www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vgradnja Webasta
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70607.74

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 8:28 am    Naslov sporočila:  Vgradnja Webasta Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.57

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 9:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ga imam vgrajenega v os. avto. Vgradili so mi ga na pooblaščenem WV servisu (Porsche LJ).
Avto je Golf diesel, enako je tudi Webasto. Greje pa vodo, ki kroži po motorju, tako, da segreje motor in notranjost avtomobila.
Drugače pa je dober servis za vgradnjo Trček Jani (pod Šmarno goro).

lp, prom
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 9:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko pa stane tak webasto in ali ga je možno prenesti v drug avto. V teh mrzlih zimskih dneh ima avto zjutraj resne pomisleke o tem ali bi vžgal ali ne.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70607.74

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da je dobro vedeti, da webasto pri delovanju rabi akumulator in če je le ta že malo načet se kaj hitro zgodi da s toplo kabino ne moreš z mesta, ker je akumulator prazen.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je pa s polpraznim veliko lažje zagnat motor, ogret na 50 stopinj kakor tistega na -15....
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Aktiv.: 2.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam podobne želje. Predvsem se mi gre za gretje kabine. Gajba je podobna (VW T4). Toplozračni grelec niti ne obremenjuje tako veliko akumulatorja. Je pa treba rečt, da poleg Webasta obstaja tudi Eberspacher...Ki je morda cenovno ugodnejši. Me pa ravno tako zanima, kdo bi to vgradil kvalitetno in v spodobnem času.
lpMOND
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem pri prejšnjem avtomobilu imel željo po vgraditvi naprave. Sem se že skoraj dogovoril tule, pa ne vem več, kaj je prišlo vmes. Nato sem si nekajkrat rekel "bom drugi teden šel v realizacijo", pa je mraza zmanjkalo, potem pa ni bilo več potrebe. Do naslednjega mraza seveda. Sedaj ko razmislim, bi za prejšnji avto zadevo vgradil za en mesec jutranjega zmrzovanja. Takrat je bilo vse skupaj še zelo drago.

Zdaj se na webasto spomnim zjutraj nekaj dni, ko je res mraz. Confused

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že prej ko sem stoenko,je bil v prodaji webasto.In sem opustil zaradi cene.Ko pa samo rabiš pozimi.Tako pa ogrevam notranjost z kalorifer posebej za avto preko 230V.Zaradi vnukinje v vrtec.
Nazaj na vrh
1OVER0
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06
Aktiv.: 1.19
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred kratkim sem si Webasto montiral sam.
Je pa problem če je avto nov in še v garanciji - potem nimaš sam kaj praskati po notranjosti.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 7:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brat ga ima v Mazdi6(dizl) V vozilo je bilo že prej vse pripravljeno. Mislim, da mu je prišlo vse skupaj z montažo vred okrog 300€, (ima daljinsko ter timer)
Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Brat ga ima v Mazdi6(dizl) V vozilo je bilo že prej vse pripravljeno. Mislim, da mu je prišlo vse skupaj z montažo vred okrog 300€, (ima daljinsko ter timer)
Ma nemoj... Shocked

Pripravljeno v kakšnem obsegu? samo luknje za šraufe ali že kaj več? A je vgradil Webasto ali Eberspaecher? Lahko brata vprašaš, če ti dovoli kako slikco narediti?

LP, R. Wink
Nazaj na vrh
1OVER0
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06
Aktiv.: 1.19
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Veliko avtomobilov ima Webasto že vgrajen. Skupaj z zagonom avtomobila se zažene webasto, kar pripomore k hitrejšemu segretju mašine na delovno temperaturo. Ponavadi v teh prierih dokupiš samo programsko uro in/ali daljinec in zadevo zvežeš skupaj. V takih primerih mislim da so v setih že ustrezni konektorji.
Skuplaš zadevo pa špila. Mazda mislim da uporablja webasto.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rafter je napisal/a:
Silvo je napisal/a:
Ma nemoj... Shocked

Pripravljeno v kakšnem obsegu? samo luknje za šraufe ali že kaj več? A je vgradil Webasto ali Eberspaecher? Lahko brata vprašaš, če ti dovoli kako slikco narediti?

LP, R. Wink

Ne vem točno kaj vse je bilo v vozilu že pripravljeno. Koliko mi je rekel, da je kupil le webasto. Montirali so mu na pooblaščenem servisu nekje v Ljubljani. Kaj več lahko izvem, ko bo brat doma.

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz se bolj nagibam k temu kot je rekel Andrejj ; v avto vstavljen kalorifer na 230V seveda ustrezno zaščiten , start preko stikalne ure . Dizli se znotraj zagrejejo zelo počasi ( in me moti včasih notranji kondenz na šipah)

Tudi motor bi lahko ogrel prek elektrike ( najdit ustrezen grelec in ga namontirat nekje med gumijaste cevi s objemkami ( najenostavneje ogrevana cev da čimmanj ovira krogotok ) ter pogon vodne pumpe ( tu se malo zaplete ker ne vem kako bi jo poganjal če je gnana iz glavnega jermena motorja - ups Confused )

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni