www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Merjenje in prikaz električne porabe

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
diefnbahij
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 1:59
Aktiv.: 0.12

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 9:18 am    Naslov sporočila:  Merjenje in prikaz električne porabe Odgovori s citatom

Želel bi meriti porabo električne energije za nek stroj, ki je priključen na trifazno napajanje. Iščem bolj poceni variante, rad bi pa iz merilnika prenašal digitalne signale preko UTP kabla do računalnika, kjer bi iz podatkov izrisal graf (npr. v Excellu).
Se je že kdo lotil česa podobnega? Rabil bi napotek kako se lotiti problema.

V mislih sem imel http://circutor.com/en/products/metering/partial-consumption-energy-meters/ac-measurement2/mkd-itf-c2-detail#documentation poleg tega, da bi moral dodati RS485/Ethernet pretvornik.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jozede
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32
Aktiv.: 2.92
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer se s tem nisem ukvarjal, mogoče en link do kataloga merilnikov energije za take namene, kot rabiš. Mogoče najdeš kakšno idejo.
http://www.iskra.eu/izdelki/20071212152244/20071212153441/
Nazaj na vrh
l3banj12
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Okt 2014 23:25
Aktiv.: 1.29
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jozede je napisal/a:
Sicer se s tem nisem ukvarjal, mogoče en link do kataloga merilnikov energije za take namene, kot rabiš. Mogoče najdeš kakšno idejo.

Si prepričan da si prilepil pravi link?
Meni napiše: The requested URL was not found on this server.
Nazaj na vrh
nima
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Feb 2014 14:03
Aktiv.: 1.40
Kraj: Bakovnik

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni odpre: Merilniki energije za montažo na tračnico
Nazaj na vrh
jozede
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32
Aktiv.: 2.92
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Link je pravi, še direktno katalog v pdf.

Energy meters.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Energy meters.pdf
 Velikost datoteke:  1.94 MB
 Downloadano:  15 krat

Nazaj na vrh
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.31
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boš meril samo porabo in ne gledal ostale parametre na PC-ju, lahko pobiraš od instrumenta le impulze za vsakih xx,xx kwh.
Potem ti odpade RS/ethernet pretvornik. Res pa da moraš narediti neko štetje na tvojem PC-ju. Tudi tu si lahko pomagaš s kakšno že narejeno kartico.
PDF merilca
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 4:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da cenejše zadeve kot MC320/330 ne boš dobil. Imaš pa samo RS232 ali RS485 komunikacijo, ki jo bo potrebno pretvoriti če hočeš pošiljati preko mreže (MI488). Software je tudi na voljo.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
diefnbahij
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 1:59
Aktiv.: 0.12

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2015 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jozede je napisal/a:

Sem kontaktiral prodajalca, ki mi je dal par nasvetov. Hvala
Citiram:
Če boš meril samo porabo in ne gledal ostale parametre na PC-ju, lahko pobiraš od instrumenta le impulze za vsakih xx,xx kwh.
Potem ti odpade RS/ethernet pretvornik. Res pa da moraš narediti neko štetje na tvojem PC-ju. Tudi tu si lahko pomagaš s kakšno že narejeno kartico.
Kolikor sem bral je tudi tukaj RS485 potreben za komunikacijo. Kako bi pa izvedel štetje s PC-jem pa mi ni jasno...oziroma kako se priključiš v tem primeru na napravo?(Ethernet?)...poled tega pa se mi zdi, da je naprava uporabna samo za do 6A kar je v mojem primeru premalo... sicer pa hvala za info
Citiram:
Mislim da cenejše zadeve kot MC320/330 ne boš dobil. Imaš pa samo RS232 ali RS485 komunikacijo, ki jo bo potrebno pretvoriti če hočeš pošiljati preko mreže (MI488). Software je tudi na voljo.

LP, Peter
Tudi ta opcija je v redu, iščem še ceno
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2015 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz iščem podobne zadeve, pa sem dobil to ponudbo:
instrument za meritev energije (SCHRACK Digit. števec izmenič. toka 65A,2 tarifi, z MID-umer., MBus) 332 eur/kos brez davka.

Od Iskre so mi bolj všeč, imajo MODBUS, kar je bolje, samo še ceno moram dobit Smile

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni