www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vu -meter

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ervinja
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:32
Aktiv.: 1.95
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 27, 2008 6:01 pm    Naslov sporočila:  Vu -meter Odgovori s citatom

naredil sem si tale vu-meter pa nimam trenutno 470n kondenzatorja ali bi lahko dal kakšnega drugega.

vumeter-lm3915.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  46.84 KB
 Pogledana:  102 krat

vumeter-lm3915.gif

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 27, 2008 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Temu čipu lahko načloma pripelješ signal direktno... Če misliš prvi kondenzator 470n, je lahko večji, v najslabšem primeru lahko poskusiš brez.
ervinja
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2008 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo najdel sem kondenzatorje sedaj mi pa noče delat gori namreč samo redča led,kje bi bila napaka.
Nazaj na vrh
Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.30
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2008 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hello

Prva 2 OP-ja bi naj bila vezje za absolutno vrednost signala potem naprej pa nevem kaj so komplicirali tolko.

Jaz ko sem delal sem najprej dodal predojačevalnik z 1 OP-jem (neinvertirajoča vezava) nato vezje za absolutno vrednost signala z 2 OP-jema (glej pripeto sliko) nato pa še eden sledilnik z OP-jem in le edn RC člen ki poskrbi za povprečno vrednost špic ki letijo na izhodu vezja za absolutni signal. Iz C pa gre direktno na vhod VU metra in mi je fajn delalo. Boljše vhodne stopnje za VU meter po moji oceni sploh ni možno naredit. Rezultat na VU metru pa je srednja vrednost signala.

Aha: pa pozoren moraš biti, vezje je napajano simetrično +/-12V VU meter pa mora biti vezan med GND in +12V ker imamo obrnjen signal od 0 proti + sponki ker gre za absolutno vrednost -- > kot pri matematiki v šoli Very Happy .

Za vezje ki dela absolutno vrednost sem pa uporabil naslednji načrt.

Lp.

Darko

OP-absolute value of signal - 1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  12.49 KB
 Pogledana:  3857 krat

OP-absolute value of signal - 1.jpg

Nazadnje urejal/a Profesor Einstein Sre Sep 24, 2014 11:51 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2008 5:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti gori prva rdeča LED, je OK...preveri če si prav priklopil signal (recimo iz vtiča za slušalke...)
ervinja
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2008 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse sem naredil kot je na shemi pa noče delat samo ali mora bit DOT BAR povezan ali ne
Nazaj na vrh
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 11:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DOT BAR ti samo določa način delovanja; ali imaš stolpec ali se ti premika pika.
ervinja
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če sklenem DOT BAR pa gorijo vse led diode
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 5:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej imaš na vhodu LM3915 (pin 5) že neko napetost, katera "zabije" skalo na LM-u.
Bo nekaj narobe pri OP-ampih pred LM-om...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ervinja
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 5:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje naj iščem zamenja sem že LM324 na pon 5 je 1,3v
Nazaj na vrh
ervinja
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala na pomoči po temeljitem pregledu sem našel manjkajočo povezavo na ploščici sedaj dela.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni