www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Testna plošča
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2003 11:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgled moje -elektorjeve testne v prilogi. Na fotografiji je tudi LCD displej (kupljen v prodajnem servisu SE - zelo ugodna cena) ki lepo paše gor. Tam je še "adapter" za 12F629 -12F675 s katerim sem se pred časom malo poigral Wink

lp
Silvo

P9080030.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  413.36 KB
 Pogledana:  440 krat

P9080030.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
infrared
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54
Aktiv.: 0.76

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2003 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vidim da res ni komplicirana , če bi podal shemo , bi lahko , napravili vsak svojo in se malo poizkusili.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2003 3:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse skupaj je na forumu "ZGORAJ"

Ko bo šlo "zares" bomo Frenkija prosili, da odpre nov topic. Nap. "Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju"

lp
Silvo
Nazaj na vrh
mhd
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51
Aktiv.: 0.54
Kraj: M. Sobota

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2003 1:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo,

evo, jaz imam HW (to je lažji del) pripravljen in sem pripravljen na tečaj. Predlagam ti vsaj pri meni strog pedagoški pristop. Laughing
Programiranje z ic-prog dela brezhino, varijanta z lpt kablom in picall, ki si ga predlagal mi še ne dela ... bo pa Twisted Evil . Zaenkrat je tudi ic-prog dovolj. Uporabljam pa windowse XP.
Naložil sem nekaj vzorčnih primerov, ki so bili pripeti tu nekje in delajo vsi. Ja naložen imam tudi zadnji MPLAB od katerega sem uporabil in pogledal samo prevajalnik MPASMWIN.

O sami kodi seveda nimam pojma. V asemblerju sem nazadnje delal pred skoraj 20 leti na motoroli 6510 ... commodore Very Happy!
Moram priznati, da mi je sedaj začetno navdušenje malo usahnilo Confused , še večji problem pa je pomanjkanje časa! Vseeno pa bom nadaljeval!

Pripenjam še sliko moje umetnine, dobro, da se ne vidi od spodaj ...

lpm

DSCN1708.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  453.14 KB
 Pogledana:  281 krat

DSCN1708.JPG

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2003 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgled testne plošče je profesionalen. Mogoče bi ti predlagal, da na mesto jumperja za režim run/prog daš stikalo - tisti jumper se boš naveličal premikat. Na mesto tistega konektorja katerega vrjetno nisi dobil pa ti predlagam da prilotaš kar "žensko" letvico, če boš kasneje mogoče kaj priklapljal na testno ploščo.

Bom zvečer napisal par vrstic za preizkus pa jih pokomentiral ...

lp
Silvo
Nazaj na vrh
mhd
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51
Aktiv.: 0.54
Kraj: M. Sobota

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2003 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za pohvalo moje testne plošče in za prvo vajo. Primerno stikalo za preklop v programiranje še nisem nabavil, tisti velik konektor pa bom reševal, ko ga bom rabil.
Sedaj gremo sicer malo na familijski sprehod, na zrak ali pa vsaj v kako gostilno ... zvečer bom pa malo bolj globoko pogledal to vajo. Najprej si moram razčistiti še vse pojme okoli cele zadeve ... downloadal sem že kup dokumentacije in sedaj to 'pospravljam v podstrešje'.

Še enkrat velika zahvala za tvojo požrtvovalnost! Upam, da bo še kdo poleg mene 'obiskoval' ta tečaj. Mogoče še malo počakamo, da se kdo priključi? ( Smile izgleda da se že vlečem ven ...)

lpm
Nazaj na vrh
BogyX
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Dec 2003 14:25
Aktiv.: 0.32
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2004 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo mimo - bi kdo naredo tiskanino za to testno ploščo in mi jo prodal - sam namreč ne delam doma z fotopostopkom ( nimam nič opreme ), da bi pa vse na roko nariso pa ponavadi ne gre pri tako gostih povezavah.

Kontakt: bogdan.valentan@uni-mb.si

Hvala in Lp
Nazaj na vrh
djtech
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Okt 2003 21:47
Aktiv.: 0.48
Kraj: Cerkvenjak

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2004 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni !

Sam sem se malo spravil k izdelavi testne plošče in ko sem ravno v formi bi te SILVO prosil še za načrt adapterja za PIC 12F629, da bom imel vse pripravljeno.

Trenutno pa še se malo z tvojo prjšnjo testno ploščo igram (ledice prižigam na vse možne načine Very Happy no napredek je v enem dnevu). Ko bom mel ELEKTORJEVO testno bom pripel sliko na forum Wink
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2004 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za izdelavo adapterja potrebuješ le dva podnožja ter malo žice. Kako to storiti sem opisal tukaj.
djtech
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2004 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem najdo ja. Poglej če sem prav razumel povezave, da se ne bo kaj skadilo Very Happy

6=2
7=3
11=4
12=5
13=6
Nazaj na vrh
djtech
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2004 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj sem si naredil to ELEKTORJEVo ploščo. Cool Imam pa en problem: ko hočem programirat PIC mi WINPICPROG javi napako ¨program verify failed at program adress 0x000 ¨. Kaj bi bilo to narobe ?
Nastavitve mam sledeče:
Vpp=D7
Output=D1
Clock=D3
Input=ACK
Nazaj na vrh
djtech
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2004 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nimam pa še dodanih 27pF kond je mogoče to problem ?
Kaj če dam 22pF bo vredu ?
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2004 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Sedaj sem si naredil to ELEKTORJEVo ploščo. Cool Imam pa en problem: ko hočem programirat PIC mi WINPICPROG javi napako ¨program verify failed at program adress 0x000 ¨. Kaj bi bilo to narobe ?
Nastavitve mam sledeče:
Vpp=D7
Output=D1
Clock=D3
Input=ACK

Pri takih skopih informacijah ti žal ne morem pomagat. Ne razumem, da je iz vsakega potrebno "vleči" kako težavo ima. Software tako napako javi, če programator sploh ni priključen na računalnik. Domnevam - ploščo si vrjetno priključil - kam na serijski ali paralelni port ? Winpic prog je software za paralelni programator. O tem se je na forumu že veliko pisalo. Uporabi iskanje. napisal sem o izdeavi ustreznega kabla nastavitvi ... itd. Neposredno brez vsake nastavitve pa mora delati z softwerom IC-PROG katerega priključiš na serijski port. Si preveril napajanje ? Postavi stikalo S1 v režim progamiranja ter meri napetosti na podnožju kamor pride pic. Pin 5 je minus. Na pinu 14 mora biti 5v na pinu 4 mora biti 13.5V prav tako mora biti 5V na pinu 14 (TL497) in na 74HC125
Če so vse napetosti take kot sem napisal je napajanje vredo. Deluje tudi "step-up" konvertor z TL497. Torej najprej poskusi z IC prog ter običajnim 1-1 kablom za priklop na COM port. Kako se nastavi je napisano v sami elektrorjevi dokumentaciji. Brez tistih 27p kondenzatorjev mora progamiranje pa tudi vse ostalo delovati. Kondenzatorji služijo, da kristal lažje zaoscilira. (ko je v režimu, da se v mikrokontrolerju izvaja progam - za samo progamiranje kristal ni potreben)

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2004 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj je bilo govora o podobnih težavah - sicer vpiši v iskanje "winpicprog"
djtech
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2004 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prestavil sem stikalo S1 na programiranje in dobim med 4 in 5 pinom PICa 5 V pa vseeno če izklopim S1. Napajanje na čipih pa je vredu 5V
pin5-pin6(od tl497)=4.41 V
Arrow
Uporabljam paralelni priklop na računalnik in WinPicprog
po tem sem zlotal kabel in nastavil program:

LPT(25pol) na programatorju (9pol) nastavitev v softeveru winpicprog
D0 (2) -------- 4 (output)
D1 (3) -------- 7 (clk)
D3 (5) -------- 3 (vpp) negirano
ACK(10) ------ 8 (input )
gnd( 18-25) -- 5
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni