www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Linksys wrt54gl
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.59
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 11:10 am    Naslov sporočila:  Linksys wrt54gl Odgovori s citatom

Zaradi počasi delujočega interneta sem iz napajanja izključil v naslovu omenjeni router, ter ga nato ponovno priključil. Tega nisem storil prvič zato to nebi smelo biti problematično.

Težava pa je v tem, da od takrat na njem utripa power dioda. Ne deluje nič niti do vmesnika ne morem dostopat. Poizkusil sem resetirati s tipko pa se ne zgodi nič, tudi če tiščim dlje časa in potem odklopim napajanje. Napajalnik sem tudi zamenjal pa ni razlike.

Obstaja še kakšna možnost rešitve tega problema ali moram kupiti drugega?

Nazadnje urejal/a PZUFIC Pon Okt 14, 2013 8:28 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.72
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na netu so obstajali vodiči za to. Poskusi iskati pod "reviving (ali revive) dead router" ali kaj podobnega. Sicer pa kot prvo preizkusi če se odziva preko telneta. Če se ne, potem bo kriza.
Sicer je za hard reset treba držati tipko cca 30 sekund, če se prav spomnim.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
S56RGA
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33
Aktiv.: 1.59
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej preveri, če se ruter odziva takoj po vklopu.
To storiš tako, da v command prompt vtipkaš "ping 192.168.1.1 -t" (uporabi IP tvojega ruterja) in nato vklopiš ruter. Če v prvih 10 sekundah dobiš vsaj 1 odgovor, potem lahko poskusiš z nalaganjem firmwerja s pomočjo TFTPja. V nasprotnem preimeru bo šlo le z JTAG kablom.
Išči pod "How to debrick WRT54GL".

ssdzkrez
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2011 15:13
Aktiv.: 2.28
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni se je tole že zgodilo, vendar ob flešanju WRT-ja. Tule imaš vodič ... http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Recover_from_a_Bad_Flash
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sscott
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11
Aktiv.: 5.83
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem imel enak problem pred cca 1 mesecem.

Zanič napajalnik.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V bistvu so samo elkoti zanič v napajalniku. Če imaš proksona ali dremla, lahko poskusiš odpreti plastiko.
Nazaj na vrh
s59ma
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31
Aktiv.: 3.00

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napajalnike se najlepše odpira s kladivom, po možnosti plastičnim. Ni hec - je treba počasi začeti po lepljenih robovih in počasi povečevati silo udarcev, okrog in okrog. Še vsi so popustili Very Happy , velika večina zelo lepo - po ponovnem lepljenju niti ni videti, da so bili odprti.
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se ne odziva, niti z drugim napajalnikom ne, tako da bo zadevo očitno potrebno zamenjati, kakšni predlogi?
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
sscott
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 3:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vse se da zrihtat Smile

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Recover_from_a_Bad_Flash

jaz sem rešil z JTAG kablom

Če te kaj zanima vprašaj, meni je ratalo

LP
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, dejstvo ostaja da je ta router, čeprav eden izmed najboljših, kljub vsemu častitljivo star. Ko sem ga jaz zamenjal z novejšim se je odzivnost interneta občutno izboljšala, prav tako hitrost preko WiFi. Seveda ne smeš zamenjati s kakšnim cenenim za 30 evrov...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sscott
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hitrost preko wifi res ni najhitrejša, router pa je še vedno dovolj hiter za domačo rabo. Je pa obvezno treba naložiti DD-WRT

LP
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No je bilo ugotovljeno, da je zadeva še v garanciji, kaj sledi je torej samoumevno.

Či bi bil to Hofer, bi zahteval vračilo denarja in kupil kaj hitrejšega. Mr. Green

Je pa res, da LAN-a praktično ne uporabljamo, oziroma zelo malo, ker pa imamo internetno povezavo 10 Mb/s je načeloma 54 Mb/s dovolj.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni finta v hitrosti prenosa, ampak v odzivnosti....
No, tako hude razlike spet ni. Se pa malce občuti...spet odvisno od hitrosti samega PC-ja. Če imaš SSD notri, potem se bolj vidi kot na starejšem mlinčku.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Ni finta v hitrosti prenosa, ampak v odzivnosti....
No, tako hude razlike spet ni. Se pa malce občuti...spet odvisno od hitrosti samega PC-ja. Če imaš SSD notri, potem se bolj vidi kot na starejšem mlinčku.

Verjamem, preizkusiti pa po pravici povedano še nisem imel možnosti.

Izven teme...

Ja imam SSD. Opažam pa velike razlike v hitrosti odpiranja strani med različnimi brskalniki. Recimo v raznih testih so ponavadi na čelu znameniti trije, mogoče štirje, ostali ne nujno slabi brskalniki pa so zanemarjeni. Kar sem jaz testiral, je daleč najihtrejši kar se odpiranja tiče Maxthon, ampak žal mi "scrolanje" s sledilno ploščico pri njem ne deluje pravilno, kar pa je nadležno.

sscott
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 12, 2013 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poskusi če dela vsaj ping

resetiraj ga po sistemu 30-30-30

držiš reset 30sec
izklopiš napajanje
še vedno držiš 30sec
vklopiš napajanje
še vedno držiš 30sec

tako izbrišeš NVRAM

v DOS-u probaj ping 192.168.1.1
(nastavitve tcp-ip od mrežne kartice moraš dati na manual in nastavit ip pc recimo 192.168.1.20)

Če se ping odziva, lahko z preprosti programom obudiš router

sporoči

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 23 Ur