|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 6:14 pm Naslov sporočila: Fluke Hydra 2620A |
|
|
V življenje sem spravil tale instrument, ki si po mojem mnenju zasluži vloženi trud. Škatlo sem dobil podrto, vendar kompletno. Popravilo je bilo ob dobri dokumentaciji kar enostavno. Čaka me še menjava RTC čipa zaradi iztrošene baterije, vse ostalo pa dela brezhibno.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
778.17 KB |
Pogledana: |
43 krat |

|
|
1.15 MB |
33 krat |

|
|
1.12 MB |
25 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dokumentacija je sicer dostopna tudi na proizvajalčevi spletni strani, ... mogoče pa tudi tukaj komu pride prav.
|
 Download |
Ime datoteke: |
Hydra_spec_sheet.PDF |
186.46 KB |
Downloadano: |
4 krat |
|
 Download |
Fluke_Hydra_2620_User_Manual.PDF |
900.3 KB |
3 krat |
|
 Download |
hydra___smeng0000.pdf |
9.26 MB |
3 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam tri kose 2640, delajo ko šus....
Fluke je res zakon.
_________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vgrajeni RTC MK48T08B sem naročil pri kitajcih, ker je tole že precej težko dobavljiva zadeva. Pošiljka je prispela, vendar sta oba dobavljena čipa iz kaj vem kakšne stare zaloge z enako praznimi baterijami, kot je v mojem primeru.
Tole mi vseeno ni dalo miru, zato sem se odspajkanega čipa lotil fizično. Izvedba je enostavna. Na običajnem DIL28 ohišju je poveznjen klobuk z vgrajeno baterijo in urinim kristalom. Hudič je le v tem, da je vse skupaj zalito z nekim trdim epoksijem, ki se ga ne da odstraniti na noben način. Po precej "trdem" prepričevanju se je vsebina in vezava le pokazala. Naprej je bilo enostavno, nov kristal in nalepljeno podnožje za litijevo gumbno baterijo. Ob morebitni naslednji menjavi baterije bo to stvar dveh minut.
Instrument zdaj lepo drži datum in uro, nastavitve merilnih kanalov se shranijo, pa tudi napaka "ERROR 6" se ob startu ne pojavlja več.
Vgrajeni MK48T08, krivec za napako "Error 6" |
|
117.13 KB |
1 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 1:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Frenki na zadnjem pikniku je bilo čipov M84T12B-20 "na kile" Vzel sem jih par a sem jih nekam založil. Eden mi je ostal v škatli na pisalni mizi - ko sem iskal podatke. Nisem gledal v čem je razlika. Če ti ustreza, ti ga lahko pošljem - bom skušal najti še preostale.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Frenki na zadnjem pikniku je bilo čipov M84T12B-20 "na kile" Vzel sem jih par a sem jih nekam založil. Eden mi je ostal v škatli na pisalni mizi - ko sem iskal podatke. Nisem gledal v čem je razlika. Če ti ustreza, ti ga lahko pošljem - bom skušal najti še preostale. |
Ne bo ustrezalo že po pinih tale je 24 pinski tvoj je 28.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

|
Objavljeno: Sob Maj 26, 2012 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo ne bo problema. Verjetno imajo isto "napako", kot tale, ki sem ga snel iz instrumenta. Vgrajena je litijeva baterija, ki po X letih gre, ne glede na to, ali je čip v uporabi ali ne. Dva kosa sem naročil od kitajcev. Čipa sta prišla nerabljena, vendar z iztrošeno baterijo. Zadeva je v tem primeru lepo rešljiva na malce "balkanski" način. Na mestu, kjer so izvodi baterije sem povrtal ohišje, da sem prišel do kontaktov. Prekinil sem povezavo do vgrajene baterije in gor prilepil ohišje za novo. Luknja je zaprta z malce vročega lepila. Instrument je sestavljen in dela kot nov. Prvi čip, s katerim sem eksperimentiral je sicer popravljen še nekoliko bolj "po domače", zato bo ostal na rezervi, čeprav je tudi ta brezhibno delujoč.
Lp, Frenki
|
1.93 MB |
45 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Maj 27, 2012 7:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Pred leti sem na netu videl celo "tutorial", kako zrihtati ter zeropower rame. No, pa saj si pogruntal.
SW deluje?
_________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Maj 27, 2012 6:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enako sem jaz "restavriral" en HPjev osciloskop. S tem da je baterija sedaj z vezico pritrjena na ohišje, do RAM čipa pa dve žički. Je še mehansko bolj stabilno med transportom.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni