www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nastavitev routerja WRT54GL
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.06
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 09, 2010 9:48 pm    Naslov sporočila:  Nastavitev routerja WRT54GL Odgovori s citatom

V obstoječe domače računalniško omrežje bi rad dodal brezžični router Linksys WRT54GL. Router naj bi deloval samo kot wifi dostopna točka. Prilagam shemo omrežja. Problem je v tem, da ne znam nastaviti routerja za moj primer. Setup wizzard mi v tem primeru ne pomaga. Ali je kje na spletu opisano, kaj je potrebno vpisati v router ( po resetu routerja na tovarniške nastavitve ) za tak primer ?

LP

my network.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  19.82 KB
 Pogledana:  1 krat

my network.jpg

elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.68
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 09, 2010 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se ne motim, ima omenjeni router že v samem "OS-u" kot možnost funkcionalnosti izbiro AP (Access Point). V tem primeru ga boš moral nastavit na "AP mode", WAN port pa nastavit na nek fiksen IP, ki se bo skladal s tvojo trenutno mrežno masko - 192.168.2.xxx

Ne vem iz glave, ampak mislim da je to v manualu lepo opisano.

Manual (najprej izberi HW verzijo routerja iz drop menija);
http://www.linksysbycisco.com/EU/en/support/WRT54GL/download

LP

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70612.50

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 09, 2010 11:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.

Nazadnje urejal/a . Tor Mar 09, 2010 11:09 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 09, 2010 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem naredil točno to, kar je napisal elson2k. S prenosnikom se sedaj že lahko povežem z routerjem (connected), ne morem pa do interneta.
milan62
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 09, 2010 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, hvala Mare. Šele sedajle sem opazil tvoj post. Bom poskusil jutri. Sedaj sem že v službi.

LP

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.93
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 09, 2010 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če bi enostavno SWITCH pospravil in namesto njega uporabil samo WRT54GL.

Vsaj tako imam jaz - štiri PCje na kable in dva preko WLANa.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 09, 2010 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok,
shemo sem narisal malo pomankljivo. Dejansko imam na switchu že sedaj zasedenih 6 portov, prav pa pride še kakšen rezervni

LP

zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.31
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 09, 2010 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok ti je prav svetoval. Če pa imaš premalo portov pa switch postavi za router (tako kot je sedaj za SAGEM...) in stvar mora delati.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...z dodatnim nasvetom da v sagemu izklopiš router ter ga uporabljaš samo kot modem. Potem nanj Linksys, ki deluje kot router, za njim pa switch. Tako bo vse delovalo kot namazano, imel pa boš 8+3 prostih portov ter wireless. Linksys je namreč definitivno boljši router kot sagem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
milan62
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Deluje. Jipiiiii !
Nastavil sem po teh navodilih

http://www.wikihow.com/Convert-Linksys-WRT54G-to-Be-an-Access-Point

Hvala vsem za pomoč. Nekateri predlogi so bili morda blizu rešitve, vendar se sam v teh vodah slabo znajdem in sem res potreboval navodila kot so na gornjem linku.
Rad bi še povedal, da bom tale moj access point vklapljal le po potrebi, zato mi tale rešitev najbolj ustreza.

LP

clovk12
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Dec 2012 6:02
Aktiv.: 0.42
Kraj: daljna okolica ljubljane

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 07, 2014 3:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam probleme s povezovanjem, po predlogih v tej temi sem že poizkusil, tudi po raznih tutorialih... Nastavit uspem use, problem je, ker se mi noče wrt54gl povezati z internetom.
Imam siolov bel modem Innbox V50U, pa veliko hišo, rad bi spravil wifi signal po čimvečjem delu hiše. Jaz probavam povezat od innboxa do linksysa s kablom, wifi bo od innboxa ostal, wrt pa bi oddajal samo wifi signal (kot acess point).
Sem imel pred nekaj časa podobno, le na wrt je bil tomato, zdej je pa še pod garancijo, pa bi pustil gor original firmware.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 07, 2014 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Siol dovoljuje dve hkratni povezavi. Vpiši notri siol podatke in se mora povezati. Samo izhod , kjer ga boš priklopil mora biti na innboxu kot data.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 07, 2014 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav vem morajo biti ta Siolova jajca, da deluje Wireless nastavljena tudi kot usmerjevalnik, kar pomeni, da ti ni potrebno v usmerjevalnik vpisovat novenih podatkov.

Če si priklopljen direktno na Siolov modem preko kabla na računalnik se ti povezava vzpostavi takoj ali jo moraš ročno vzpostavit?

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
clovk12
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Dec 2012 6:02
Aktiv.: 0.42
Kraj: daljna okolica ljubljane

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 07, 2014 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na racunalniku sem povezan prek wifija na siolov innbox zarad strel, ki so pri nas zlo pogoste in nam je skoraj 1-2 krat letno unicilo racunalnik, kljub zasciti.
ta wifi sicer dela, ne lovi pa po celi hisi. zato mam potem se wrt.

wrt se pravilno poveze z innboxom, tudi se brez problema povezem na wrtjev wifii. Problem je, ker preko wrtja ne pridem do interneta. poskusil sem ze vec nacinov, od static ip, pppooe, dhcp... tudi podatke za povezavo sem pravilno vnesel v wrt, pa noce dostopati do interneta.

Nazadnje urejal/a clovk12 Tor Jan 07, 2014 8:39 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 07, 2014 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakor vem in imam narejeno mora biti IP od obeh usmerjevalnikov različen. Pri originalnih nastavitvah pa sta oba 192.168.1.1.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni