www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Podaljšek napajanja za modem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 12:35 am    Naslov sporočila:  Podaljšek napajanja za modem Odgovori s citatom

Zanec je renoviral stanovanje in prestavil modem. Žal ni pomislil na vse, zato ima sedaj prekratek kabel za napajanje oziroma vtičnice ni več dovolj blizu.

Zame je problem enostavno rešljiv, dodam podajšek za 2 eur in to je to.

Estetsko ni, je pa funkionalno. Seveda je hotel imeti estetiko, ko je preurejal stanovanje...

Lahko bi montiral tudi nadometno vtičnico, pa se ne strinja.

Iščemo dalje...

Hotel sem preščipniti kabel od adapterja in vmes naciniti tisti meter kabla, vendar tega ne bom naredil, ker je modem last operaterja.

Našel sem tole
http://www.aliexpress.com/item-img/3m-Extension-Cable-Lead-Cord-For-Foscam-IP-Camera-Power-Supply-AC-Adapter-Extension-Cable-Power/652933619.html#

Kupil bom tak kabel ali ga naredl sam, vendar ne vem kakšen konetor ima modem. Ker je tega precej, ne vem kje iskati, kako se išče te "banance" po katalogih oz. spletu?

So to standardni konektorji ali ima vsak proizvajalec nekaj svojega, nestandardnega, da se ne da kupiti?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 2:42 am    Naslov sporočila:  Re: Podaljšek napajanja za modem Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Hotel sem preščipniti kabel od adapterja in vmes naciniti tisti meter kabla, vendar tega ne bom naredil, ker je modem last operaterja.

To je pa res velik problem, a misliš, da se bo operater kaj sekiral?

Če narediš stvar strokovno in lahko obrazložiš zadevo, ne bo nihče nič kompliciral, ker imaš za predelavo tehten razlog.
No, v primeru predelave in v primeru, da bi vračal opremo operaterju, lahko tisti kabel odrežeš in original kabel poštukaš nazaj s skrčnimi bužirkami. Če bi kdo kaj težil, je lahko izgovor nekaj v stilu, da se je kabel po nekakšnem naključju in po nesreči pretrgal, prerezal, ali podoben izgovor. V resnici sploh nihče ne bi opazil, pa tudi če bi, ne bi nihče nič rekel. Kam mislite da gre stara vrnjena oprema?

Ker so napajalni vtikači in vtičnice na teh zadevah precej standardne, lahko narediš podaljšek ali pa kar nov napajalnik, ki bo celo boljši od originalnega. Novemu napajalniku lahko daš kabel kakršnega potrebuješ.

Mimogrede, za katerega operaterja gre? Ali si vprašal operaterja, če imajo kaj proti? Ah, brez veze spraševat, narediš po svoje pa je zadeva rešena, glavno da dela in da je narejeno brezhibno.

satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.49
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 8:09 am    Naslov sporočila:  Re: Podaljšek napajanja za modem Odgovori s citatom

Ne zamerit, ampak mislim, da sta ti in znanec ena komplikatorja.
Nazaj na vrh
yacksy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27
Aktiv.: 2.63
Kraj: Okolica Šmarjeških toplic

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem kabel napajalnika podaljšal za kaki meter s cvikanjem in lotanjem. Monterjem itak visi dol, napajalniki so tako ali tako potrošna roba.

Torej moje priporočilo - precvikni, doštukaj, zalotaj in zaščiti z bužirko. Nihče se ne bo nate obešal zaradi enega bogega napajalnika.

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 11:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem, da je kompliciranje, žal je "stranka" tečna.

Bom pa res precvikal in dodal tisti meter kabla.
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.39

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povej stranki, da se naj pozanima pri ponudniku neta za odpravo problema. Ko bo zvedela za ceno, bo nehala komplicirat.
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 12:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se popolnoma strinjam gumby.

Če imam opravka s tečno stranko, ki rada komlicira, se cena hitro poveča. Rečem takole: "Ni problema, to bi koštalo toliko ... ali pa, če naredimo takole ... to bi koštalo samo toliko ... ali pa pokličete drugega izvajalca".

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.59
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ga hočeš narediti podaljšek pa res ni problema. Ti konektorji so za moje pojme eni izmed najlažje "dobljivih" konektorjev v SLO. Pomeriš premer, mogoče še dolžino in greš v prvo elektrotehniško trgovino in se vrneš s konektorji.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 503 dni