|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.41 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Maj 30, 2005 4:07 pm Naslov sporočila: AVR ATMega8515 + LCD + ds1820 |
|
|
Začetki programiranja in uporabe AVR-jev.
Priklop senzorja temperature na AVR.
uC: ATmega8515
Programski jezik: BASCOM AVR
Programator: stk200 (h**p://www.avr.4mg.com/photo2.html)
Program za programiranje: PonyProg
' zunanji oscilator: 4MHz + 2x 27pF
' nastavitev spodnjih FUSE bitov: odkljukan je samo SUT0 bit (bit = 0)
Shemi manjka 4MHz kristal.
lp, CArpeDiem
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
1wire.pdf |
Velikost datoteke: |
25.15 KB |
Downloadano: |
71 krat |
|
 Download |
Ime datoteke: |
1wire.zip |
13.79 KB |
Downloadano: |
70 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pet Maj 02, 2008 9:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Ravno delam eno takšno zadevo, kjer bom potreboval senzor za merjenje temperature. Uporabil sem kar tale CarpeDiem-ov projekt z protoboarda, vendar imam težavo, katero še ne vem kako rešiti. Najprej sem vzel Atmego8515 in na njej zadevo sprobal. Vse deluje lepo in prav, le da mi na LCD displayu izpiše ERROR namesto prikaza temperature (V samem programu je napisano, da se error izpiše v primeru da senzorje ni, ali pa je narobe priključen). DS1820 imam priljučen pravilno (pravzaprav sem probal na dveh ). Uporabljam notranji (interni) oscilator 4MHz. Malo sem pomislil na težavo z fuse biti, katerih nisem nastavljal. Vse skupaj počnem v Bascom AVR programu. Mogoče ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo še narobe ?
|
452.61 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.03 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2008 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
meni je isto delalo ,vendar ko [slovenščina je zame španska vas] vklopil zunanji oscilator 4mhz,je takoj zaznalo senzor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Tor Maj 06, 2008 6:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Pobesneli je napisal/a: |
meni je isto delalo ,vendar ko [slovenščina je zame španska vas] vklopil zunanji oscilator 4mhz,je takoj zaznalo senzor |
Tega zgoraj napisanega sicer še nisem probal, vendar naj povem le da ista stvar na ATmegi 8 deluje brez problema. Uporabljen je njegov interni oscilator 8MHz.
@Pobesneli: Bom enkrat probal še tvojo idejo z ATmega8515, trenutno moram komplet zadevo spravit iz protoboarda na tiskano vezje in nato v ohišje.
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni