www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Enostaven video generator s PIC-em

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2003 7:42 pm    Naslov sporočila:  Enostaven video generator s PIC-em Odgovori s citatom

Debata okrog funkcijskega generatorja se je lepo razživela in ker smo že pri tovrstnih orodjih mogoče eno vprašanje. Pred časom sem nekje snel (ne spomnim se več vira Confused ) priloženo varianto video generatorja. Stvar izgleda precej enostavno, pa me zanima kaj ostali mislite o tem? Mogoče bi pa komu znalo pridet prav.

Lp, Frenki

video_generator.pdf
 Opis:
Video generator

Download
 Ime datoteke:  video_generator.pdf
 Velikost datoteke:  498.13 KB
 Downloadano:  236 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2003 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgleda, da je to tole Wink sem komaj našel v predalih s stvarmi katerih nisem nikoli v ohišje spravil Embarassed

lp
Silvo

Pa170088.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  417.96 KB
 Pogledana:  247 krat

Pa170088.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2003 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem šele sedaj videl; na vezju je še PIC16C84 katerega vrjetno sedaj ni več moč dobiti torej je v predalu že kar precej časa...

lp
Silvo
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2003 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, vidim da sem precej za časom Wink . Zbiram in sortiram počasi stvari, ki so se mi nabrale in poskušam naredit malo reda. Torej lahko verjetno iz prve roke napišeš ali stvar dela.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2003 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki,
Koliko se še spomnim dela brez problema zdi se mi, da so bili problemi z barvami - nisem dal gor pravega kristala Confused

P.S.
Frenki, da ne pišem pod zasebno tisti log na FM je že zelooo dolg Wink

lp
Silvo
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2003 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Urejeno Embarassed , včasih pozabim na to da sem na ADSL-ju.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2004 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

roman 57 me je spraševal za HEX

V prilogi "izluščen" ASM iz PDF-ja ter preveden.

v_generator.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  v_generator.zip
 Velikost datoteke:  5.46 KB
 Downloadano:  59 krat

mdolsa
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Dec 2003 13:43
Aktiv.: 0.18
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 17, 2004 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem da bo vprašanje mogoče malo neumno ampak vseeno.
Za kaj se ta stvar sploh rabi in zakaj ima toliko stikal?
Prosim če mi stvar nekdo opiše. hvala
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 17, 2004 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje bo, da si kar zgoraj priloženo datoteko prebereš Wink . V prvem odstavku je napisan namen uporabe, v nadaljevanju pa je tudi opis vezja.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2006 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pod zasebno sem dobil vprašanje glede HEX. Ker je tale v prilogi pokvarjen ga ponovno prilagam.

V_gen.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  V_gen.zip
 Velikost datoteke:  4.32 KB
 Downloadano:  20 krat

Peter
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55
Aktiv.: 1.58
Kraj: Pod krvavcem nekje

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2006 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja jaz sem tak generator izdelal pred mislim da dvemi leti pa sem brez problema izdelal pic pa sem dal f verzijo namesto c verzije čip pa se tudi dobi mislim da ga imajo v ic ali hte nisem siguren.
lp Peter

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2006 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem zna biti edino pic za 10Mhz. Meni so sicer vsi 04 šli brez težav tako visoko.
Sicer pa je priložena izvorna koda - tako, da se program da brez večjih problmenov predelati za cenejšega ter hitrejšega pinkompatibilnega 16F627 /628
Takrat sem tudi razmišljal o svojem softweru na istem hardweru. Tistih en kup stikal sem nameraval zamenjati z dvoje tipk pa mogoče še OS menu. Ker pa zadeve nisem uporabljal, sem idejo opustil.

[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2006 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ima mogoče kdo shemo videotesterja za monitorje(rgb out) in za video signale, pa da je mikrokontroler 89c2051 po možnosti noter Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni