www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ponavljajoči se timer

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MEK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 16:58
Aktiv.: 0.35
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2008 9:18 pm    Naslov sporočila:  Ponavljajoči se timer Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Rad bi si izdelal timer za proženje fotoaparata. Ker mi fotoaparat omogoča proženje preko "remote control-a", bi rad napravil timer, ki bi ga lahko poljubno nastavil in bi po preteklem času sprožil aparat, se "resetiral" na nastavljeno vrednost in po preteklem času spet sprožil. To naj bi počel v neskončni zanki, v najboljšem primeru pa bi bilo število proženj tudi nastavljivo, ni pa nujno.

Po možnosti nastavljiv preko 7-segment LEDs in kontroliran s PIC-om.

Mogoče kdo ve za kak tak projekt?

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2008 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

:google:
Eden od zadetkov

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MEK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2008 1:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta projekt sem že videl in kot sem razbral iz flowcharta, se timer ne ponavlja ampak se ustavi, ko pride do 0.

Raje vidim tako verzijo, pri kateri mi ni treba posegat v kodo.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2008 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa zveži izhod releja na start tipko, če ti ni spremenjati programa. Rolling Eyes

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MEK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 2:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Releja niti ne bi uporabljal ker je prevelik, pravtako ne potrebujem za velike toke. Namesto releja bi uporabil opto-coupler.

Glede starta pa sem razmišljal, da bi uporabil kar stikalo namesto tipke... ki bi bilo kar ves čas vklopljeno.

bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 6:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prožiš lahko preko mosfeta (že naredil to). Kar se pa samega načrta in izvedbe tiče, pa to ni tako zakomplicirano, da ga ne bi zmogel narediti ti sam.
Potrebuješ prikazovalnik, tu bi ti svetoval mogoče raje kak LCD 8x1, potem potrebuješ še kakšne dve do tri tipke in izhod za proženje. Stvar bi se dalo realizirati že z 84-ko. Če pa res ne veš kako naj bi to izgledalo, ti pa lahko vseeno narišem shemo. Kar se pa kode tiče pa je enako kot zgoraj torej .... nič takega Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MEK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 11, 2008 5:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@bungee:

Sem ti poslal Zasebno sporočilo...

bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2008 1:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred nekaj časa sem tudi sam razmišljal o takem vezju edini problem pri mojih idejah je to, da preveč hočem iztisnit iz zadeve. Pustimo to. Narisal sem vezje kako bi se jaz lotil zadeve, lahko bi dal tudi kakšen drug PIC noter (16F88, 16F628A) jaz ima tega doma. Ideja je taka, da bi to teklo preko baterije in zato je na LCD displayu uporabljen dodaten fet za aktiviranje osvetlitve.
Jaz imam EOSa in je taka vezava za sprožilec delovana brez probemov.

Pa še vezje:

timer_sprozilec.png
 Opis:
PIC timer/sprozilec
 Velikost datoteke:  13.68 KB
 Pogledana:  24 krat

timer_sprozilec.png

Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2008 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bungee: za tipke lahko uproabis notranje pull-upe in tako prihranis nekaj prostora in komponent. Po drugi strani pa si pozabil dodati pull-downe na gate MOSFETov Wink
bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2008 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker portom ne spreminjam namembnosti med delovanjem (vedno so output) in so tudi vedno definirani, ni pa nič narobe če bi jih dodal (pull-down upore namreč). Kar se pa pull-up uporov tiče pa so tam zaradi pozitivnih izkušenj. Wink

Nazadnje urejal/a bungee Pon Jan 14, 2008 8:50 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2008 8:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni notranju pull-up-i niso delovali niti za tipko, za kaj več pa nisem testiral.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni