www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem s programatorjem (oz. programom)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 01, 2009 12:29 pm    Naslov sporočila:  Problem s programatorjem (oz. programom) Odgovori s citatom

Torej, sploh nevem točno, če sem naslov teme pravilno zastavil, vendar imam dva AVR programatorja in v nobenem primeru mi ne rata flashati uC.
Kot SW na računalniku uporabljam PonyProg, vse skupaj pa se obnaša tako kot, da na serijski kabel ni nič priklopljenega.
Nekaj tednov nazaj sem namreč sestavil tale programator, kateri zgleda zelo univerzalen, saj podpira malo morje Atmelovih mikrokontrolerjev. Od takrat, ko sem ga sestavil mi ob branju / zapisovanju programa vedno javlja napako "Device missing or unknown device (-24)". No, kljub nedelovanju tega programatorja pa sem včeraj dokončal TIV oz. ploščo za CD predvajalnik, ki ima že vgrajen programator in se dogaja isto. Ko začne PonyProg dostopati do programatorja določena LEDica na programatorju začne utripati, vendar mi po nekaj sekundah pravtako vrže prej omenjeno opozorilo.

Slišal sem, da je omenjen problem kar pogost, vendar se po nekaj googlanja še nisem uspel dokopati do rešitve. Sedaj me pa zanima, če kdo od vas ve kje bi lahko bil problem, glede na to da še nisem ravno domač z uC? Moje mnenje je, da je problem na SW strani, vendar se miti sanja ne kaj je vzrok.

Da bi imel kateri od programatorjev fizično napako sem že pomislil, samo sta v mojem primeru dva in drugi je narejen po že narejeni TIV, tako da mislim da bi vsaj drug programator moral delovati.
Doma imam tudi že dva programatorja za PICe, eden je od Vellemana, drugi pa je moje izdelave in se napaja kar iz samega serijskega porta. Oba delujeta brez problemov, res pa je da za njiju uporabljam drug SW, največkrat PicProg ali WinPic.

Hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.67
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 01, 2009 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na forumu imaš več tem odprith za to. Preberi te teme

[url]
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=15227&highlight=usb+prog

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=9872&highlight=usb+prog[/url]

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni