www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

5.1 surround - win VISTA

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
AtKo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 15:46
Aktiv.: 0.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2008 3:50 am    Naslov sporočila:  5.1 surround - win VISTA Odgovori s citatom

Sem kupil zvočnike Genius 5.1, in imam problem pri nastavitvi le teh na windows visti.
Imam prenosnik Acer Aspire 9420 z zvočno kartico Realtek HD Audio. Moj problem je, da nemorem izbrati možnosti 5.1 sistema torej surround. V nadzorni plošči odprem sound, ter kliknem na Speakers->Configure. Na voljo imam samo stereo, pritisnem next in mam dve možnosti: 1. Front left and right in 2. Surround speakers. Le problem je ker lahko izberem samo prvo možnost, druga mi je onemogočena (je sivkaste barve). Kako torej usposobiti ta sistem zvočnikov na mojem prenosniku? Sem bral po googlu, ter ugotovil da je to velik problem pri Visti. Ima kdo kakšno idejo?
Sem tudi probal z novimi driverji za Realtek, ampak ni nič pomagalo.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2008 7:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš sploh na prenosniku 5.1 ali s/pdif izhod?
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2008 11:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvomim da tvoj prenosnik sploh IMA 5.1 kanalni zvok. A ima dva konektorja - zeleni in roza ? Eden je line out, drugi mikrofonski vhod. Če nima še tretjega konektorja, potem definitivno nima 5.1 kanalnega zvoka, zato ga tudi ne moreš izbrati. Za 5.1 rabiš tri konektorje, ki so ponavadi line in/ line out in mikrofon, lahko pa jih spremeniš v front/back/ in sub-center.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.86
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2008 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekatere MB, sicer stacionarnih računalnikov, imajo tudi samo 3 priklope, ki pa jih lahko v Biosu spremeniš tako, da delujjo v 5.1 načinu. S tem pa seveda izgubiš mikrofonski in linijski vhod. Poglej če imaš v Biosu kaj takega na izbiro.
Nazaj na vrh
AtKo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2008 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima tri konektorje. Zeleni (line out), roza (mikrofon) in črn (zvočniki). Problem je, ker neznam nastaviti, da vse tri spremenim v front/back/center-sub.
Nazaj na vrh
a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.29
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2008 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V navodilih je pod izhodi opisano to:

I/O interface
• PC Card slot (one Type II)
• Four USB 2.0 ports
• External display (VGA) port
• S-video/TV-out (NTSC/PAL) port
• Headphones/speaker/line-out jack with S/PDIF support
• Microphone-in jack
• Line-in jack

• Ethernet (RJ-45) port
• Modem (RJ-11) port
• DC-in jack for AC adapterr

Tako da po mojem mnenju boš potreboval zvočnike ki imajo S/PDIF vhod .

LP
Nazaj na vrh
AtKo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2008 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja novih zvočnikov ziher nebom kupoval. Želim ta problem rešiti na laptopu, ker sem bral po raznih tujih forumih kako so to rešili, vendar meni tako ni uspelo, zato sprašujem še tu na slovenskem forumu če zna kdo rešiti težavo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni