www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Visoke cene - Merkator
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 30, 2007 5:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce me spomin ne vara je programska oprema na vecini POS/ov madzarsko-rusko skropucalo, polno bugov in lukenj. O teh terminalih je na forumu ze bilo govora. Kolikor se spomnim se decimalne pike/vejice ne tipka, Treba pa je pritisnit tudi decimalna mesta (100 bi bil 1EUR) in hitro je kaksna nicla prevec.

Preglejte in pospravite *VSAK* kos papirja, ki pride iz POS terminala. Tudi obvestilo o neuspesni transakciji.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.86
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 30, 2007 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
int47-->kako pa namestiš certifikat na ključek?

Orodja -> Možnosti -> Šifriranje -> Preglej certifikate -> Uvoz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 30, 2007 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja...problem je ker očitno zadeva skoči na firefox ki je na disku... ker ko zaženem tale portable in pogledam je certifikat že nameščen... lepo pa bi bilo če bi s tem prišel kamorkoli, vtaknil not ključek in prišel na klik...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
int47
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2007 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravnokar sem pri sebi še enkrat preveril in deluje.
Na ključku imam FF portable + certifikat. FF portable je potrebno zagnati direktno iz ključka. Če si kliknil na ikono v Start meniju, si zagnal FF iz diska.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2007 4:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na zaslonu sem videl 12.7, kot se mi zdi. Kaj se je dogajalo pri tipkanju PIN kode, pa res ne vem. Gledal sem v tipke, ne zaslon. Možno je torej, da je blagajničarka vtipkala 127 brez decimalke in brez returna, jaz sem pa napačno vtipkal (je bil precej nov PIN) pin kodo: 127abcd, kar je spet za eno mesto preveč... Pa še abcd ni bila moja PIN koda, ampak samo podobno. Kakorkoli razmišljam, zgleda romunsko...

Nauk:
preveriti (vključno z decimalkami), kaj je vpisala blagajničarka,
pri tipkanju pin kode gledati na zaslon, ali izpisuje zvezdice,
preveriti listek (slip).

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2007 4:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zanimivo...ko sem prejšnjič (pred tem ko sem vprašal) zagnal, mi je samodejno odprl slovenski firefox in sem videl že nameščen certifikat...danes pa mi je le odprl očitno tega na ključku, ker je angleški...in certifikata ni bilo notri..ajd dopuščam možnost da sem imel odprto kako okno preden sem zagnal tega na USBju in je mogoče zato odprl obstoječega...
mi mogoče lahko poveš kako veš da je certifikat na ključku poleg tega da pogledaš v shrambo - mislim ali se kje vidi v raziskovalcu ? In a mogoče veš kako (ne)varno je to nositi okoli in ga mogoče izgubiti?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
int47
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2007 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem, kako deluje shramba za certifikate.

Načeloma bi v primeru izgube USB ključka nepošteni najditelj moral vedeti vsaj še gesli za bančno storitev in shrambo certifikatov.

Sam za vsak slučaj uporabljam še enkripcijo - TrueCrypt in pazim, da ne vpnem TrueCrypt diska na računalniku, ki mu ne zaupam.
Zaupam samo računalniku, ki ima samo enega administratorja - mene.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 02, 2007 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, saj...
saj načeloma se bančništvo opravlja doma. Samo nikoli ne veš...včasih bi rabil drugje - tu imajo tisti s kalkulatorjem prednost..
Ena varianta je tudi recimo celo mapo dati v rar file pod geslom...
hvala za info!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni