www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

SCART problem
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.02
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 01, 2010 4:11 pm    Naslov sporočila:  SCART problem Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Sposodil sem si DVB-t, da bi testiral kako dela v moji sobi. Vendar se je pojavil problem, da mi scart priključek ne deluje najboljše. (nikoli ga nisem potreboval)
Ko vklopim napravo, se pojavi zelo migajoča slika, slika se v bistvu z zelo veliko hitrostjo premika počez in vse je zamazano. Če potegnem počasi scart ven med delovanjem se slika umiri do te mere da čisto vidim kaj kaže, tudi barve so, vendar slika potuje od desne proti levi in se ne ustavi.
TV je katodni, evelux, pod tip piše ORBITER TX št 377M19.
Je pa bila zelo davno tv pokvarjena od strele, mogoče je pa to ostalo od takrat.

Aja, ko vlečem scart ven, ga vlečem tako da najprej prekinijo pini 1,2... torej prvi del pinov

(DVB-T dela, testirano na več TV)

Ve kdo kaj bi lahko bilo, prej kot cel TV spravim na prafaktorje. Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.67
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 01, 2010 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Po mojem imaš mrzle spoje na scart konektorju v TV-ju.

LP, Matic
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pobesneli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 01, 2010 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozabil sem napisat, scart povlečem ven pri DVB-tju, ko migam z njim pri TV se nič ne spreminja.(na tv-ju je kvalitetnejši, ker na dvb-ju omogoča kar nekaj premikanja), Vendar DVB je čisto nov in deluje na drugih tv-jih v hiši z istim kablom. Brez premikanja in podobno. vključis in dela.
Softwerske nastavitve tudi ne vplivajo na sliko.

Ko bom razdiral, bom malo pocinil konektor.
Še kakšen predlog?
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 01, 2010 4:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si že poizkusil s kakšnim drugim kablom, ali pa tega na kakšni delujoči kombinaciji, da ne bo na koncu Brick wall .
Pobesneli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 01, 2010 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

2 kabla sem poskusil, na moji tv ne dela, na drugi ja.
Zvečer bom poskusil sliko priložit, kako to zgleda med delovanjem.
Nazaj na vrh
aliboy
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 23:08
Aktiv.: 0.37
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 01, 2010 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če te prav razumem; priključil si DVB-T s SCART-om na TV in na daljincu nisi pritisnil tipke AV? Mislim, da šasija E7, kakršna je v tvojem TV-ju nima avtomatskega preklopa v AV način. Poskusi.

LP

Pobesneli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 01, 2010 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej..preklop ima, ker ob vklopu dvb-t, preklopi na AV. Ob vklopu pa namesto slike dobim ta zmazek, ki se premika. (glej sliko 268)

Če pa kabel nekoliko potegnem ven, in odklopim en pin (ne vem kateri) se slika prikaže, vendar teče v krogih (druga slika 265)

IMG00268.jpg
 Opis:
Slika ko vklopis dvbt
 Velikost datoteke:  476.22 KB
 Pogledana:  0 krat

IMG00268.jpg

IMG00265.jpg
 Opis:
Slika če na pol potegnem kabel ven
 Velikost datoteke:  424.8 KB
 Pogledana:  1 krat

IMG00265.jpg

Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.27
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 01, 2010 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot ti je svetoval @aliboy na tvju ročno preklopi na AV način. Sem sam danes imel podoben problem z enim vojager tvjem. Pray

Lp Srečko

miletre
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58
Aktiv.: 2.09
Kraj: Maribor - Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 02, 2010 6:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preklopi na pilotu na AV, imam isti TV in je isti zmazek slike če ne preklopim na pilotu na AV.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 02, 2010 7:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej v menuju sprejemnika kaksen izhod imas nastavljen (RGB,Sviseo) in poizkusi menjati.Nekateri TVji so obcutljivi, ce dobijo oba signala hkrati Wink
Pobesneli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 02, 2010 8:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgleda da je vseeno problem v TV, ko ročno preklapljam med AV in TV, je enkrat slika taka kot na prvi sliki enkrat kot na drugi. Najbolj zanimivo pa je da ko preklopim nazaj na TV, slika s scarta ne izgine, je pa v odzadju šlišat zvok TV postaje s tv-ja. Prav tako ko menjam programe z tipkami p+/-, slika z scarta ostaja le zvok se menja.
Nazaj na vrh
KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.87
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 02, 2010 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preiskusi še s kakim drugim skartom prej
Nazaj na vrh
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 02, 2010 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

KlavdijC je napisal/a:
Preiskusi še s kakim drugim skartom prej

Ali pa z kakim videorekorderjem ali dvd predvajalnikom
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
damek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 17:55
Aktiv.: 0.65
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 2:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam TV Gorenje, BTV 56-13031 Fine line CTV-561, ki ima verjetno težave s SCART priključkom. Ker imamo ta TV samo za na vikend, ker doma ni več v uporabi in zraven sobno anteno, sem se zdaj odločil kupiti tudi digitalni sprejemnik, Xplore PR 1807. Ko tega priključim s SCART kablom, slika nenehno "leti" oz. vidne so samo neke črte, ne da se razbrati slike.

Poskusil sem tudi z lotanjem vhodnega konektorja SCART, ker sem mislil, da so morda mrzli spoji, vendar vseeno enako. Že sam sprejemnik bi moral delati normalno preko SCART, kot dela na drugih TV-jih. Ne spomnim se pa, da bi imeli doma kaj priključenega na SCART, zato nevem od kdaj težave..
Kaj bi še bilo lahko narobe? Dig. sprejemnik pa mi ne prikaže slike brez, da bi bil priklopljen na tv s SCART, torej samo s koaksialnim kablom če bi poskusil poiskati kanale na slepo..

Hvala!!

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 2:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa imaš "poln" SCART? (če so vsi pini povezani)
Ako ne, ga obrni.
Pravzaprav ga najprej obrni (zamenjaj TV in STB priključka), potem pa dalje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni