Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infrared Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54 Prispevkov: 179 Aktiv.: 0.76
|
Objavljeno: Pon Sep 08, 2003 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
vidim da res ni komplicirana , če bi podal shemo , bi lahko , napravili vsak svojo in se malo poizkusili.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Sep 08, 2003 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse skupaj je na forumu "ZGORAJ"
Ko bo šlo "zares" bomo Frenkija prosili, da odpre nov topic. Nap. "Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju"
lp
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mhd Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: M. Sobota
|
Objavljeno: Ned Okt 05, 2003 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo,
evo, jaz imam HW (to je lažji del) pripravljen in sem pripravljen na tečaj. Predlagam ti vsaj pri meni strog pedagoški pristop.
Programiranje z ic-prog dela brezhino, varijanta z lpt kablom in picall, ki si ga predlagal mi še ne dela ... bo pa . Zaenkrat je tudi ic-prog dovolj. Uporabljam pa windowse XP.
Naložil sem nekaj vzorčnih primerov, ki so bili pripeti tu nekje in delajo vsi. Ja naložen imam tudi zadnji MPLAB od katerega sem uporabil in pogledal samo prevajalnik MPASMWIN.
O sami kodi seveda nimam pojma. V asemblerju sem nazadnje delal pred skoraj 20 leti na motoroli 6510 ... commodore !
Moram priznati, da mi je sedaj začetno navdušenje malo usahnilo , še večji problem pa je pomanjkanje časa! Vseeno pa bom nadaljeval!
Pripenjam še sliko moje umetnine, dobro, da se ne vidi od spodaj ...
lpm
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
453.14 KB |
Pogledana: |
281 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Okt 05, 2003 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izgled testne plošče je profesionalen. Mogoče bi ti predlagal, da na mesto jumperja za režim run/prog daš stikalo - tisti jumper se boš naveličal premikat. Na mesto tistega konektorja katerega vrjetno nisi dobil pa ti predlagam da prilotaš kar "žensko" letvico, če boš kasneje mogoče kaj priklapljal na testno ploščo.
Bom zvečer napisal par vrstic za preizkus pa jih pokomentiral ...
lp
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mhd Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: M. Sobota
|
Objavljeno: Ned Okt 05, 2003 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pohvalo moje testne plošče in za prvo vajo. Primerno stikalo za preklop v programiranje še nisem nabavil, tisti velik konektor pa bom reševal, ko ga bom rabil.
Sedaj gremo sicer malo na familijski sprehod, na zrak ali pa vsaj v kako gostilno ... zvečer bom pa malo bolj globoko pogledal to vajo. Najprej si moram razčistiti še vse pojme okoli cele zadeve ... downloadal sem že kup dokumentacije in sedaj to 'pospravljam v podstrešje'.
Še enkrat velika zahvala za tvojo požrtvovalnost! Upam, da bo še kdo poleg mene 'obiskoval' ta tečaj. Mogoče še malo počakamo, da se kdo priključi? ( izgleda da se že vlečem ven ...)
lpm
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BogyX Član

Pridružen-a: Pet 12 Dec 2003 14:25 Prispevkov: 75 Aktiv.: 0.32 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2004 5:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo mimo - bi kdo naredo tiskanino za to testno ploščo in mi jo prodal - sam namreč ne delam doma z fotopostopkom ( nimam nič opreme ), da bi pa vse na roko nariso pa ponavadi ne gre pri tako gostih povezavah.
Kontakt: bogdan.valentan@uni-mb.si
Hvala in Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
djtech Član

Pridružen-a: Sob 18 Okt 2003 21:47 Prispevkov: 113 Aktiv.: 0.48 Kraj: Cerkvenjak
|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2004 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni !
Sam sem se malo spravil k izdelavi testne plošče in ko sem ravno v formi bi te SILVO prosil še za načrt adapterja za PIC 12F629, da bom imel vse pripravljeno.
Trenutno pa še se malo z tvojo prjšnjo testno ploščo igram (ledice prižigam na vse možne načine no napredek je v enem dnevu). Ko bom mel ELEKTORJEVO testno bom pripel sliko na forum
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2004 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za izdelavo adapterja potrebuješ le dva podnožja ter malo žice. Kako to storiti sem opisal tukaj.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
djtech Član

Pridružen-a: Sob 18 Okt 2003 21:47 Prispevkov: 113 Aktiv.: 0.48 Kraj: Cerkvenjak
|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2004 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem najdo ja. Poglej če sem prav razumel povezave, da se ne bo kaj skadilo
6=2
7=3
11=4
12=5
13=6
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
djtech Član

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2004 2:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj sem si naredil to ELEKTORJEVo ploščo. Imam pa en problem: ko hočem programirat PIC mi WINPICPROG javi napako ¨program verify failed at program adress 0x000 ¨. Kaj bi bilo to narobe ?
Nastavitve mam sledeče:
Vpp=D7
Output=D1
Clock=D3
Input=ACK
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
djtech Član

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2004 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nimam pa še dodanih 27pF kond je mogoče to problem ?
Kaj če dam 22pF bo vredu ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2004 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Sedaj sem si naredil to ELEKTORJEVo ploščo. Cool Imam pa en problem: ko hočem programirat PIC mi WINPICPROG javi napako ¨program verify failed at program adress 0x000 ¨. Kaj bi bilo to narobe ?
Nastavitve mam sledeče:
Vpp=D7
Output=D1
Clock=D3
Input=ACK |
Pri takih skopih informacijah ti žal ne morem pomagat. Ne razumem, da je iz vsakega potrebno "vleči" kako težavo ima. Software tako napako javi, če programator sploh ni priključen na računalnik. Domnevam - ploščo si vrjetno priključil - kam na serijski ali paralelni port ? Winpic prog je software za paralelni programator. O tem se je na forumu že veliko pisalo. Uporabi iskanje. napisal sem o izdeavi ustreznega kabla nastavitvi ... itd. Neposredno brez vsake nastavitve pa mora delati z softwerom IC-PROG katerega priključiš na serijski port. Si preveril napajanje ? Postavi stikalo S1 v režim progamiranja ter meri napetosti na podnožju kamor pride pic. Pin 5 je minus. Na pinu 14 mora biti 5v na pinu 4 mora biti 13.5V prav tako mora biti 5V na pinu 14 (TL497) in na 74HC125
Če so vse napetosti take kot sem napisal je napajanje vredo. Deluje tudi "step-up" konvertor z TL497. Torej najprej poskusi z IC prog ter običajnim 1-1 kablom za priklop na COM port. Kako se nastavi je napisano v sami elektrorjevi dokumentaciji. Brez tistih 27p kondenzatorjev mora progamiranje pa tudi vse ostalo delovati. Kondenzatorji služijo, da kristal lažje zaoscilira. (ko je v režimu, da se v mikrokontrolerju izvaja progam - za samo progamiranje kristal ni potreben)
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2004 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj je bilo govora o podobnih težavah - sicer vpiši v iskanje "winpicprog"
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
djtech Član

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2004 10:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prestavil sem stikalo S1 na programiranje in dobim med 4 in 5 pinom PICa 5 V pa vseeno če izklopim S1. Napajanje na čipih pa je vredu 5V
pin5-pin6(od tl497)=4.41 V
Uporabljam paralelni priklop na računalnik in WinPicprog
po tem sem zlotal kabel in nastavil program:
LPT(25pol) na programatorju (9pol) nastavitev v softeveru winpicprog
D0 (2) -------- 4 (output)
D1 (3) -------- 7 (clk)
D3 (5) -------- 3 (vpp) negirano
ACK(10) ------ 8 (input )
gnd( 18-25) -- 5
|
|
Nazaj na vrh |