|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 1:23 pm Naslov sporočila: Kako preimenovati direktorij |
|
|
Podoben problem sem svoj čas že nekako rešil, vendar se niti približno ne spomnim kako. Direktorij je poimenovan Inštalacija, s tem da je tisti š v ne vem kakšnem kodnem naboru. Pojavi pa se zanimiva reč. Ob poskusu preimenovanja explorer prijavi napako "Access is denied", enako se pojavi ob poskusu preimenovanja iz ukazne vrstice. Total commander škripne ... . Ko želim vsebino prekopirati drugam pa škripne z obvestilom "File not found", čeprav je vsebina sicer regularna. Prepričan sem, da ni problem z dovoljenji in da me j...e tisti š v imenu.
Ima mogoče kdo kakšno idejo?
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.26 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz s Total commanderjem (pa tudi explorerjem) preimenujem tudi š,č,ž brez problema. Torej to ni vzrok tvojih težav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če npr. v najdi.si vpišem besedo inštalacija, se namesto "š" pojavi "nekajodstotna" zadeva:
In%C5%A1talacija
http://www.najdi.si/search.jsp?q=In%C5%A1talacija
"š" v kodnem naboru 852 Slavic Latin2 -- AltGr 231
V ostalih naborih ga ni - gledam pa UserGuide za DOS.
Ali je v Nadzorni plošči nastavljen osnovni jezik Slovenščina? Morda bi nastavil English, ponovni zagon, Slovenščina, ponovni zagon.
LP, Igor
Pa pred tem napravi varnostno kopijo direktorja na nesistemski disk. Morda se bo tam pustil preimenovati, ker ne bo nič dostopalo do njega.
Morda v Varnem načinu? _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bferlic Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 17:28 Prispevkov: 99 Aktiv.: 0.42 Kraj: Brezula, Rače
|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Poskusi spremeniti v Control panel->Regional and language options->Advanced->Language for non-Unicode programs na Anglescino/Slovenscino, pac drugo kot imas sedaj. Meni je se vedno pomagalo.
LP Bostjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pojdi v DOS in spremeni ime
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.80
|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
mi747 je napisal/a: |
Pojdi v DOS in spremeni ime
LP |
Tako - Frenki poskusi s starim dobrim Norton commanderjem _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče pa imaš to mapo v skupni rabi, ali pa jo sistem kako drugače uporablja in zato ne pusti preimenovanja. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pojdi v DOS okno. Odtipkaj: chcp 852. Chcp zamenja code page. Poizkusi preimenovati.
Bolj verjetno je, da je direktorij v uporabi. Od sistema ali česa drugega. Naredi direktorij z pravilnim imenom (instalacija) in skopiraj tja vsebino iz direktorija inštalacija. Na koncu pobriši datoteke v napačnem direktoriju. Datoteke, ki jih nekdo drži odprte se ne bodo dale pobrisati.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 5:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
sam sem si enkrat pomagal s kratkim imenom mape. Potem ni bilo nobenih šumnikov .... _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 7:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za vse namige, vendar ne gre. Mapa sklepam da ni v uporabi, ker nadrejeni imenik mirno preimenujem brez problema. Poskusil sem že v dos oknu vendar neuspešno. Total commander tega ne prežveči, čeprav vsebino direktorija pokaže. Kopiranje na drug disk ali v drugo mapo odpade, ker dobim zloglasni "File not found" . Skoraj 100% sem prepričan, da je problem v kodni tabeli, ki jo microshit transformira v neko berljivo obliko, uporabi pa kot "nekajprocentno" ime (kot je napisal igo).
Ostane mi še prvi Jurjev hint, ki ga bom preveril. Napišem rezultat.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Frenki: mozno, a dvomim - na mojem disku je par praznih direktorijev s povsem normalnimi imeni (npr "xerox", brez "", same majhne crke), ki jih ni mogoce preimenovati ali pobrisati zato, ker ima njihov file handle odprt kaksen proces (in ce proces, ki je sicer potreben za delovanje kaksne storitve sistema, umre nasilne smrti, se da problematicni direktorij normalno zbrisati/preimenovati, a ga potem ustvari proces nazaj ob naslednjem zagonu, tako da zame to ni relevantno).
Poberi z Interneta (brezplacni; ni adware ali spyware) Process Explorer ("processxp"), najdi proces, ki ima odprt doticni file handle, ubij ta proces, preveri, da se ni respawnal (v tem primeru ubij prej se njegovega ata, iterativno) in pobrisi/preimenuj problematicni direktorij. Ce je problematicni proces explorer.exe, potem najprej odpri Task Manager in se sele nato loti pobijanja. Ko koncas, lahko explorer.exe spet zazenes iz Task Managerja in nadaljujes z naslednjim korakom, torej brisanjem.
Ce v processxp ne najdes omenjenega direktorija, potem bo pa menda res kriva kodna tabela ali kaj podobno obskurnega  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Frenki sedaj mi je prišlo nekaj na misel. Si prepričan, da je težava tisti "š" ? Spomnil sem se ene primitivne zaščite iz DOS časov. Zadnjo črko črko imena direktorija si dal karakter 255, ki je sicer viden kot presledek. Kdor ni poznal "trika", do tistega direktorija ni mogel. Kako je direkory viden iz dosovega okna? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, ni bilo stvari, do katere ne bi mogel ... z Disk Editom Morda obstaja kaj podobnega za NTFS ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Silvo, ni bilo stvari, do katere ne bi mogel ... z Disk Editom Morda obstaja kaj podobnega za NTFS ? |
Ja Norton je imel kup kvalitetih orodij za delo z(na) disku. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marktt Neznanec

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 17:00 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: štajerska
|
Objavljeno: Ned Dec 17, 2006 5:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam en programček, ki sem ga sam sprogramiral za delo z datotekami!
Podoben je File Explorerju, lahko pa kopiraš datoteke, preimenuješ, itd... Naredil sem ga na faxu za eno seminarsko!
Če želiš ti ga lahko pol pošljem, imam ga namreč na prenosniku!
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni