Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
milans Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.70 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 9:49 pm Naslov sporočila: winxp zaustavitev računalnika |
|
|
Danes sem na starejšo mašino instaliral vinxp-pro sp1. Vse dela OK, ko pa dam ugasnit računalnik gre na zaustavitev sistema.
Nato pa namesto da bi se ugasnil mi napiše da lahko računalnk varno ugasnem(ročno).
Preden sem na novo namestil xp-je se je mašina ugasnila sama. _________________ l.p. Milan
"Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
m.matic Član

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43 Prispevkov: 189 Aktiv.: 0.80
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vzrok je nekaj v ramih če se dobro spomnm... Je pa treba obkljukat v power managementu!
slo-tech je za računalniške zadeve!
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam enak problem. SP2 naj bi odpravil težavo (tako piše na strani od M$), vendar je pri meni ni, čeprav ima inštalacijski CD za Okna zraven že SP2. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14678 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
offtopic;
Nikoli ne zaustavljam sistema softwerko. Kratek pritisk na tipko za vklop "reši" zadevo.
Računalnik se prav tako "varno" zaustavi. Zaustavitev pa je še bistveno hitrejša. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če naredim tako kot praviš, se mi računalnik sploh ne začne zaustavljati. Sem primoran uporabljati softwersko zaustavljanje. Dobro da je to na računalniku, ki ga uporabljam samo za testiranje stvari. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 3.99 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Domenius je napisal/a: |
Če naredim tako kot praviš, se mi računalnik sploh ne začne zaustavljati. Sem primoran uporabljati softwersko zaustavljanje. Dobro da je to na računalniku, ki ga uporabljam samo za testiranje stvari. |
Če tipko za vklop držiš kakšne 4 sekunde bi se skoraj moral ugasnit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Brozzy Član

Pridružen-a: Ned 17 Sep 2006 8:09 Prispevkov: 210 Aktiv.: 0.92 Kraj: Zagorica -> Dobrepolje -> Grosuplje -> Slovenija
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
A je to s tiščanjem tipke tudi varen izklop? Pri meni se začne zaustavljati po dvokratnem kliku na gumb start. _________________ ________________________________
ambri... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matijap Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Žirovnica, LJ
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 11:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oba moja računalnika se po nekajsekundnem tiščanju tipke ugasneta takoj, brez postopka, značilnega za "varen izklop". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GJ Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51 Prispevkov: 946 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 18, 2007 12:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Izbereš..
Control Panel\Power Options\Advanced\When I press the power button on my computer\Shat down
LP GJ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

|
Objavljeno: Čet Jan 18, 2007 1:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal "kratek pritisk na tipko" - tako sem mislil tudi jaz. Tisto 4 sekundo tiščanje tipke ni pravilna zaustavitev in je verjetno namenjena zgolj zasilnemu ugašanju, če je kaj narobe s sistemom. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Čet Jan 18, 2007 8:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Moje mnenje je, da je še vedno najbolje ugašati ročno, ko "pobiješ" vse kar je zagnano. Sem se precej trudil in bral okoli tega in na koncu obupal. RAID v katerem sta diska (raid že na motherboardu) ni nikoli prenesel softwerskega izklopa in je bil vedno potreben rebuild (sicer nič hudega, pa vendar). Polek tega je zelo nerodno slučajno dotikanje power tipke (če nehote rukneš vanjo) se potem vse skupaj sesede in potrebno je čakati na nov zagon. Štiri sekunde tiščanja pa uporabljam samo v extremnih primerih  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Jan 18, 2007 9:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Ročni shutdown ali pritisk na tipko naredi isto. Razen pri starih računalnikih, ki ob pritisku na gumb samo izklopijo napetost. Računalnik se včasih noče izklopiti iz več razlogov. Včasih se ob izklopu zaganja/poganja neka aplikacija, ki hoče imeti potrditev (klik) od uporabnika. Ker je konzolno okno že zaprto, se opozorila ne vidi, sistem pa vseeno čaka. Drugi razlog za neizklop je mreža (najbolj pogost razlog). Če nekaj ni povsem prav konfigurirano (ta hip na pamet ne vem kaj) in je mrežni kabel ob ugašanju računalnika izpuljen iz mreže (ni link up signala), se računalnik ne ugasne. Rešitev JE na internetu.
RAID: shutdown lepo pospravi tudi RAID. Preverjeno na veliko machinah. Če ni tako, pomeni, da je nekaj narobe instalirano. Napačni driverji, nastavitev RAIDa v biosu ni prava (to še posebej velja za onboard RAID controllerje, kjer default tovarniška nastavitev za controller ponavadi NI prava),...
WIN XP: Pravi je service pack 2!! Shutdown sicer deluje normalno tudi pri SP1.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3476 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Jan 18, 2007 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Priporočam uporabo Microsoftove baze znanja. Tam je tudi članek o omenjenem problemu.
Tiščanje na tipko NI varen izklop, je nenaden izklop napajanja.
Kaj naredi kratek pritisk na tipko je možno nastaviti v Control Panel > Power Options > Advanced. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14678 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Čet Jan 18, 2007 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Domenius je napisal/a: |
Silvo je napisal "kratek pritisk na tipko" - tako sem mislil tudi jaz. Tisto 4 sekundo tiščanje tipke ni pravilna zaustavitev in je verjetno namenjena zgolj zasilnemu ugašanju, če je kaj narobe s sistemom. |
Tako je, mislil sem kratek pritisk. Zaustavitev na tak način je navidez krajša, če prav se zgodi klasičen izklop. Odpade iskanje menuja za izklop z miško. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Jan 18, 2007 2:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam kar hibernacijo na gumbu za vklop. Ponavadi je še hitrejši izklop... _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|