www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Windows Vista
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2008 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm...ne vem če s tem lahko spreminjaš osnovno particijo (C). Jaz recimo (XP) lahko na prvem disku, kjer sta C in D lahko samo spremenim črko pogona na D, C ne pusti. Na drugem disku mi ponudi možnost izbrisa particije. Vsaj jaz ne najdem te možnosti... Shocked
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pomlad
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54
Aktiv.: 1.99
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2008 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
Uporabi že vgrajena orodja v XP ali Visti. Najdeš jih pod Skrbniška orodja (Administrative tools) > Upravljanje računalnika (Computer management) in v tem oknu na levi izbereš Disk management. Particije lahko zmanjšaš brez izgube podatkov, na praznem prostoru pa narediš nove.

Elegantna rešitev,lepo mi je ponudeno,za koliko lahko skrčim velikost particije,po izbiri sem seveda na tem mestu še formatiral particijo,skratka v slo visti to dela v nulo. Upam samo,da z namestitvijo xp-jev ne bo kaj narobe.

NeoTO res sem ti hvaležen, ta finta mi bo (pa še komu) velikokrat prav prišla !

Applause Applause Applause Applause Applause Applause
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pomlad
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54
Aktiv.: 1.99
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2008 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zdaj mi startajo pa samo xp-ji,na začetku ni izbire med xp-ji in visto. Kaj zdaj za naredit ?
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2008 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ti bo tole pomagalo: http://auscoder.com/2007-05-18/restore-vista-mbr-bootloader.html

edit: lahko se ti zgodi, da pa potem ne bo več XPjev... Vista ima nek nov bootloader, ki omogoča poganjanje ne le Windowsev, ampak tudi linux, mac, ... operacijskih sistemov. S temlem orodjem lahko nastavljaš parametre bootloaderja.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jahtba
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 23:38
Aktiv.: 1.06
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2008 2:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadevo sem zaključil tam,kjer sem začel,najboljše prenosnik deluje s priloženim cd-jem (ki je žal angleška vista),vse ostalo (xp,ultimate slo,itd pa je,pa ni). Ne rečem,če bi za toshibo dobil zopet priložen cd z ....
Z razliko od klasičnih pc-jih,je instalacija pri prenosnikih le bolj zahtevna in predvsem občutljivejša pri gonilnikih, tak občutek sem dobil,lahko me popravite,da se motim.
Nazaj na vrh
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.50
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2008 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

moj acer dela bp. Imel sem licenčno visto vendar zaradi določenih programov, ki jih ne podpira sem takoj naložil Xp in prenosnik deluje normalno.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2008 5:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

srečko...eden izmed redkih. Prav teden nazaj sem "rihtal" HP laptop kolegu - XP driverjev NI...tako da je vista nujno zlo.
Pomlad----to je zato ker ima vista novi boot meni ki ni združljiv z XPjevim. To je mogoče rešit z par ukazi v DOS-u. Malo pobrskaj po googlu, pa najdeš rešitev.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matijap
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24
Aktiv.: 0.97
Kraj: Žirovnica, LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ja ... za HP 8510p se dobi vse XP driverje Confused
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 8:47 am    Naslov sporočila:  Premikanje mape moji dokumenti Odgovori s citatom

Na prenosniku bi rad premaknil mapo ''moji dokumenti'' na drugo particijo tako da ni na na C:\

Kako pa se to naredi na visti?

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 10:16 am    Naslov sporočila:  Re: Premikanje mape moji dokumenti Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
Na prenosniku bi rad premaknil mapo ''moji dokumenti'' na drugo particijo tako da ni na na C:\

Kako pa se to naredi na visti?

V start meniju imaš mapo dokumenti, kjer lahko desno klikneš in izbereš Lastnosti. V oknu, ki se ti odpre, imaš jeziček Mesto, kjer lahko poljubno vpišeš, kje naj se mapa nahaja.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matijap je napisal/a:
No ja ... za HP 8510p se dobi vse XP driverje Confused

ja, mogoče kakšen malce strejši model. Ta je bil en nov (kupljen v Italiji) iz serije pavillion in jih žal ni...Pa italijanska vista (je bila) gor Sad Brick wall comp3
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni