|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
retro-guy Član

Pridružen-a: Tor 20 Avg 2013 23:25 Prispevkov: 170 Aktiv.: 1.18 Kraj: Celje/Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2014 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po menjavi kondenzatorja se je zadeva izboljšala.Ampak glavni problem se vedno ostaja.
carli je napisal/a: |
Uh si pa resno vzel meritve, včasih ni bilo takih točnih meritev. B13 nihanje napetosti na katodi triode. Morala bi bit stabilna napetost 10V saj ima 2 kondenzatorja in upor proti masi, pa na anodi je napetost ok.
B9 na mrežici triode -14V naj bi bilo -17/-25V iz vertikalne stopnje. Posledično je na anodi 0,4V na bi pa bilo 0,5/5V.
Najlažje je menjat žarnice, pa če ni efekta potem iščeš naprej napako. |
B9 je PCF80,ke sem jo menjal z drugimi,ki vem da delujejo,ampak brez efekta,
B9 je tudi elektronka,ki je direktno povezana na tuner.
Tuner je čisto mrtev ,nobenega signala ni od njega,ali bi lahko to pomankanje negativne napetosti na B9 mrežici povzročalo te težave ? (drgač sem menjal čisto vse kondenzatorje,pregledal večino uporov,edino kar bi lahko bilo,so sumljivi majhni kondenzatorčki,večinoma vezani na šasijo ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

Pridružen-a: Tor 20 Avg 2013 23:25 Prispevkov: 170 Aktiv.: 1.18 Kraj: Celje/Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
torej po dolgi bitki z obnovo tega tv,mi je končno uspelo, TV deluje kot nov,ima zelo lepo svetlo sliko,katoda pa zgleda,da je bila predelana tik preden so jo prejšni lastniki
upokojili.
Imam pa še dve težavici,vedno ko za vsako prižgem TV se nekatere lampe za trenutek zažarijo bolj kot druge,to je očitno normalono,ampak mene moti to,dda vedno ko ga prižgem znova,se grelec na ekranu-katodi zažari bolj in potem žari normalno,mislim ker če mi pregori grelec v katodi,sem v sranju.Kaj naj storim,da se mi bodo vsi grelci lepo počasi in enakomerno prižigal ?
Vedno ko ugasnem Tv,ko se slika skrči,ostane taka svetla pika v sredini ekrana,ki mi lahko zažge piko v fosfor,zato moram vedno ko izklopim tv,izklopiti tudi konektor za katodo(ekran) da pika izgine,kaj bi lahko to povzročalo ?
Drugače je pa TV obnovljen in dela perfektno !
Zvok je tudi zelo močan,ter izvrsten bas .
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
679.31 KB |
Pogledana: |
22 krat |

|
|
510.56 KB |
8 krat |

|
|
495.55 KB |
9 krat |

|
|
440.25 KB |
8 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DenisH Član

Pridružen-a: Pet 07 Sep 2012 0:05 Prispevkov: 95 Aktiv.: 0.61 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čestitke, dobro delo!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Apr 29, 2014 12:48 am Naslov sporočila: |
|
|
retro-guy je napisal/a: |
Vedno ko ugasnem Tv,ko se slika skrči,ostane taka svetla pika v sredini ekrana,ki mi lahko zažge piko v fosfor,zato moram vedno ko izklopim tv,izklopiti tudi konektor za katodo(ekran) da pika izgine,kaj bi lahko to povzročalo ? |
Tole je precej znana napaka televizorja. Je vsepovsod opisana, tako da z njo ne boš imel kaj preveč težav. Kakšen nov elektrolit bo treba.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.84 Kraj: Lipa Beltinci
|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za gašenje svetle pike na ekranu služi C100 (mogoče tudi C97), oba sta priključena na G1 ekrana. Probaj tudi povečati C100 za faktor 2 do 5x.
_________________ Lep pozdrav!
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni