www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ebay težava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.18
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2008 12:21 am    Naslov sporočila: icon_angry Ebay težava Odgovori s citatom

Kaj naj storim v primeru, namreč situacija je takšna... Na ebay-u sem kupil neko stvar, jo plačal preko paypal-a, vse OK, nakar mi ta oseba, od katere sem to stvar kupil ne odgovarja več na maile, minil je pa že ves mesec od plačila... pošiljam mu dokaze, da sem plačal, pa nič,.... ni odgovora... kaj naj storim? Rolling Eyes
P.S: zadeva je vredna ščepec manj kot 450€ Shocked

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2008 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš kakšno možnost izterjevanja? Kljub temu, da ne boš dobil nazaj vsega denarja, se splača izterjati in mu nakopati nekaj težav zaradi te natege.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2008 12:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot prvo povej nick prodajalca, da se zavarujemo pred njimi.
Kot drugo - napiši o njem negativno mnenje na e-bay.
Kot tretje - bodi pazljiv s kom trguješ - preglej njegov profil. ne samo procent pozitivnih, temveč tudi število vseh poslov.

Denarja pa verjetno ne boš dobil nazaj.

sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 1.99

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2008 1:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poišči po strani - nekje podaš prijavo Ebay osebju potem pa oni urejajo naprej. Poleg tega še Paypal obljublja neko zavarovanje plačila. Samo z nagativno oceno ne boš rešil, vsaj meni ni uspelo. Dal sem negativno, ker plačane robe po treh mesecih ni bilo, pa mi je vrnil negativno in pripisal da je bilo poslano prek DHL. Napisal je celo 'tracking number', ampak DHL trdi da, ni njihov. Razen tega imam pa same pozitivne izkušnje (prek 100 nakupov), razen pri kaki poštnini se kdaj zatakne, tako da si verjetno imel smolo.
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.64
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2008 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej pozitivno. Mogoče se mu je kaj zataknilo z mailom (crknil provider, blacklisted,...), mogoče si je zlomil nogo ali kaj podobnega začasnega

Jur
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.18
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2008 10:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mislim, da je to tazadnje...samo čudi me, ker nima veliko negativnih feedback-ov..

12309 podanih feedbackov, od tega nekaj čez 100 negativnih...

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.64
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2008 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za tebe je dovolj en sam negativen.
"12309 podanih feedbackov, od tega nekaj čez 100 negativnih..." hej, pa to je boljši rezultat, kot pri trgovini IC. Twisted Evil

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2008 10:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aljoš je napisal/a:
mislim, da je to tazadnje...samo čudi me, ker nima veliko negativnih feedback-ov..

12309 podanih feedbackov, od tega nekaj čez 100 negativnih...

Ravno taki prodajalci so najslabsi Sad

Preveri koliko casa od zakljucka drazbe imas za prijavo na eBay (Dispute Console pod My eBay) in zacni postopek se pravocasno. Se vedno ga lahko prekines, ce bo zadeva urejena.

Prijavi tudi Paypalu (Resolution Center).

Glej, da bos sledil rokom.

Ce ga tvoji e-maili niso zdramili, ga bo morda zamrznjenih 450 EUR na njegovem racunu ...

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70622.34

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2008 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2008 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglejte tudi kaj so drugi kupovali pri feedbackih. Tudi pozitiven feedback si lahko zgeneriraš s trikom.
Gledam en dan objektiv po zelo ugodn ceni na ebayu, feedbackov par 10000, praktično vsi pozitivni. Pogledam še, kaj je tip prodajal pred tem - same majice in nakit po 1$. Objektiv sem potem raje kupil v trgovini...

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni