|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 3:23 pm Naslov sporočila: Shift reg. 4094 in latch |
|
|
Spravil sem se delat en display iz LEDic in naletel na problem ko zadevo simuliram, za katerega ne vem ali je problem simulatorja ali mene.
Problem je s serial in-parallel out, shift registrom 4094.
Po datasheetu in po prejšnjih temah na forumu bi morala zadeva šibat čisto enostavno:
V primeru, da imam Output Enable stalno na 1, 4094 serijsko napolnim s podatki, potem dam še enico na Strobe in vklopim latch, ki pobere podatke s serijskih izhodov. Po tem, spustim Strobe na ničlo, začnem novo sekvenco in serijsko naložim nove podatke. Pri tem se paralelni izhodi ne bi smeli spreminjati, kajne (če imam latch na 0)? Tako vsaj pravi datasheet. No, v simulatorju se spreminjajo.
Hudič je, ker nimam nobenega registra doma, da bi probal...
Dodal sem še slikico s primerom samo enega segmenta, na katerem je napisana ena sekvenca s katero fotram '94. (Frekvenca je visoka zaradi simulatorja, ki ni real time)
Delam narobe jaz ali simulator?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
567.47 KB |
Pogledana: |
27 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70804.80
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 3:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Stvar v principu deluje normalno. Morda imaš napačen timing. Kakšen signal se prehitro spremeni. Poglaj datasheet kolikšen mora biti zamik.
Lahko pa imaš premalo blokirano napajanje, pa ti kakšen glitch (slika) povzroča težave.
Jur
|
8.96 KB |
Pogledana: |
1795 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
tmp.jpg |
14.43 KB |
Downloadano: |
1151 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nič nimam pri tem, res!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni