|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Jan 26, 2008 10:04 am Naslov sporočila: Windows cleaner, kdo ima izkušnje in kakšne. |
|
|
Vedno, kadar kaj potegnem iz interneta, me je strah, da dobim mačka v žaklju, če ne kaj hujšega.
Na internetu je na voljo brezplačni program, čistilec oken - windows cleaner:
http://www.ccleaner.com/
pa me zanima, predno ga sprobam, ali ima kdo od vas z njim izkušnje in kakšne.
Pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Jan 26, 2008 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
za to, kar praviš (da ne dobiš mačka, okuženega z virusom) ni to ampak antivirusni program. Windows cleaner je bolj čistilec nesnage - to je datotek, ki ostanejo ob uporabi programov, ki ne "pometajo" za seboj, pustijo razne temp datoteke povsod po disku. On te ne bo rešil mačkov v žaklju ampak samo eventuelno malo povečal prazen prostor na disku in mogoče malce (ampak samo v primeru da je ta razmetanost velika) pohitril cel sistem.
Za boj proti bojazni si pa oglej recimo NOD32, avast, kaspersky--- itd. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Jan 26, 2008 11:57 am Naslov sporočila: Seveda |
|
|
Seveda nisem mislil, da je to antivirus, ali antispy.
Kot rečeno, bi rad izkušnje tistih, ki ga imajo.
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Jan 26, 2008 12:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj pišejo uporabniki tega programa. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simeon Član

Pridružen-a: Pon 21 Maj 2007 21:55 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.53 Kraj: Šentjernej
|
Objavljeno: Sob Jan 26, 2008 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot je napisal protoncek, odstranjuje datoteke.
Jaz ga uporabljam, in sicer za "uninstall", ki ima enako funkcijo kot v samih Windows-ih. Pospravi cookie itd. Mene ta program ni razočaral, nisem pa preveril z nobenim podobnim programom, če še kaj nesnage ostane.
Poskusi in boš videl, če ti odgovoarja. _________________ Sej bo bolš! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janezz Član

Pridružen-a: Tor 05 Feb 2008 17:27 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.14 Kraj: vel.
|
Objavljeno: Sob Feb 09, 2008 5:41 pm Naslov sporočila: hoj |
|
|
Vilko, jaz sem zadovoljen..
Se kar precej nesnage nabere, ta pa jo kar nekaj odstrani.
Če bi pa s katerim drugim poizkusil bi sigurno še kaj našel in seveda
obratno..
LP Janez |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 09, 2008 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hehe, ljudje, mislim, da do sedaj niti eden ni prebral kaj vas sprašuje vilko. Vilko, sam odprem kar nekaj "testnih" programov in tudi sam velikokrat naletim na pridodane datoteke z virusi. Najslabše je , ker je ponavadi v obliki .zip datoteke, invirus miruje dokler datoteke ne začneš odpirat. Jaz sem takšne stvari zaupal protivirusnemu programu AVG, ki mi je do sedaj med razpakiranjem našel nesnago in me vprašala, kaj naj naredi s takšno datoteko. Z veseljem lahko povem, da diska nisem formatiral že 2 leti, verjem pa , da sem sprobal kar nekaj programov in da mi je AVG našel kar nekaj 10 virusov.....sicer pa je tako, da če se preveč bojiš vzami kakšno mašino in jo uporabljaj za testiranje.
LP
Boris
p.s. Aja, pa image dobrega diska ti velikokrat lahko reši glavo, če naletiš na kak zahrbten virus |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
hja, to da nobeden ni prebral naj citiram samega sebe:
protoncek je napisal/a: |
za to, kar praviš (da ne dobiš mačka, okuženega z virusom) ni to ampak antivirusni program. Windows cleaner je bolj čistilec nesnage - to je datotek, ki ostanejo ob uporabi programov, ki ne "pometajo" za seboj, pustijo razne temp datoteke povsod po disku. On te ne bo rešil mačkov v žaklju ampak samo eventuelno malo povečal prazen prostor na disku in mogoče malce (ampak samo v primeru da je ta razmetanost velika) pohitril cel sistem.
Za boj proti bojazni si pa oglej recimo NOD32, avast, kaspersky--- itd. |
Glede formatiranja diska pa takole: če ne pretiravaš z nameščanjem in odstranjevanjem vseh mogočih programov, ki se jih dobi, potem delovanje sistema načeloma ni problem (no, seveda če ne dobiš virusa, trojanca...). Če pa hočeš vse, kar vidiš tudi poskusit, potem pa formatiranje na eno leto pomeni že kar uspeh. Res je, image sistema te reši ne samo glavobola, ampak tudi prihrani veliko časa. Po namestitvi windowsov, driverjev in najbolj potrebnih programov se z Ghost-om, Acronisom....naredi sliko, se jo spravi na drugo particijo (ali DVD) in tako je sistem po potrebi na novo postavljen v 10 minutah, ne pa v 10 urah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
No, protonček, priznam, da sem tvoj odgovor jaz prebral malce površno. Videl sem, da ste več ali manj hiteli razlagat kaj je Windows cleaner . Imam pa še eno vprašanje. Kako se kaj obnaša Acronis v praksi. Sicer sem slšal same pohvale, vendar še zaenkrat vztrajam pri Ghostu.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Vzeto na znanje
težko rečem okoli ghost-a, ker ga nikoli nisem (uspešno) uporabljal. Ko sem začel s temi slikami, sem imel RAID 1 polje, ki ga ghost ni prepoznal (sploh ni videl mojih diskov), acronis pa prav lepo. Od takrat naprej uporabljam acronis. Imam nastavljeno da mi samodejno enkrat tedensko naredi sliko C-ja na particijo D. Potem če gre kaj narobe tekom tedna, grem nazaj in je to to. Dokumente imam itak na D-ju. Sam CD od acronisa je sicer bootable (če ne se ga pa da naredit) ampak če obnavljaš C se itak sistem restarta, zažene acronis in obnovi C.
Jaz imam samo dobre izkušnje, nikoli me (še) ni razočaral. Z njim recimo lahko (preverjeno dela) kloniraš diske, celo premakneš delujočo C particijo če menjaš disk, obenem lahko povečaš particijo C (recimo če hočeš stari 40G disk zamenjati z novim 400 G, lahko ali obdržiš velikost particije ali poljubno povečaš, sistem pa še vedno dela).
Norton mi zadnja leta kar malce lase dvigne - sicer sem imel AV 2002 in 2003, ko pa sem naložil 2004, mi je cel PC delal kot da bi bil 286 serije...od takrat se izogibam Nortonu in vsem, kar diši po njem... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Omenil si, da imaš nastavljeno, da ti enkrat tedensko naredi sliko image -a .Zanima me, ali to nardi v ozadnju, ali ti mašina non-stop [slovenščina je zame španska vas] in to naredi ponoči? Ali veš mogoče, če obstaja tudi kakšna verzija za Linux -e?
Hvala za odgovor
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
imam narejen "schedule" in mi vsako nedeljo ob 8ih izdela sliko. ČE je PC ugasnjen, jo naredi pač takoj, ko ga prižgem.
Za linux...ufff ne bi vedel... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
boco je napisal/a: |
Ali veš mogoče, če obstaja tudi kakšna verzija za Linux -e?
Hvala za odgovor
|
man dd  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 1:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ok , hvala obema za odgovore. Sokrat, ali mogoče lahko kak podnapis, ker sem to kar si napisal prenesel v gooole, pa sem dobil kaaaaar nekaj rezultatov. Mogoče kaka konkretna izkušnja.
Hvala in
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odpri terminalsko okno ("console" ali kakor se pac imenuje v tvoji distribuciji) uin vpisi vanj
man dd
(ne pozabi pritisniti enter )
pa bo vse jasno (zraven bo tudi kaksen primer uporabe).
Se to: izhod dd-ja (stream) je mogoece preusmeriti skozi filtre, kot je to v navadi na zaresnih OSih. Tak filter je lahko recimo gzip ali bzip2
Sicer pa iskalni niz za Google:
dd partition backup _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni