|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Feb 03, 2008 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
hm...ne vem če s tem lahko spreminjaš osnovno particijo (C). Jaz recimo (XP) lahko na prvem disku, kjer sta C in D lahko samo spremenim črko pogona na D, C ne pusti. Na drugem disku mi ponudi možnost izbrisa particije. Vsaj jaz ne najdem te možnosti...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomlad Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.99 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Ned Feb 03, 2008 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO je napisal/a: |
Uporabi že vgrajena orodja v XP ali Visti. Najdeš jih pod Skrbniška orodja (Administrative tools) > Upravljanje računalnika (Computer management) in v tem oknu na levi izbereš Disk management. Particije lahko zmanjšaš brez izgube podatkov, na praznem prostoru pa narediš nove. |
Elegantna rešitev,lepo mi je ponudeno,za koliko lahko skrčim velikost particije,po izbiri sem seveda na tem mestu še formatiral particijo,skratka v slo visti to dela v nulo. Upam samo,da z namestitvijo xp-jev ne bo kaj narobe.
NeoTO res sem ti hvaležen, ta finta mi bo (pa še komu) velikokrat prav prišla !
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomlad Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.99 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Ned Feb 03, 2008 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
zdaj mi startajo pa samo xp-ji,na začetku ni izbire med xp-ji in visto. Kaj zdaj za naredit ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Ned Feb 03, 2008 11:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ti bo tole pomagalo: http://auscoder.com/2007-05-18/restore-vista-mbr-bootloader.html
edit: lahko se ti zgodi, da pa potem ne bo več XPjev... Vista ima nek nov bootloader, ki omogoča poganjanje ne le Windowsev, ampak tudi linux, mac, ... operacijskih sistemov. S temlem orodjem lahko nastavljaš parametre bootloaderja. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jahtba Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 23:38 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Pon Feb 18, 2008 2:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadevo sem zaključil tam,kjer sem začel,najboljše prenosnik deluje s priloženim cd-jem (ki je žal angleška vista),vse ostalo (xp,ultimate slo,itd pa je,pa ni). Ne rečem,če bi za toshibo dobil zopet priložen cd z ....
Z razliko od klasičnih pc-jih,je instalacija pri prenosnikih le bolj zahtevna in predvsem občutljivejša pri gonilnikih, tak občutek sem dobil,lahko me popravite,da se motim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.50 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Pon Feb 18, 2008 2:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
moj acer dela bp. Imel sem licenčno visto vendar zaradi določenih programov, ki jih ne podpira sem takoj naložil Xp in prenosnik deluje normalno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Feb 18, 2008 5:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
srečko...eden izmed redkih. Prav teden nazaj sem "rihtal" HP laptop kolegu - XP driverjev NI...tako da je vista nujno zlo.
Pomlad----to je zato ker ima vista novi boot meni ki ni združljiv z XPjevim. To je mogoče rešit z par ukazi v DOS-u. Malo pobrskaj po googlu, pa najdeš rešitev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matijap Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Žirovnica, LJ
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2008 12:15 am Naslov sporočila: |
|
|
No ja ... za HP 8510p se dobi vse XP driverje  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4226 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2008 8:47 am Naslov sporočila: Premikanje mape moji dokumenti |
|
|
Na prenosniku bi rad premaknil mapo ''moji dokumenti'' na drugo particijo tako da ni na na C:\
Kako pa se to naredi na visti? _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2008 10:16 am Naslov sporočila: Re: Premikanje mape moji dokumenti |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
Na prenosniku bi rad premaknil mapo ''moji dokumenti'' na drugo particijo tako da ni na na C:\
Kako pa se to naredi na visti? |
V start meniju imaš mapo dokumenti, kjer lahko desno klikneš in izbereš Lastnosti. V oknu, ki se ti odpre, imaš jeziček Mesto, kjer lahko poljubno vpišeš, kje naj se mapa nahaja. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2008 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
matijap je napisal/a: |
No ja ... za HP 8510p se dobi vse XP driverje  |
ja, mogoče kakšen malce strejši model. Ta je bil en nov (kupljen v Italiji) iz serije pavillion in jih žal ni...Pa italijanska vista (je bila) gor  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni