www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sodobno ozvočenje
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
KrEn
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Sep 2009 8:55
Aktiv.: 0.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 9:03 am    Naslov sporočila:  Sodobno ozvočenje Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

kot ime teme že pove..
bi se malo lotili SODOBNEGA ( izvor zvoka PC,MOBI,TABLICA, IPAD)

Ker na novo opremljam hišo sem sklenil, da bom tudi nabavil nekaj aktulanega
glede ozvočenja.

ker nekje je treba začeti:
kaj pravite na nekaj takega:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_632_avt084045_zvocniki_genius_sw-hf_5_1_6000

Seveda so smeri debate odprte....

lp
KrEn
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
leonk
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Jan 2009 0:39
Aktiv.: 1.87
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mal dnara mal muske.

d'oh!
Nazaj na vrh
KrEn
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

leonk je napisal/a:
Mal dnara mal muske.

d'oh!

Pa kašen konkreten predlog?
Ne samo .... Razz
Nazaj na vrh
sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.86
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 10:46 am    Naslov sporočila:  Re: Sodobno ozvočenje Odgovori s citatom

KrEn je napisal/a:
Ker na novo opremljam hišo sem sklenil, da bom tudi nabavil nekaj aktulanega glede ozvočenja...........KrEn

Ozvočenje česa? Cele hiše, posamezne sobe, kopalnice................. Think

Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Konkreten predlog.
Nazaj na vrh
KrEn
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 11:42 am    Naslov sporočila:  Re: Sodobno ozvočenje Odgovori s citatom

sebastiant je napisal/a:
KrEn je napisal/a:
Ker na novo opremljam hišo sem sklenil, da bom tudi nabavil nekaj aktulanega glede ozvočenja...........KrEn

Ozvočenje česa? Cele hiše, posamezne sobe, kopalnice................. Think

V tem trenutku je mišljeno opremljanje dnevne sobe.
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 1:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo naštudiraj kje naj bi bili zvočniki in do tam podometno povleči kable preden boš belil dnevno sobo in tudi če je že pobeljeno ti bo zdaj lažje ko ni pohištva kot pozneje. Ker če zdaj ne narediš prav boš vedno imel tiste kable povsod.

Kaj misliš pod sodobno ne vem.
Če misliš kaj v smislu praktičnosti/povezljivosti(ala SONOS ipd.) kar ti bo omogočalo, da lahko brezžično upravljaš in tudi predvajaš glasbo in filme, ki jo imaš na tablici/mobilniku. Z temi mini računalniki kot npr. RaspberryPI(20€ + 5€ USB wifi) narediš AirPlay / DLNA predvajalnik http://arstechnica.com/information-technology/2013/04/airplaying-music-and-video-from-ipad-to-raspberry-pi-its-as-easy-as/

Kar se pa kvalitete tiče boš še bolje naredil z kakimi starimi zvočniki, kot pa z nekimi "računalniškimi". Sicer bolj čez prst ko pravilo ampak dober zvočnik mora imeti vsaj 2kg, bas pa kakih 5kg. Raje kupi 2 kvalitetna zvočnika(pojdi v kako trgovino kjer jih boš lahko prej slišal) kot nek komplet ko sta bas in ojačevalec v istem ohišju.
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/dept.asp?dept_id=5160
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/dept.asp?dept_id=639

KrEn
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 1:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede lokacije zvočnikov sem že nastudiral.
Ko so se delale stene sem na vsakem mestu dal dozo in potem med njimi naredil povezavo z cevjo fi25. ( Če bom mel slučano tolk debele kable).
Edino lokacojo woferja/centralca bom obrnil za 180 stopinj.. hehe pač sprememba).

Sodobno pa sem mislil, nekaj kar je aktualno. Kot sem omenil
imam za izvor zvoka npr Tablico (povprečno kvaliteto). Po eni strani

Na zalogi imam stare zvočnike... samo res so malo izven mode..
zato bi presaltal na nekaj novejšega...

Se bom zapeljal do kakšne audio trgovine in bomo vidl kaj ponujajo..
"Kolk muzke za kolk dnarja?"

Dorijan je napisal/a:
Malo naštudiraj kje naj bi bili zvočniki in do tam podometno povleči kable preden boš belil dnevno sobo in tudi če je že pobeljeno ti bo zdaj lažje ko ni pohištva kot pozneje. Ker če zdaj ne narediš prav boš vedno imel tiste kable povsod.

Kaj misliš pod sodobno ne vem.
Če misliš kaj v smislu praktičnosti/povezljivosti(ala SONOS ipd.) kar ti bo omogočalo, da lahko brezžično upravljaš in tudi predvajaš glasbo in filme, ki jo imaš na tablici/mobilniku. Z temi mini računalniki kot npr. RaspberryPI(20€ + 5€ USB wifi) narediš AirPlay / DLNA predvajalnik http://arstechnica.com/information-technology/2013/04/airplaying-music-and-video-from-ipad-to-raspberry-pi-its-as-easy-as/

Kar se pa kvalitete tiče boš še bolje naredil z kakimi starimi zvočniki, kot pa z nekimi "računalniškimi". Sicer bolj čez prst ko pravilo ampak dober zvočnik mora imeti vsaj 2kg, bas pa kakih 5kg. Raje kupi 2 kvalitetna zvočnika(pojdi v kako trgovino kjer jih boš lahko prej slišal) kot nek komplet ko sta bas in ojačevalec v istem ohišju.
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/dept.asp?dept_id=5160
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/dept.asp?dept_id=639
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 1:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

KrEn je napisal/a:
...Sodobno pa sem mislil, nekaj kar je aktualno. Kot sem omenil
imam za izvor zvoka npr Tablico (povprečno kvaliteto). Po eni strani

Potem si malo bolj poglej kako delujejo ti AirPlay predvajalniki, ker se boš izognil priklapljanju kablov po nepotrebnem.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 2:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Konkretni predlog je težko dati, če se ne ve, koliko si pripravljen odšteti za akustiko in predvsem koliko si zahteven. Če se ravnam po sebi potem kakršnikoli računalniški zvočniki absolutno odpadejo za vlogo glavnega ozvočenja v dnevni. Ampak to sem samo jaz. Zato bo tudi predlog temu primeren: TOLE ali TOLE ali kaj podobnega temu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 5:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če sklepam po tem, da si že določil, kje bodo zvočniki, preden si priklopil in poslušal, potem nekaj zahteven nisi. Ker se ti bo ravno na tej poziciji pojavil kak stojni valov (resonanca) in te bo glava bolela od bobnenja.
Pozicije zvočnikov nikoli ne moreš predvidet v naprej.

Kot so že predlagali- kupi ene zvočnike, ki se ti bodo dopadli, ojačevalec si boš menda zlotal sam in potem ti ostane samo še neka kontrolna enota, ki si jo poiščeš po želji.

KrEn
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 03, 2013 7:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Če sklepam po tem, da si že določil, kje bodo zvočniki, preden si priklopil in poslušal, potem nekaj zahteven nisi. Ker se ti bo ravno na tej poziciji pojavil kak stojni valov (resonanca) in te bo glava bolela od bobnenja.
Pozicije zvočnikov nikoli ne moreš predvidet v naprej.

Kot so že predlagali- kupi ene zvočnike, ki se ti bodo dopadli, ojačevalec si boš menda zlotal sam in potem ti ostane samo še neka kontrolna enota, ki si jo poiščeš po želji.

Recimo... da sem pozicjo določil z matematiko. Glede stojnega vala pa lahko rečem , da je to "buča". Ok, v primeru na bi poslušal tonski generator. V srednjo soli sem s tem experimentiral. Pri glasbi pa stojnega vala skoraj ni mogoče zaznati.

Ravno pri ojačevalcih in samogradnji sem skeptičen.
Nekoč sem te zadeve izdeloval skoraj serijsko. Sedaj pa
marsikatero napravo kupim. Predvsem s stališča ekonomike in tudi kvalitete.
Pustimo audiofile ... samo tam je vse skupaj v detajlih...

Da, bomo bolj konkretni.
Zanimajo me vaše konkretne rešitve. Kaj imate in uporabljate.
Ker kaj naj bi se najdlo na netu... znam tudi jaz poiskat.

lp
KrEn
Nazaj na vrh
botsub
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50
Aktiv.: 1.55
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 03, 2013 7:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povej kolko je predviden proračun, da sploh vidimo koliko si pripravljen zagonit za tele zadeve.

Jaz imam predvajalnik od Olive Audio O3HD. Da se ga preko LAN-a šofirat s tablico, telefonom itd...

Zvočniki pa, več ko boš stegnu za njih več bo muzike. Boo hoo!

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 03, 2013 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je. Povej koliko si pripravljen zapraviti, bo lažje svetovati.
Za primer lahko navedem tole: sosed ima Logitechov 5.1 komplet Z550. plačal je okoli 500-600 evrov zanj, če se prav spomnim. Igra pa...hja, recimo... Meni se zdi malce predrag za to kvaliteto...
Res pa je da cena raste dvakratno eksponencialno. Za 100% povečanje cene boš slišal malo razlike. Je pa. In če si siten, potem plačaš. Če nisi, potem lahko rečeš samo "hvala bogu", ker te bo stalo veliko manj, pa boš vseeno zadovoljen. Biti siten pri zvoku je hudič, ti povem... Whistle
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 03, 2013 10:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem sicer uredil samo stereo. Sem za zvocnike dal 250€ v samogradnji. Ojacevalec z tda cipom vgrajen v marantz ohisje. Pokoristil sem se delujoc predojacevalec.
Ce predvajam z cd playerja original cd je zvok vec kot zadovoljiv. Enako pri filmih na dvd. Najvec pa pomeni kaksen bitrate imas na raznoraznih mp3-jih. Kar je majn kot 360 je po desetih minutah ze tezko poslusati. Kot so ze ostali povedali je najvec v zvocnikih koliko so odzivni. Bom pa v prihodnosti porabil te zvocnike za 5.1 sistem.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni