www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težave z explorerjem v zadnjem tednu
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
California
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Avg 2005 19:48
Aktiv.: 0.99
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 11:57 am    Naslov sporočila:  Težave z explorerjem v zadnjem tednu Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
zadnje dni sem opazil problem odpiranja večine internetnih strani. V bistvu lahko odprem le Siolovo stran, Conradovo in pa KLIK. Ostalo ne odpira. Na servisnih straneh od SIOLA sem našel nekaj o zamenjavi njihovih serverjev in tudi navodila za odpravo težav - vpis novih IPjev v nastavitvah za mrežno kartico, vendar problema nisem odpravil. V glavnem, modem se brez problema poveže, vsa programska šara dela brez problema razen explorerja seveda. V računalniku imam dve mrežni kartici. Na prvo je povezan drugi računalnik, na drugo pa siolov modem. Naj omenim, da mi je po spremembi nastavitev dvakrat uspelo odpreti tudi kaj drugega, ko pa sem resetiral povezavo pa isto s....e kot prej. S starimi nastavitvami je zadeva delovala kar nekaj let brez problema. Poizkusil sem tudi pomoč po telefonu, kjer sva s siolovim strokovnjakom ugotovila moj pravilen vnos nastavitev, problem pa ostaja...
Kakšen nasvet bi bil zelo dobrodošel.

Lep pozdrav vsem.

Vlado

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Start --> zaženi --> vtipkaj "CMD" brez narekovajev --> OK

Potem pa v črno okno vtipkaj "IPCONFIG /ALL" brez narekovajev in pritisni enter

Potem pa skopiraj podatke ki ti jih napiše ali prilepo sliko.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
California
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takoj, ko pridem domov.
Hvala.

Lp.
Vlado

California
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 7:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rešitev problema.

V nastavitvah za modem je po defoltu odprta siolova stran za registracijo, namesto nje sem vpisal "najdi.si" in zadeva dela, ne znam si pa razložiti zakaj. Priznam, do rešitve sem prišel čisto slučajno.
Nastavitve mrežnih kartic še pripnem, za vsak slučaj.

Lp.
Vlado

California
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 9:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še slika...

IPCONFIG.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  90.48 KB
 Pogledana:  10 krat

IPCONFIG.PNG

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekje na koncu slike (pppoe) imaš vpisana dva napačna DNS serverja. 193.189.160.11 in 193.189.160.12.

Quote (SIOL): "Obveščamo Vas, da bomo z dnem 5. februar 2008 prenehali zagotavljati DNS storitve na strežnikih taurus1.siol.net (193.189.160.11) in taurus2.siol.net (193.189.160.12). "

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vpiši 193.189.60.13 in 193.189.60.23
Sicer pa ta dva DNS strežnika že več kot pol leta nimata redno svežih DNS informacij.
Ni mi samo jasno zakaj ne narede redirection.

chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene zanima zakaj so sploh šli menjati dns strežnike ...

LP!
Nazaj na vrh
l-note
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jul 2004 12:32
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

chaos je napisal/a:
Mene zanima zakaj so sploh šli menjati dns strežnike ...

V TEJLE temi je uporabnik Telekom1 opisal razloge za spremembo.
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Okej, zdaj vsaj vem zakaj. Lahko pa povem (in zgleda da nisem edini), da o tem s strani siola nisem bil obveščen, ne na kontaktni e-mail, ne na siolov e-mail. V bistvu sem o zamenjavi izvedel na tem forumu ...

LP!
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pametni providerji interneta dodeljujejo IP naslov z DHCPjem, ravno tako kot IP naslov. V tem primeru ga ni potrebno ročno vpisovati in je sprememba DNS serverja neopazna.

Kaj se zgodi, če za DNS nastaviš na samodejno?

Jur

tmp.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  31.2 KB
 Pogledana:  2 krat

tmp.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Kaj se zgodi, če za DNS nastaviš na samodejno?

V tem primeru deluje ! Preverjeno.

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še nekaj opazim. Zgleda, da imaš router, ki ti pravilno pobere SiOLove DNS-je in ti narediš še eno povezavo na Siol? Zanimivo Shocked

Edi: Spregledal. Sad Ročno imaš nastavljeno vključno z prehodom. Zakaj?
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obvescali definitivno so, pa tudi na tech supportu so vedno navedli nova streznika (taurus-3 in -3), ce je kdo poklical tja in povprasal. Uporabnik tel;ekom1 je zelo lepo napisal kako in kaj. Cudno je le, da so postopek izvedli v obratni smeri, kot bi bilo logicno (pustiti bi morali -1 in -2 za rajo in nameniti -3 -in -4 kot avtoritativna streznika za njihove domene).
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
V tem primeru deluje ! Preverjeno.
Za hec sem pogledal navodila SIOLa. Navodila za instalacijo interneta omenjajo ročen vpis IPja in DNSja.

http://itm.siol.net/doc/2008/1/WinXP_LAN_TCP_IP.png

Jur
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni