www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zelo občutljiv USB DAC
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nejckovka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Avg 2007 16:31
Aktiv.: 0.64

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 1:41 am    Naslov sporočila: icon_question Zelo občutljiv USB DAC Odgovori s citatom

Pozdravljeni
naredil sem si usb dac s sledeče povezave:
http://www.pavouk.org/hw/usbdac/en_index.html
Zvok je odličen, moti me le izredna občutljivost. To zgleda tako, da ko naprimer pritisnem hišni zvonec (zalo majhno breme) se dac izklopi in potreben je reset(izklop iz usb-ja ter ponovni priklop). Tudi če naprimer na isti fazi v nekem drugem nadstropju vklopim luč ali naredim bilokatero spremembo (tudi npr. priklop majhnega 15w spajkalnika) se stori isto.
Kje bi bil problem? Narejen je natančno kot na povezavi, le da sem še imel dvostranski vitroplast in sem na zadnji strani pustil ves baker kateri je ozemljen.

Se že vnaprej zahvaljujem za pomoč,
lep pozdrav
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70782.30

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 2:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 7:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda je kaj na tem:
" low-drop voltage stabiliser for DAC part."

nejckovka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 05, 2008 2:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi;
morda je, a vseeno ne vem kaj naj sedaj storim.

lp
Nazaj na vrh
forest70
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00
Aktiv.: 2.85
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 05, 2008 8:40 am    Naslov sporočila: icon_question Re: Zelo občutljiv USB DAC Odgovori s citatom

nejckovka je napisal/a:

http://www.pavouk.org/hw/usbdac/en_index.html

Mogoče bi pomagalo, da v napajanju pri čipu dodaš en kondezator 100nF
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 05, 2008 8:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Motnje so povezane z električno napeljavo in edina povezava z njo je napajanje preko USB. Ali pa imaš na DAC še kaj priklopljeno? Ojačevalnik mogoče?

USB delu bi lahko dodal filter, recimo pri konektorju za USB med sponko 1 in 4 dodaj kondenzator 10nF-100nF, tudi v VBUS napajalno linijo lahko dodaš dušilko ali pa upor.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
nejckovka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2008 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

med 1 ter 4 sem dodal 100nF kondenzator in sedaj deluje brez motenj Smile .

Hvala za pomoč,
lep pozdrav
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2008 4:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super, račun dobiš po pošti. Twisted Evil
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2008 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne bi odpiral nove teme bom kar tu vprašal glede mojega problema. Tudi jaz sem zlotal zelo podobno USB zvočno kartico, sicer z malce novejšim čipom in sicer s PCM2706. Ker ploščic ne izdelujem po kakem bolj "naprednem" postopku je narisana na roko. No kljub temu, da mogoče ni tako estetska kot npr. tista narejena po fotopostopku, naj bi zadeva teoretično delovala. Moj problem pa nastane seveda ob priklopu zvočne kartice na računalnik. Le-ta od priklopu javi da je naprava okvarjena in da je PC ne more prepoznati.
Po tej logiki bi seveda rekel, da je na samem TIV nekje kakšna napaka, ampak mi ni čisto jasno kako PC prepozna napravo (zvočno kartico) kot okvarjeno. Po mojem mnenju je torej nekje na vhodu (D+, D-) napaka. Vhod sem torej že preveril in naj bi bilo vse v redu. Moj naslednji sum je bil na quartz kristalu, če slučajno ne deluje normalno. No ker se frekvence quartza ne da zmeriti z navadnim frekvencmetrom sem ga pač preprosto zamenjal, ampak je problem še zmeraj prisoten. Sedaj me pa zanima, če ima kdo kaj izkušenj na USB "področju" in bi lahko tako bolj iz prve roke identificiral problem.

Tukaj je shema / PCB po katerem sem delal, za morebitno pomoč pri identificiranju problema.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2008 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi še enkrat preveril, če nista slučajno D+ in D- zamenjana pri USB konektorju...
Nazaj na vrh
Andrej64
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2008 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravnokar preverjeno mislim da že tretjič in se vse ujema. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
nejckovka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

preveri da nista kakšni nogici na čipu v kratkem stiku, kajti to se kar hitro zna zgoditi pri tako majhnih zadevah. sploh pa še če je tiv ročno narisan in je možno da je kje ostalo kaj preveč bakra ali podobno. meni je prvič ni hotelo razpoznati ker sem imel eno nogico slabo pricinjeno.

srečno
Nazaj na vrh
Andrej64
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi to mislim da ni vzrok, ker sem vse pine pravtako že približno trikrat pomeril. Tudi kontakti naj bi bili v redu. Edino mesto kjer nisem preveril je pod čipom, do katerega na žalost ne pridem z multimetrom. No, preden sem zalotal čip je bilo vse v redu.
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si poskusil vezje dobro sprati? Jaz vezja, ko so zlotana polijem z izopropanolom, fino zdrgnem s kartačko za zobe in spiham s kompresorjem. Tudi marsikatera matična plošča se je že pobrala po polivanju s topili...
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 2:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri še kabel.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni