|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.91 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2012 7:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz vse rišem v SolidWorksu. Zrišem element, ga izvozim v STEP model in to uvozim v knjižnico v Altiumu. Zadeva se super obnese.
_________________ My favorite programming language is ... solder. -Bob Pease |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2012 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
SolidWorks sem poizkusil, pa je zaenkrat preveč kompleksen. Bi mi moral nekdo v živo demonstrirat, tako da bi sam delal. Sicer so video tutoriali, samo je smotano gledat, preklapljat med okni in risat.
Me pa še nekaj zanima. Kako bi zgoraj prilepljeno vrstno sponko spremenil v 4 polno brez posebnih težav. Poizkusil sem jo kopirat in jo na stik spojiti z prvo, pa vedno nekje nekaj zja. Obstaja kakšna enostavna metoda?
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 11:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko kdo LED, ki jo prilagam na vrhu naredi polkroglo in pove, kako jo je naredil, oziroma, če sem se jaz sploh prav lotil. Tisti izsek sem poizkusil z follow me zavrteti okrog pa ne gre nikakor. Sicer je LED v knjižnici, kar nekaj, vendar so neuporabne.
Še vedno pa me zanima. Kako bi zgoraj prilepljeno vrstno sponko spremenil v 4 polno brez posebnih težav. Poizkusil sem jo kopirat in jo na stik spojiti z prvo, pa vedno nekje nekaj zja. Obstaja kakšna enostavna metoda?
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
LED.rar |
Velikost datoteke: |
35.39 KB |
Downloadano: |
12 krat |
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.25 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 2:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz uporabljam FreeCad ker si licence SolidWorks-a ne morem privoscit
Edini problem, ki sem ga do sedaj imel v FreeCAD-u je bil s spiralami. Rabil sem namrec vijak.
Problem pa je da prostorske operacije kot so unija, presek in podobne ne delajo na moji spirali.
Tako da njene oblike nisem mogel pofrizirat.
_________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.11 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zaenkrat uporabljam Autodesk Inventor Fusion, brezplačen program z osnovnimi funkcijami, se da tudi spirale ipd risat. Ni povsem primerljiv z solidworksom, je pa uporaben za splošno risanje ohišij in 3d modelov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 851 Aktiv.: 4.62 Kraj: NOVA GORICA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi je uspelo narisati polkroglo, sicer nekoliko drugače in bolj zamudno pa vendar. Omenjene programe bom ob priliki preizkusil.
Target je program za risanje tiskanih vezij, tule je pa bolj kot ne govor o 3D risanju elementov. Sem ga pa že preizkusil in me je prvi vtis odvrnil.
Se je pa pri prej prilepljeni 3D LED ponovno pojavila težava z exportom tudi, če je vmes DeepExploration. V DipTrace-u pa nastane le nek majhne zmazek.
Ker se je na DipTrace forumu nabralo kar nekaj novih predlogov, bom le te preučil ter poizkusil in poročam.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.25 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Musty je napisal/a: |
Zaenkrat uporabljam Autodesk Inventor Fusion, brezplačen program z osnovnimi funkcijami, se da tudi spirale ipd risat. Ni povsem primerljiv z solidworksom, je pa uporaben za splošno risanje ohišij in 3d modelov. |
Bom pocekiral tole, ker pri free cad me par stvari precej moti
_________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2012 1:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Musty je napisal/a: |
Zaenkrat uporabljam Autodesk Inventor Fusion, brezplačen program z osnovnimi funkcijami, se da tudi spirale ipd risat. Ni povsem primerljiv z solidworksom, je pa uporaben za splošno risanje ohišij in 3d modelov. |
Lahko prosim poveš, kako se najlažje cel oziroma le del predemta pobarva v želeno barvo, ker meni nikakor ne uspe.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
No takole, da zašpinim tole temo.
Preizkusil sem kar nekaj programov, tudi vse predlagane. Kot najbolj uporaben za začetnike in risanje 3D komponent se je izkazal Google SketchUp, le nastavitve za wrl izvoz je treba nastaviti, kot je vidno na slikah, ki jih prilagam.
Tule imate kar precej obširno zbirko 3D elementov v wrl formatu z dodanimi slikami, avtorja KEITH LEE-ja z DipTrace foruma. Prilagam pa tudi njegovo zbirko 3D modelov nekaterih hladilnih teles.
Za SketchUp sem se odločil zato, ker je sorazmerno enostaven za uporabo, pregleden... Česar za druge programe ne morem trditi. Na drugo mesto bi umestil AlibreDesign, v katerem sem uspešno zrisal skoraj cel element, ampak se ja zaradi pomanjkanja znanja ustavilo. Autodesk je zame brez razlage prezahteven, poleg tega so pa meniji, ki se jih aktivira z desnim klikom za moje pojme zelo čudni. FreeCad izgleda na pogled podobno kot SketchUp, vendar mi z njim ni uspelo zrisati nič konkretnega. Verjamem, da so vsi zgoraj omenjeni programi uporabni in dobri, ampak je za učenje uporabe le teh potrebno porabiti neizmerno več časa.
V programu polkorglo za npr. LED diode izdelate takole vendar je postopek za majhne radije (tu je bil problem) neuporaben, zato raje rišite v merilu.
Risal sem 10x večjo LED; kot je v realnosti, vendar ko sem jo vstavil v DipTrace jo je le ta očitno že sam približno prilagodil realnim dimenzijam.
Prilagam še nekaj izgledov mojih izdelkov, mogoče vse zadeve niso čisto točno izrisane, pa vendar so za ta namen več kot dovolj dobre.
|
25.44 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
32.66 KB |
0 krat |

|
|
31.97 KB |
0 krat |

|
|
 Download |
asm.rar |
1.01 MB |
1 krat |
|
 Download |
3D test 3.PNG |
12.2 KB |
9 krat |
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni