www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

G540 in tiny13

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
blay44
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Dec 2010 18:17
Aktiv.: 3.42

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 25, 2011 2:47 pm    Naslov sporočila:  G540 in tiny13 Odgovori s citatom

Pozdrav.

Je mogoče že kdo uspešno programiral Tiny13 z g540?
Meni to z omenjenim programatorjem nikakor ne uspe. Če pa uporabim Sample electronics avr programator vgrajen v bascomavr, ga sprogramiram brez problema.
Poizkusil sem že z config set nastavitvami pa ni uspeha. Sploh ne spremeni niti fuse bite, niti ga ne prebere ali uspešno izbriše. Vstavljen je pravilno. Pin 1 na pin 28 programatorja.
Pri izbiri tinyja13 pa mi javi "MDI failed opening file"
Preveril sem napetosti napajanja in 12V"reset" in je vse vredu. Samega ukaznega bajta pa ne morem prebrati(nimam ustreznega digitalca).
Drugega tipa avr-ja nimam. At89c4051 in 89c52 pa sprogramira na 123.

Hvala za pomoč
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 08, 2012 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SICER PO ENEM LETU...
uradni odgovor direktno od proizvajalca:G540 ne podpira Tiny13. G840 je pravi za to.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 08, 2012 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
SICER PO ENEM LETU...
uradni odgovor direktno od proizvajalca:G540 ne podpira Tiny13. G840 je pravi za to.

Obelodani še katera je zadnja verzija sw za PC za ta programator. Nas je kar nekaj, ki ga imamo. Mene moti, da mi na w7 ne dela korektno, nisem pa prepričan če imam zadnjo verzijo sw.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 08, 2012 11:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tisto, ki se sname iz www.stg51.com/down/class
Meni deluje brez problema na sedmici, in to na 32 in tudi 64 bitni. Je pa verzija 5.20. datum je pa 2.5.2012.
Sicer malce razmišljam da ni nabavil 840-ko, tudi ker imam nekaj tinyev, ki jih ta tudi ne podpira 45, 85...)
Je pa zanimivo da na seznamu odprtih procesorjev JE tiny13...

Nazadnje urejal/a protoncek Ned Jul 08, 2012 5:48 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 08, 2012 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Jaz imam tisto, ki se sname iz www.stg51.com/down/class.
Meni deluje brez problema na sedmici, in to na 32 in tudi 64 bitni. Je pa verzija 5.20. datum je pa 2.5.2012.
Aha, to je pa precej novejše kot imam jaz. Hvala !
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.05
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 08, 2012 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni original cd ne deluje na win7/64.
Stran , ki jo je nalepil protonček pa se ne odpre.
Mi lahko kdo na zasebno pošlje za 7/64?.

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 08, 2012 5:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se že tolčem po glavi Brick wall Brick wall
namreč v linku je bila pika preveč. zdajle pa mora biti...
Nazaj na vrh
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.05
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 08, 2012 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja se zdaj odpre , ampak ko hočem stvar razpakirati zajamra , da ne more extractirati nekih fajlov.
Protonček, si ti to naložil na 64 bitne win7?

Edit --- sem našel , treba je izbrat english version . Dela OK.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
blay44
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Dec 2010 18:17
Aktiv.: 3.42

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2012 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
SICER PO ENEM LETU...

Protonček hvala. Meni niti odgovorili niso. Nič več ne verjamem kitajčkom. V popisu za g540 je naveden, pa tudi mega8, itd. Kar naj imajo svoj g840. Samo osel gre dvakrat na led Laughing
Zaenkrat avrčke programiram kar iz bascoma preko SPIja. Je pa res, da vse bolj uporabljam Atmelovo 51 serijo(staro), ki se jo z g540 lepo programira.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2012 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hja, jaz sem do sedaj še vse uspešno programiral, tudi mego8. Sicer tudi jaz ta programator uporabljam samo za zaklenjene ali kaj podobnega, pa za EEPROM-e, za Tiny13 sem pa preverjal če ga lahko programiram z HVSP načinom, da bi lahko izklopil reset pin, pa ne gre Brick wall za take primere sem si zdaj raje naredil Fusebit doctor, me je prišel ceneje kot g840. V tistih (redkih) primerih ko bom rabil vseh 6 pinov na 13ki bom pač z doktorjem zadevo postavil na default in sprogramiral preko ISP ter spet izklopil reset pin...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni