|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Sre Apr 01, 2009 12:29 pm Naslov sporočila: Problem s programatorjem (oz. programom) |
|
|
Torej, sploh nevem točno, če sem naslov teme pravilno zastavil, vendar imam dva AVR programatorja in v nobenem primeru mi ne rata flashati uC.
Kot SW na računalniku uporabljam PonyProg, vse skupaj pa se obnaša tako kot, da na serijski kabel ni nič priklopljenega.
Nekaj tednov nazaj sem namreč sestavil tale programator, kateri zgleda zelo univerzalen, saj podpira malo morje Atmelovih mikrokontrolerjev. Od takrat, ko sem ga sestavil mi ob branju / zapisovanju programa vedno javlja napako "Device missing or unknown device (-24)". No, kljub nedelovanju tega programatorja pa sem včeraj dokončal TIV oz. ploščo za CD predvajalnik, ki ima že vgrajen programator in se dogaja isto. Ko začne PonyProg dostopati do programatorja določena LEDica na programatorju začne utripati, vendar mi po nekaj sekundah pravtako vrže prej omenjeno opozorilo.
Slišal sem, da je omenjen problem kar pogost, vendar se po nekaj googlanja še nisem uspel dokopati do rešitve. Sedaj me pa zanima, če kdo od vas ve kje bi lahko bil problem, glede na to da še nisem ravno domač z uC? Moje mnenje je, da je problem na SW strani, vendar se miti sanja ne kaj je vzrok.
Da bi imel kateri od programatorjev fizično napako sem že pomislil, samo sta v mojem primeru dva in drugi je narejen po že narejeni TIV, tako da mislim da bi vsaj drug programator moral delovati.
Doma imam tudi že dva programatorja za PICe, eden je od Vellemana, drugi pa je moje izdelave in se napaja kar iz samega serijskega porta. Oba delujeta brez problemov, res pa je da za njiju uporabljam drug SW, največkrat PicProg ali WinPic.
Hvala za odgovore. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1234 Aktiv.: 5.67 Kraj: KOPER
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni