www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dve avdio kartici
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dagy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Okt 2004 15:00
Aktiv.: 0.49
Kraj: Ljubljana JN76HB

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 08, 2008 9:22 pm    Naslov sporočila:  Dve avdio kartici Odgovori s citatom

Zdravo,

Imam dve avdio kartici v PCju (ena na MB in druga posebna). Ima kdo idejo, kako uporabiti obe kartici naenkrat: isti predvajani zvok na izhode obeh kartic (vsi Line-out in/ali SP) in zajem signalov z obeh kartic (oba Lin-in in mic vhoda)...

Obstajajo kakšni gonilniki, ki bi nekako zmiksali zadeve?

cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.98
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 08, 2008 11:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razni deejay programi za miksanje to omogočajo. Lahko priklopiš na eno kartico slušalke na drugo pa zvočnike potem pa eno pesem poslušaš na slušalke ostalo miksanje pa na zvočnike slišijo vsi.Lahko pa tudi predvajaš vse na obe kartici.
http://www.native-instruments.com/index.php?id=traktor3_us
http://www.alcatech.com/html/
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam 2 kartici uporabljam na prenosniku, kjer imam ozvočenje prireditev. USB kartica skrbi za stalno predvajanje, interna kartica pa za predposlušanje, montažo, ....

Če želiš več enakih izhodov boš imel težave. Bolje, da uporabiš čisto analogni razdelilec oz. ojačevalec.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s57bat
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06
Aktiv.: 0.91
Kraj: Moste

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hoj Dragan!

Poskusi asio4all.Mogoče je to, to kar iščeš.Če se boš igral z SDR, je asio kar prava stvar.

l.p. Tomaž
Nazaj na vrh
sundancer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30
Aktiv.: 1.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej se tole http://kxproject.lugosoft.com/
Nazaj na vrh
Dagy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2008 3:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

Cero tvoji predlogi bi bili idelani, imajo samo eno majčkeno slabost - ceno, Very Happy

Za to, kar potrebujem, bi zadoščala tudi kakšna skripta, ne pa razkošen, drag program... Tomaž, tvoj predlog sem zagnal, vendar ga verjetno ne znam nastaviti.. Lahko le izbiram med eno in drugo kartico...

Kxproject pa se mi ne odpre stran.. pa tudi zadevo potrebujem na WinXP, tole pa mi nekako diši na Linux...

Kaj torej potrebujem:

Signale iz dveh sprejemnikov peljem na en program, oba signala moram slišati na slušalkah, ko pa oddajam, moram ta isti signal slišati na slušalkah in pošiljati na enega od dveh oddajnikov in to enkrat z mikrofonskega vhoda, drugič pa iz datoteke wav ... Za to bi sicer lahko izdelal posebno vezje z mikserji, vendar se mi zdi škoda, če imam že vgrajeni dve zvočni kartici z mikserji, dvema vhodoma in štirimi izhodi, datoteke pa itak generirajo zvok v računalniku...

sundancer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2008 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dagy je napisal/a:

Kxproject pa se mi ne odpre stran.. pa tudi zadevo potrebujem na WinXP, tole pa mi nekako diši na Linux...

pojdi na google in vpisi kxproject .. morda najdes kaksen mirror site
Zadeva mi deluje na winXP. Menim, da je to to kar potrebujes.
Nazaj na vrh
Dagy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva je izjavila, da ne najde nobene kompatibilne kartice in se noče namestiti... Sad
sundancer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 3:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dagy je napisal/a:
Zadeva je izjavila, da ne najde nobene kompatibilne kartice in se noče namestiti... Sad

ktere zvocne kartice pa imas?
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2008 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s57bat je napisal/a:
Hoj Dragan!

Poskusi asio4all.Mogoče je to, to kar iščeš.Če se boš igral z SDR, je asio kar prava stvar.

l.p. Tomaž
Dragan, še vedno nisi odgovoril na citirano vprašanje. Wink
Pozdrav, Brane

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Dagy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2008 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo, Brane...

Sem odgovoril Wink
Citiram:
Tomaž, tvoj predlog sem zagnal, vendar ga verjetno ne znam nastaviti.. Lahko le izbiram med eno in drugo kartico...
Torej kot sem napisal - sam sistem pa mi ne spozna vseh vhodov in izhodov...

Za sondencerja: ena je TERRATEC-ova 1024 pa nekaj (dela tudi z driverji Hercules Fortissimo), druga je na mamaplati (avdio čip CT5880) in dela z gonilniki Vinyl AC'97 Audio (plata je QDOZ 7X-A... ) s procesorjem AMD Athlon...

LPD.

Dagy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2008 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nov problem z zvočnimi karticami.... v kar nekaj primerih se mi je zgodilo, da v zvočniku slišim šumenje in brnenje ko premikam miško, prestavljam okna, scrollam zaslon, in podobno (WinXP pro).
V drugem primeru (gre za IBM Netviste) pa se sliši močan hrup ... očitno nekaj v zvezi z mic vhodom, saj se bistveno zmanjša, če ga disableam (ne izgine pa popolnoma)... najprej sem to opazil na enem in sem mislil, da je pač kartica fuč (integrirana na matični plošči). Vendar se enako obnašajo vsi trije...

Sedaj nisem prepričan, da bi kaj pomagalo, če zvok na plati disableam in vgradim nove PCI SB kartice ... ali je probelm v mother boardu?!

Ima kdo kakšne izkušnje na to temo?

Lep dan še naprej...

mravlcax
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Feb 2007 19:19
Aktiv.: 1.34

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2008 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dagy je napisal/a:
Nov problem z zvočnimi karticami.... v kar nekaj primerih se mi je zgodilo, da v zvočniku slišim šumenje in brnenje ko premikam miško, prestavljam okna, scrollam zaslon, in podobno (WinXP pro).

Imaš premalo močen napajalnik. Sam sem imel isti problem, potem pa sem kupil močnejši napajalnik. Na slabši kartici(ena za 10€) se mi je pojavljal ta problem, da "škrta" ko premikaš miško, potem na audigy 2 kartici mi je na vsake toliko časa zaškrtalo, imel sem pa tudi E-MU 1212, ki ima na kartici stabilizator napetosti, tam se pa raznega škrtanja ni bilo, se je pa poznalo pri gainu. Če se malo bolj navil kartico je tako popačilo zvok da je bilo nevzdržno. Potem sem pa probal v drugem računalniku je pa vse delalo normalno.

LP
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2008 8:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi kartice prestavljati v sosednje slote. Mogoče imaš sedaj postavljeno zraven neke kartice, ki povzroča precej motenj, ki se širijo po zraku.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dagy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 26, 2008 5:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, kar težko si predstavljam, da bi IBM dal slabe napajalnike.. Rolling Eyes ...
Ker je čip na motherboardu ga tudi težko prestavljam po slotih... Smile

Pri slednji mašini, kjer se pojavljajo izraziti brumi med premikanjem in skrolanjem vsebin, je pa napajalnik močno predimenzioniran, čip je pa tudi na MB...

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni