www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Fluke Hydra 2620A

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2012 6:14 pm    Naslov sporočila:  Fluke Hydra 2620A Odgovori s citatom

V življenje sem spravil tale instrument, ki si po mojem mnenju zasluži vloženi trud. Škatlo sem dobil podrto, vendar kompletno. Popravilo je bilo ob dobri dokumentaciji kar enostavno. Čaka me še menjava RTC čipa zaradi iztrošene baterije, vse ostalo pa dela brezhibno.

SV400032_WEB.png
 Opis:
Hydra 2620A
 Velikost datoteke:  778.17 KB
 Pogledana:  43 krat

SV400032_WEB.png

SV400034_WEB.png
 Opis:
2620A zgoraj
 Velikost datoteke:  1.15 MB
 Pogledana:  33 krat

SV400034_WEB.png

SV400035_WEB.png
 Opis:
2620A spodaj
 Velikost datoteke:  1.12 MB
 Pogledana:  25 krat

SV400035_WEB.png

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2012 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dokumentacija je sicer dostopna tudi na proizvajalčevi spletni strani, ... mogoče pa tudi tukaj komu pride prav.

Hydra_spec_sheet.PDF
 Opis:
Hydra specifikacije

Download
 Ime datoteke:  Hydra_spec_sheet.PDF
 Velikost datoteke:  186.46 KB
 Downloadano:  4 krat

Fluke_Hydra_2620_User_Manual.PDF
 Opis:
Hydra user manual

Download
 Ime datoteke:  Fluke_Hydra_2620_User_Manual.PDF
 Velikost datoteke:  900.3 KB
 Downloadano:  3 krat

hydra___smeng0000.pdf
 Opis:
Hydra SM

Download
 Ime datoteke:  hydra___smeng0000.pdf
 Velikost datoteke:  9.26 MB
 Downloadano:  3 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2012 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam tri kose 2640, delajo ko šus....

Fluke je res zakon.

frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 19, 2012 1:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vgrajeni RTC MK48T08B sem naročil pri kitajcih, ker je tole že precej težko dobavljiva zadeva. Pošiljka je prispela, vendar sta oba dobavljena čipa iz kaj vem kakšne stare zaloge z enako praznimi baterijami, kot je v mojem primeru.

Tole mi vseeno ni dalo miru, zato sem se odspajkanega čipa lotil fizično. Izvedba je enostavna. Na običajnem DIL28 ohišju je poveznjen klobuk z vgrajeno baterijo in urinim kristalom. Hudič je le v tem, da je vse skupaj zalito z nekim trdim epoksijem, ki se ga ne da odstraniti na noben način. Po precej "trdem" prepričevanju se je vsebina in vezava le pokazala. Naprej je bilo enostavno, nov kristal in nalepljeno podnožje za litijevo gumbno baterijo. Ob morebitni naslednji menjavi baterije bo to stvar dveh minut.

Instrument zdaj lepo drži datum in uro, nastavitve merilnih kanalov se shranijo, pa tudi napaka "ERROR 6" se ob startu ne pojavlja več.

mk48t08-150.jpg
 Opis:
Vgrajeni MK48T08, krivec za napako "Error 6"
 Velikost datoteke:  117.13 KB
 Pogledana:  1 krat

mk48t08-150.jpg

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 19, 2012 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki na zadnjem pikniku je bilo čipov M84T12B-20 "na kile" Vzel sem jih par a sem jih nekam založil. Eden mi je ostal v škatli na pisalni mizi - ko sem iskal podatke. Nisem gledal v čem je razlika. Če ti ustreza, ti ga lahko pošljem - bom skušal najti še preostale.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 19, 2012 1:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Frenki na zadnjem pikniku je bilo čipov M84T12B-20 "na kile" Vzel sem jih par a sem jih nekam založil. Eden mi je ostal v škatli na pisalni mizi - ko sem iskal podatke. Nisem gledal v čem je razlika. Če ti ustreza, ti ga lahko pošljem - bom skušal najti še preostale.

Ne bo ustrezalo že po pinih Sad tale je 24 pinski tvoj je 28. Sad

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 26, 2012 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo ne bo problema. Verjetno imajo isto "napako", kot tale, ki sem ga snel iz instrumenta. Vgrajena je litijeva baterija, ki po X letih gre, ne glede na to, ali je čip v uporabi ali ne. Dva kosa sem naročil od kitajcev. Čipa sta prišla nerabljena, vendar z iztrošeno baterijo. Zadeva je v tem primeru lepo rešljiva na malce "balkanski" način. Na mestu, kjer so izvodi baterije sem povrtal ohišje, da sem prišel do kontaktov. Prekinil sem povezavo do vgrajene baterije in gor prilepil ohišje za novo. Luknja je zaprta z malce vročega lepila. Instrument je sestavljen in dela kot nov. Prvi čip, s katerim sem eksperimentiral je sicer popravljen še nekoliko bolj "po domače", zato bo ostal na rezervi, čeprav je tudi ta brezhibno delujoč.

Lp, Frenki

RTC_baterija.png
 Opis:
Nadomestna RTC baterija
 Velikost datoteke:  1.93 MB
 Pogledana:  45 krat

RTC_baterija.png

Nazaj na vrh
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 7:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred leti sem na netu videl celo "tutorial", kako zrihtati ter zeropower rame. No, pa saj si pogruntal.

SW deluje?

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enako sem jaz "restavriral" en HPjev osciloskop. S tem da je baterija sedaj z vezico pritrjena na ohišje, do RAM čipa pa dve žički. Je še mehansko bolj stabilno med transportom.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni