, ki ima za tvoje namene preveliko odcepno slsbljenje. Slika na televizorju mi že deluje tako. Pripni še fotografijo in oznako tvojega delilnika.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni