www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

kako si narediš windows backup
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pavsi95
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Feb 2011 21:11
Aktiv.: 0.58

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2011 9:14 pm    Naslov sporočila:  kako si narediš windows backup Odgovori s citatom

Naredil si bom windows backup, sedaj pa me zanima, če velja, ko prideš v backup and restore, na levi strani piše create a sistem image in si ga narediš s tem, ali je bolje to narediti s kakšnim programom, ki je prav zato.

Zanima me tudi, kako potem to obnoviti, če se sistem poruši, vstavljaš diske po vrsti, ali je treba kaj delati v biosu.

Ali je tudi možno obnoviti windowse na točko ko si windowse naložil, brez image sistema?

Hvala za pomoč.

p.s.: bral sem že na internetu in nisem vsega razumel kako narediti in nato obnoviti, ko obnavljaš, ali vstaviš najprej windows repair disk in nato dvd-je z image sistema, in ali lahko to narediš, če se ti sistem čisto poruši
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tejca
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Jul 2008 20:33
Aktiv.: 0.31
Kraj: Gornja Radgona

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2011 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ko sem nazadnje delal backup windows diska sem ga naredil z Norton Ghost programom, ki ti naredi dejansko backup cele windows particije.
Sem enkrat naredil test, da sem naredil backup image potem pa particijo formatiral.
Ko je bila sformatirana sem z Norton Ghostom obnovil tisto particijo in je blo tak kot pred formatom.
To so moje izkušnje z tem programom. Z drugim programom še nisem probal.
Lp

Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.45
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 05, 2011 12:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje izkušnje: slepo sem zaupal, da Windows restore naredi enako kot Ghost. Ne vem kje sem se zafrknil ampak če ne bi imel Ghosta narejenega, bi pošteno klel... Laughing

Osebno priporočam Ghosta (je pa res, da "ni" zastonj!)

*EDIT*
Verjetno se gre za Windows 7? Meni namreč ni naredilo komplet restore, med restavriranjem je javljalo napake in ga nikoli ni dokončalo Sad

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.72
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 05, 2011 8:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam slabe izkušnje z Windows restore---pozabi na to. Ghost, kot pravi dexboy, ali Acronis delata to dosti bolje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
watts
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59
Aktiv.: 2.37
Kraj: Knežak

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 05, 2011 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz - ghost - priporočam (V14 imam, liveCD, v stilu "Live Windows", pozna vse, tudi SATA)

imam pa vprašanje - za linux geek-e... sicer malo off iz foruma ampak... teoretično... a ne bi DD if=/path/particija of=/path/output imel nekako isti efekt kot ghost?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.65
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 05, 2011 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

watts je napisal/a:
imam pa vprašanje - za linux geek-e... sicer malo off iz foruma ampak... teoretično... a ne bi DD if=/path/particija of=/path/output imel nekako isti efekt kot ghost?

Ne, dd naredi dejansko 1:1 kopijo sektorjev naprave, medtem ko ghost 'pozna' datotecni sistem in kopira datoteke.

Sicer se tudi z dd da narediti kopijo diska / particije, samo sta dve omejitvi:
- restore lahko naredis samo na cisto enak disk / particijo (v dolocenih primerih lahko na vecjega)
- ker kopira surove podatke iz diska, je lahko problem z velikostjo backup-a - privzeto je backup datoteka enako velika kot disk / particija, ne glede na to, koliko je na njem podatkov. Lahko pa to datoteko skrcis (skompesiras), samo potem je potrebno ves prazen prostor na disku zapolniti z niclami, da se bo sploh kaj skompresiralo.

Drugace obstajajo tudi zastonjski programi za backup, podobni ghost-u ali TrueImage-u, npr:
- G4L : Ghost for Linux
- Clonezilla
- Driveimage XML
...

LP!
Nazaj na vrh
pavsi95
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Feb 2011 21:11
Aktiv.: 0.58

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 05, 2011 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri je/so najboljši zastonjski backup programi, pa windows restore ti samo podatke, od oseb, v okno kjer pa lahko narediš restore, je v levi vrstici naredi image sistema, jaz pa bi naredil s tem
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 11:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(december '11) nekdo je omenil (če sem ga prav razumel), da je Acronis boljši v primerjavi z ostalimi, ker lahko iz "backupa" potegneš eno samo datoteko, brez da bi prej razpakiral vse silne gigabajte.
Sam trenutno uporabljam Norton Ghost iz enega starega Hiren-Boot-CD-ja. Saj deluje, a naredi nekaj 4-gigabajtnih *.gho datotek in kako od tam ven poiskati npr. slika.jpg ... ne vem.
Enkrat sem že imel naloženo preizkusno verzijo Acronisa, a je imel "milijon" nastavitev in sem hitro obupal. Torej, tisti, ki zadevo bolje poznate - ali je res iz Acronisovega backupa možno dobiti samo eno datoteko, brez da bi prej vse razpakiral ?
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.65
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 11:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko so windowsi zagnani, nimaš dostopa do določenih datotek.
Jaz najraje vzamem sistemski disk ven in ga priključim v drug računalnik (ali zaženem kak live-linux (če slučajno podpira ta nove SATA kontolerje).

Potem skopiram celotno vsebino sistemskega diska na en drug disk - datoteko po datoteko - ne image diska.

Dokumente in ostal šoder (slike, filme) imam itak že na drugem disku in ne v C:\users ali C:\Documents and settings, tako da varnostna kopija sistema dejansko vsebuje samo windowse, programe in nastavitve.

Acronis-a sem enkrat preizkusil, pa sem ga hitro zbrisal. Ob instalaciji se naserje po celem sistemu, en kup svojih servisov ima zagnanih, kar lahko opazno upočasni računalnik. Jaz se ga ne dotaknem več.

gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.38

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Acronis ima tudi boot CD, ki je v bistvu live linux (in ta ne namešča čisto nič na mašino). Verzija za okna je pa itak brezveze, kot si že sam ugotovil.
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz za tole uporabim clonezillo, skopira ti komplet vse, od dokumentov do windowsov. Naradi pravzaprav image diska.
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.13
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:
Jaz za tole uporabim clonezillo, skopira ti komplet vse, od dokumentov do windowsov. Naradi pravzaprav image diska.

Je sigurno zanesljivo? Glede na to da je free, me resno zanimajo kakršnekoli izkušnje, sploh recimo na win7 x64...

lp, hvala
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 1:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Do zdaj sem kopiral 32 bitne sisteme. Bi bilo za probat Think .
Waldo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50
Aktiv.: 1.47
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
... Saj deluje, a naredi nekaj 4-gigabajtnih *.gho datotek in kako od tam ven poiskati npr. slika.jpg ... ne vem.

Z Ghost Explorerjem.
Nazaj na vrh
s59ma
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31
Aktiv.: 3.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
Torej, tisti, ki zadevo bolje poznate - ali je res iz Acronisovega backupa možno dobiti samo eno datoteko, brez da bi prej vse razpakiral ?

Seveda je možno. Uporabljam TrueImage 11.0 Home.
Meni se zdi zelo enostaven za uporabo. Ker ima vse, kar potrebujem, niti ne iščem novih verzij (predvidevam, da je v njih le še več nepotrebnih nastavitev). Katero si uporabljal?
Eno od pomembnih dejstev, zakaj ga uporabljam, je v dejstvu, da brezhibno deluje z Boot CD-ja (ne rabi predhodne inštalacije) ter podpira USB naprave (beri: externi USB disk). Podpira tudi secure erase (posameznih datotek ali celega diska).

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 Ur