|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2008 12:21 am Naslov sporočila: Ebay težava |
|
|
Kaj naj storim v primeru, namreč situacija je takšna... Na ebay-u sem kupil neko stvar, jo plačal preko paypal-a, vse OK, nakar mi ta oseba, od katere sem to stvar kupil ne odgovarja več na maile, minil je pa že ves mesec od plačila... pošiljam mu dokaze, da sem plačal, pa nič,.... ni odgovora... kaj naj storim?
P.S: zadeva je vredna ščepec manj kot 450€  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2008 12:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Imaš kakšno možnost izterjevanja? Kljub temu, da ne boš dobil nazaj vsega denarja, se splača izterjati in mu nakopati nekaj težav zaradi te natege. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2008 12:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot prvo povej nick prodajalca, da se zavarujemo pred njimi.
Kot drugo - napiši o njem negativno mnenje na e-bay.
Kot tretje - bodi pazljiv s kom trguješ - preglej njegov profil. ne samo procent pozitivnih, temveč tudi število vseh poslov.
Denarja pa verjetno ne boš dobil nazaj. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 1.99
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2008 1:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Poišči po strani - nekje podaš prijavo Ebay osebju potem pa oni urejajo naprej. Poleg tega še Paypal obljublja neko zavarovanje plačila. Samo z nagativno oceno ne boš rešil, vsaj meni ni uspelo. Dal sem negativno, ker plačane robe po treh mesecih ni bilo, pa mi je vrnil negativno in pripisal da je bilo poslano prek DHL. Napisal je celo 'tracking number', ampak DHL trdi da, ni njihov. Razen tega imam pa same pozitivne izkušnje (prek 100 nakupov), razen pri kaki poštnini se kdaj zatakne, tako da si verjetno imel smolo. _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.64 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2008 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Glej pozitivno. Mogoče se mu je kaj zataknilo z mailom (crknil provider, blacklisted,...), mogoče si je zlomil nogo ali kaj podobnega začasnega
Jur
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2008 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
mislim, da je to tazadnje...samo čudi me, ker nima veliko negativnih feedback-ov..
12309 podanih feedbackov, od tega nekaj čez 100 negativnih... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.64 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2008 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Za tebe je dovolj en sam negativen.
"12309 podanih feedbackov, od tega nekaj čez 100 negativnih..." hej, pa to je boljši rezultat, kot pri trgovini IC.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2008 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
aljoš je napisal/a: |
mislim, da je to tazadnje...samo čudi me, ker nima veliko negativnih feedback-ov..
12309 podanih feedbackov, od tega nekaj čez 100 negativnih... |
Ravno taki prodajalci so najslabsi
Preveri koliko casa od zakljucka drazbe imas za prijavo na eBay (Dispute Console pod My eBay) in zacni postopek se pravocasno. Se vedno ga lahko prekines, ce bo zadeva urejena.
Prijavi tudi Paypalu (Resolution Center).
Glej, da bos sledil rokom.
Ce ga tvoji e-maili niso zdramili, ga bo morda zamrznjenih 450 EUR na njegovem racunu ... _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70622.41
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2008 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2008 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglejte tudi kaj so drugi kupovali pri feedbackih. Tudi pozitiven feedback si lahko zgeneriraš s trikom.
Gledam en dan objektiv po zelo ugodn ceni na ebayu, feedbackov par 10000, praktično vsi pozitivni. Pogledam še, kaj je tip prodajal pred tem - same majice in nakit po 1$. Objektiv sem potem raje kupil v trgovini... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni