www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

nakup: foto Panasonic
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 10:55 am    Naslov sporočila:  nakup: foto Panasonic Odgovori s citatom

Kupujem nov fotoaparat.
Digitalec obvezno, SLR mi ne diši zaradi določenih stvari, zato se odločam med modeli v višjem razredu med kompakti.

Ima kdo fotoaparat Panasonic Lumix DMZ-FZ50 ali 30?
Kakšne so izkušnje?
Kakšni problemi z njim?

Poleg tega sem gledal tudi Fujifilm S9600, ampak za skoraj isto ceno nima optičnega stabilizatorja slike (to najbolj moti) in slabši zoom.

Delal bom v bolj temnih prostorih in mi je pomembna stabilizacija in nizek šum.
Hvala za vsak nasvet.

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70641.09

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a mora bit Panasonic? Obstajajo podobni tudi pri Canonu (S3) in Sony-u...lahko da se motim o modelu, ampak en panasonic je v nekem testu pokazal da ima pri ISO800 vgrajeno tako močno redukcijo šuma da je slika popolnoma neuporabna...bil je pa vzporedni test Canon S2 (3?) panasonic in sony...kakšen dpreview ali podobno
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 1:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Edina pripomba je, da ne podpira TTL flashev (dodatnih).

A TTL naj bi bil navaden konvencionalni fleš, 20 let star? 1/0 varianta? Tega ne podpira? Tukaj berem, da bi moral podpirat ....

Citiram:
One fairly significant upgrade is that the FZ50 now supports fully dedicated TTL flash. The FZ30 was one of the only cameras in its class to offer a flash hot shoe, and the new model ups the ante (presumably thanks to the development of the L1 DLSR). There are currently two fully dedicated flash units available (though you can, of course, still use a less expensive non-dedicated unit).

Čudno.
Si preizkusil z navadnim flešem?

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 1:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sony odpade.
Canon S3 nima ročnega zooma in fokusa na obročkih. Odpade.

Tukaj je primerjava med tema (Fuji - panasonic), pa nisem opazil neke bistvene razlike...
Razen da ima Panasonic boljšo optiko...

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Jaz tega pri uporabi nisem opazil.

gre za model fz7, ja...sori. je pa tukaj vidna razlika:
http://www.dpreview.com/reviews/canons3is/page12.asp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazadnje urejal/a . Sre Maj 30, 2007 3:03 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

osebno ne morem nič reči ne proti ne za---na to primerjavo sem naletel ko sem razmišljal če bi mojega (takratnega) S2 zamenjal z (takrat) novim S3 ali kaj podobnega. Tiste slike pri ISo800 so neuporabne, se je pa treba vprašati kolikokrat bi rabil slikati pri največji občutljivosti. Jaz sem se na koncu vseeno odločil za dSLR, ima pa to poleg plusov tudi minuse, npr...aparat je velik in težak (canon 30D), rabiš par objektivov, dodatni fleš, filtre ... ... ... nikoli ni konca. Pač moraš odločit ali eno ali drugo. Spet je pa res da v takem primeru kot pravi aly da bo slikanje pri majhni svetlobi...katerikoli kompakt ne more biti tako dober kot slr, tako da mogoče kakšen 400D komplet ali podoben druge firme...bi se izkazal dosti bolje, pa spet ni tako štorast kot recimo moj 30D. Confused
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
osebno ne morem nič reči ne proti ne za---na to primerjavo sem naletel ko sem razmišljal če bi mojega (takratnega) S2 zamenjal z (takrat) novim S3 ali kaj podobnega. Tiste slike pri ISo800 so neuporabne, se je pa treba vprašati kolikokrat bi rabil slikati pri največji občutljivosti. Jaz sem se na koncu vseeno odločil za dSLR, ima pa to poleg plusov tudi minuse, npr...aparat je velik in težak (canon 30D), rabiš par objektivov, dodatni fleš, filtre ... ... ... nikoli ni konca. Pač moraš odločit ali eno ali drugo. Spet je pa res da v takem primeru kot pravi aly da bo slikanje pri majhni svetlobi...katerikoli kompakt ne more biti tako dober kot slr, tako da mogoče kakšen 400D komplet ali podoben druge firme...bi se izkazal dosti bolje, pa spet ni tako štorast kot recimo moj 30D. Confused

Preizkusil sem marsikateri kompakt, in bi priporočal canon S3 IS ...
Trenutno imam canon EOS 400D in sem zadovoljen, seveda je to DSLR in je način fotografiranja tako zelo drugačen od kompaktov, da glava peče. No, ko se ga naučiš uporabljat, potem gre vedno bolje in kmalu začneš spoznavat prednosti in tudi slabosti SLR aparatov. No, kar se tiče kvalitete, je SLR zakon. Ko začneš kupovat opremo (objektive in podobno, drobni dodatki, filtri, ...) ugotoviš, da je sam aparat (body) pravzaprav zelo poceni del celotne opreme. Sam sem opazil, da se nakup oziroma dokupovanje opreme ne bo končalo pred 5000€, potem pa si bom najbrž omislil boljši body ... tako to pač je, ko te potegne v svet fotografije. Ko preizkusiš en objektiv, si zaželiš še boljšega ...
Da ne bom preveč izven teme, jaz sem predlagal kompakta, vendar kot kaže ne ustreza, pa vseeno, to je zelo dober kompaktni digitalec (canon S3 IS)
Slike se pa da s kvalitetnim SLR ali DSLR aparatom narediti dosti boljše, sploh z dobrimi objektivi.
Pa še to, 400D je tako zelo priročen in praktičen aparat, majhen, lahek, dober (sicer vstopni razred) pa vseeno.
Mimogrede naj omenim, da smo pred 14 dnevi imeli 1. sv. obhajilo in smo imeli najetega fotografa ... no, ob primerjavi njegovih slik narejenih v cerkvi in ISO400 in ISO800 sem ugotovil, da je imel veliko več šuma in pravzaprav nič boljše slike, kot pa sem jih naredil sam z mojim, sicer sem se potrudil z ISO200 in ISO400 in zoom objektivom z zaslonko 2,8 in IS. Ostrina ni bila nič slabša kot fotografove slike s fiksnimi objektivi, šuma pa sem imel veliko manj. kaj je imel za eno opremo ne vem, ker se nisem poglabljal kaj dosti v meta podatke (seveda smo dobili slike tudi na CD, po dogovoru seveda).
Svetlobni pogoji so v dvoranah, cerkvi in podobno seveda slabši, kljub osvetlitvi ... fleš obvezen, za makro slike pa v takih primerih makro fleš ali pa prisilna osvetlitev z več strani.
In na koncu še najbolj pomembno: kakšna je zahtevana kvaliteta slik, glede na to se lahko potem odločamo za nakup aparata.

reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Protonček: Jaz sem prav zaradi slabosti, ki jih ti naštevaš pristal pri kompaktu

Naštete slabosti pravzaprav niso slabosti, so prednost, s katerimi lahko ustvariš boljše slike. Naštete "slabosti" lahko imenuješ le kot nepraktičnost v določenih primerih, ki so žal precej pogosti. Torej, te "slabosti" lahko ob pogledu z drugačnega zornega kota jemljemo tudi kot prednost in to zelo veliko prednost.

RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 4:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
ISO400 in zoom objektivom z zaslonko 2,8 in IS

A to maš ti 70-200 f/2.8 L IS USM? Kanon za 2500€?

Frajer Cool

Jaz kupujem zdaj...pa mi je že 750€ za f4 L IS USM muka napraskat Smile
Je pa res, da objektiv kupiš enkrat, body je pa potrošni material.

LP Gorazd

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, EF-S 17-55 f/2,8 IS USM je sicer pol cenejši kot tisti 70-200 pa vseeno, res je hud objektiv, škoda je le to, ker ni EF in ne paše na full frame body.
Za večje povečave si ne bom omislil objektiva s tako hudo zaslonko, ker bom tak objektiv rabil za zunaj v lepem vremenu. Objektiv 17-55 rabim za noter za na blizu. Namen imam še enega v območju 24-105 ali 28-135 in seveda tele 70-300 ali nekaj takega. Trenutno čakam makro objektive, enega makro z goriščnico 100 že imam (EF 100 f/2,8 macro USM) in je res hud, le preveliko povečavo ima in je zato primeren za kakšne smd projekte, rožice, žuželke, ... Naročene imam makro EF 50 in EF 28, slednji ni makro ostri pa že pri 25cm.
Draga naložba, vendar za res kvalitetno dokumentiranje skoraj nujna. Veselje pa naredi svoje. IS (image stabilizator) je pa tudi v redu stvar, no, pri makru nepotrebno in neuporabno.
Marsikomu postane zoprno vlačit tisto veliko težko torbo z objektivi, ... ki seveda ni praktično za vsakdanjo uporabo, ker to res ni za vsakdanjo uporabo. Za vsakdanjo uporabo je kompakt, za profi pa SLR z opremo.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni