|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mdogsa Član

Pridružen-a: Ned 07 Dec 2003 16:17 Prispevkov: 46 Aktiv.: 0.19 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 4:40 pm Naslov sporočila: Funkcijski generator s picem |
|
|
Pozdravljeni!
Med brskanjem po internetu sem naletel na zanimiv projekt funkcijskega generatorja z MAX038 in PIC 16f877.Stvar se mi zdi dokaj zanimiva zato bom si verjetno izdelal en primerek. Članek v pdf-u in source code sem dodal tudi kot priponko, lahko pa tudi vse skupaj brezplačno najdete na strani EPE magazin-a.
No, stvar je v tem, da je program napisan v asemblerju, ni pa tudi hex kode. Zato bi prosil, če je mogoče kdo pripravljen vse skupaj prevesti v .hex. Sam namreč ne uporabljam asemblerja. Vseeno sem poizkusil z MPLAB-om ampak noče in noče funkcionirat.
LP
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Funkcijski generator.zip |
Velikost datoteke: |
5.81 KB |
Downloadano: |
70 krat |
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
PIC-Gen Frequency Generator.pdf |
Velikost datoteke: |
1.37 MB |
Downloadano: |
102 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mdogsa Član

Pridružen-a: Ned 07 Dec 2003 16:17 Prispevkov: 46 Aktiv.: 0.19 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Dec 12, 2009 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako, prvo kot prvo sem ugotovil, da je program napisan v TASM assemblerju, zato stvar ni delovala v MPLAB-u. Po mučnem iskanju na internetu sem uspel najti vse potrebne programe. Tako mi je uspelo narediti .hex direktno iz originalne .asm datoteke, ter to datoteko prevesti v obliko katero pozna tudi MPLAB.
Pa vseeno hvala za vaše 'številne' odgovore in 'pomoč'!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Sob Dec 12, 2009 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me veseli, da si se iz zadeve nekaj naučil.
Še vedno pa ti ne gre v betico, da večina znalcev tu ne dežura in se dolgočasi v pričakovanju takih vprašanj, da bi takoj začela glodat kost in ti zadevo prežvečeno servirala na pladnju.
Zato je način tvoje "zahvale" neprimeren.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pepek Neznanec

Pridružen-a: Sob 12 Jun 2010 12:08 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: Brest
|
Objavljeno: Sob Jun 12, 2010 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Собрал этот генератор, но есть одна проблема: на выходе наблюдается срыв генерации во время вывода показаний частотомера на дисплей.
--------------------------------------------------------
Zberite ta generator, vendar obstaja ena težava: je proizvodnja opaženi med razčlenitev generacije proizvodnje odčitkov merilnika frekvence na zaslonu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.89 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sob Jun 12, 2010 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
pepek je napisal/a: |
Собрал этот генератор, но есть одна проблема: на выходе наблюдается срыв генерации во время вывода показаний частотомера на дисплей. |
Prevod: This generator assembled, but there is one problem: the disruption of generation during the output of the indications of frequency meter to display is observed at the output.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni